|

Espressomachine gekocht? Wij helpen je!

Heb je een mooie nieuwe espressomachine gekocht? Dan is goede koffie helaas nog niet vanzelfsprekend. De soort bonen die je koopt, de manier van malen en andere variabelen hebben veel invloed op de smaak van jouw uiteindelijke kopje koffie. Het is dus belangrijk dat je leert welke variabelen de smaak van de boon kunnen veranderen en hoe jij zelf thuis het lekkerste kopje koffie kunt zetten. Een barista workshop kan jou leren hoe je de machine het best gebruikt en leer je het onderscheid te proeven tussen de verschillende koffiebonen. Wij komen naar je toe en passen de barista cursus bij jou thuis aan op jouw espressomachine.

Espressomachine gekocht?

Waarom een barista cursus bij jou thuis?

Wanneer je een dure machine koopt wil je natuurlijk alle ins en outs van de machine weten. Want wat moet je doen als je koffie zuur smaakt, of wanneer de koffie heel anders smaakt dan de zak omschrijft? Een barista cursus kan hier zeker bij helpen. Je gaat koffiebonen proeven, de verschillende soorten koffie leren zetten, maling aanpassen, druk opbouwen, latte art oefenen en nog veel meer. Dit kan natuurlijk allemaal op onze locatie, maar wanneer je thuis komt is het toch lastig al die informatie toe te passen op je eigen machine. Zeker als je nog veel moet leren.

Wij passen de barista cursus bij jou thuis aan op jouw espressomachine. Of je nou een Sage Barista Express of een Vibiemme Domobar hebt, na de cursus weet jij hoe je thuis de lekkerste kop koffie kunt zetten.

Waarom krijg ik niet direct lekkere koffie uit mijn espressomachine?

Een goede espresso valt en staat met een aantal variabelen. Water, temperatuur, maling, koffiebonen etc. hebben allemaal invloed op de uiteindelijke kop koffie. Dit lijkt natuurlijk allemaal heel veel om zelf te regelen, maar de temperatuur wordt gelukkig meestal zelf geregeld door de machine en het water haal je door een filter. Welke koffiebonen je kiest, hoe je deze maalt, aanstampt en uiteindelijk door de machine laat lopen zijn wel variabelen waar je zelf rekening mee moet houden. Gelukkig is dat allemaal erg leuk en kun je wanneer je het snapt zelf experimenteren met ratio’s en andere smaken.

Wanneer je net je nieuwe espressomachine en bonenmaler hebt geïnstalleerd staan deze nog niet goed afgesteld op jouw gekozen espressobonen. Dit is ook de reden dat de koffie nog niet zo lekker uit de machine loopt.

Wat heb je nodig voor een barista cursus bij jou thuis?

We kunnen de barista cursus helemaal inrichten naar jouw wensen. Wil je graag de lekkerste espresso leren zetten, maar ook een stukje latte art doen? Of wil je volledig focussen op latte art? Dat kan allemaal. Geef van te voren je wensen door en dan passen wij daar de training op aan. Zelf heb je in ieder geval in huis:

  • Een espressomachine met bonenmaler (los of geïntegreerd)
  • Koffiebonen die jij lekker vindt
  • Melk
  • Optioneel: Barista Journal

Wil je graag verschillende smaken leren proeven? Laat het ons weten, dan zullen wij ook een aantal koffiebonen meenemen, zodat je deze allemaal tijdens de training kunt uitproberen.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op! Je kunt je ook direct aanmelden voor een Barista Workshop bij jou thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *