|

Het verschil tussen een cappuccino en een flat white

Blijf jij altijd bij je veilige koffiekeuze, omdat je geen idee hebt wat al die andere namen betekenen? Dat snappen we. Het verschil tussen een cappuccino en een flat white is ook bijna niet te zien wanneer de twee naast elkaar staan, dus dan kan je net zo goed een cappuccino kiezen, toch? Het verschil is echter groot. De smaak, maar ook het mondgevoel zijn erg verschillend. We vertellen je hieronder alles over het verschil tussen de twee.

Wat is een cappuccino?

Werk je in een restaurant, café of koffiezaak dan merk je vast dat de cappuccino een erg geliefd drankje is. De cappuccino is namelijk niet te sterk, maar ook weer niet zo slap als een caffè latte. Toch krijg je bij bijna elke zaak dat je een cappuccino besteld net even een andere soort koffie. Soms met veel melk en soms maar heel weinig. Dus wat is een cappuccino nou eigenlijk? En hoe maak je thuis de perfecte cappuccino?

Een cappuccino zet je met een enkele espresso in een kopje van maximaal 170 milliliter. De espresso vul je tot de rand van het kopje aan met hete melk en een centimeter melkschuim. De verhouding van een cappuccino is dan 1/3 espresso, 1/3 hete melk en 1/3 melkschuim. Je cappuccino is helemaal perfect wanneer de melk en de koffie al goed gemengd zijn en je geen lepeltje hoeft te gebruiken. Een cappuccino kun je namelijk direct wanneer deze geserveerd wordt drinken.

Wat is een flat white?

De uit Australië overgevlogen populaire koffie heeft de plek van de cappuccino bijna ingepikt. Zeker liefhebbers van specialty coffee zijn ook grote liefhebbers van de flat white. De naam, flat white, doet misschien vermoeden dat de koffie alleen uit hete melk bestaat maar dit is niet zo. Een flat white bevat meer koffie dan een cappuccino en heeft geen dikke schuimkraag.

Een flat white wordt geserveerd in een koffie kopje (150 ml). Eerst zet je een dubbele espresso, vervolgens schenk je deze af met hete melk en een dun laagje melkschuim. Met de melk voor een flat white kun je heel goed latte art figuren schenken, maar ook bij een flat white is het eigenlijk alleen belangrijk dat de koffie en melk al goed vermengd met elkaar zijn.

Het verschil tussen een cappuccino en een flat white

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn de cappuccino en flat white toch wel heel verschillend. Maar wanneer je ze op tafel naast elkaar ziet staan lijken de twee toch erg veel op elkaar. Het grote verschil zit in de verhoudingen van koffie en melk en de grootte van het kopje. Een flat white bevat een dubbele espresso en een cappuccino een enkele. Ook word er aan een cappuccino meer melk toegevoegd dan een flat white en bevat de cappuccino een dikkere schuimkraag.

Kies jij de cappuccino of de flat white in het vervolg?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *