De beste kerst desserts voor 2024! 

Het lijkt nog ver weg, maar voor je het weet is het zover: kerst 2024. Duik jij de keuken in om een vijfgangenmenu op tafel te zetten of kies je voor gezellig gourmetten? Beiden lekker en helemaal compleet met een lekker koffie dessert als afsluiter. Dit zijn wat ons betreft de beste kerst desserts voor 2024 met koffie!

Koffie pavlova’s

Luchtig meringue schuim is op zichzelf al lekker, maar Pavlova maakt het nog specialer! Pavlovataart bestaat uit meringue die je vult met zachte roomkaas en afmaakt met heerlijke toppings. Wat zo leuk is aan pavlova, is dat je er je eigen draai aan kunt geven. Wij maken onze pavlovataartjes met zelfgemaakte koffiesiroop en frisse topping met onder andere framboos. De perfecte combinatie tussen zoet en fris met een feestelijk uiterlijk!

Individuele koffie pavlova

Isa’s signature à la LeRine uit de DBC voorrondes

Als je iets bijzonders op tafel wil zetten, wil je de signature à la LeRine van Isa maken. Met haar deelname aan de Dutch Barista Championships wilde Isa Specialty Coffee toegankelijk maken voor een groot publiek. Deze bijzondere koffie heeft alles wat een rode dessertwijn ook heeft, maar dan zonder de alcohol. De ingrediënten in combinatie met de koffie uit Ethiopië zorgen voor een bijna stroperig mondgevoel en smaken van rozijn en pruim. De smaken uit de espresso en de volle romige afdronk doen denken aan een rode dessertwijn.

Tip! Serveer er een lekker kaasplankje bij. 🧀  

Espresso martini soezen 

Als je fan bent van de espresso martini cocktail en ook van soezen houdt, is dit het dessert voor jou. In deze espresso martini soezen komt een koffie cocktail samen met een gebakje, win-win! En je kunt ‘m ook echt als gebakje serveren op je verjaardag en eigenlijk gewoon altijd wanneer jij er zin in hebt. 

espresso martini soes met koffieboontjes

Tiramisu met likeur en espresso

Dit klassieke Italiaanse recept kun je op verschillende manieren maken, maar de basis bestaat uit mascarpone, likeur, koffie en lange vingers. In ons recept voor tiramisu met likeur en espresso gebruiken we geen rauwe eieren en voegen we Tia Maria, Cognac en vanille aroma toe. Daarnaast gebruiken we versgebrande Specialty Coffee bonen in plaats van poederkoffie. De espresso shots die we hiermee zetten, geven jouw tiramisu net dat beetje extra.

Tip! Wil je een lekkere tiramisu zonder alcohol maken? Probeer dit recept dan eens!

Tiramisu met likeur en espresso

Moelleux au chocolat

Een dessert waarbij je niet hoeft te wachten tot het afgekoeld is en waar je eigenlijk zo snel mogelijk aan moet beginnen, met warme, vloeibare chocolade die uit het gebakje loopt? Beter dan dit wordt het niet: moelleux au chocolat. Voor dit dessert heb je een beperkt aantal ingrediënten nodig en hoef je maar 9 minuten vol verwachting naar je oven te staren. Het lastigste is misschien wel het timen van je voor- en hoofdgerecht(en), want als deze chocolade taartjes uit de oven komen, wil je ze direct serveren en opeten.

Moelleux au chocolat met lepel