|

Wat kun je na een barista cursus?

Koffie is hip. De een na de andere koffiebar opent in Nederland en iedereen wil hartjes in zijn/haar cappuccino kunnen maken. Want, koffie met een hartje erin, smaakt toch een stuk beter. Toch blijft het moeilijk om de koffie thuis net zo lekker te krijgen als de koffie van je favoriete barista. Hoe kan dit? Ik gebruik toch dezelfde bonen en dezelfde melk als de barista? Er hebben heel veel factoren invloed op de uiteindelijke smaak van jouw kopje koffie, gelukkig maakt dit het vak juist heel leuk. Een barista cursus zou je hiermee op weg kunnen helpen, maar wat kun je na een barista cursus? Een professionele barista cursus leert je onder andere deze factoren te begrijpen en te allen tijde een perfecte espresso te zetten.

Wat doet een Barista?

Een barista is een expert in koffie. Dit betekent niet dat de barista alleen de verschillende soorten koffie uit elkaar kan houden, een barista moet alles weten over alle processen die koffiebonen ondergaan. Elk proces heeft namelijk invloed op de smaak van het eindproduct. De stappen die de barista onderneemt, nadat de bonen uit de zak komen, kunnen de bonen niet alleen ontzettend veel smaak geven, maar ook bitter en zuur maken. Een goede barista weet dan ook waar hij/zij rekening mee moet houden en wat de grootste vijanden van koffiebonen zijn.

We zetten de belangrijkste taken van een barista voor je op een rij, de barsita:

  • kent het verhaal achter koffie;
  • herkent de bonen uit verschillende landen;
  • herkent smaken en geuren;
  • stelt de bonenmaler en espressomachine tot in perfectie in;
  • schuimt zowel volle als plantaardige melk op zonder luchtbellen;
  • schenkt met elk soort melk perfecte latte art.

Wat kun je na een barista cursus van Lerine?

Wij vinden verse, goede koffie ontzettend belangrijk. Zeker omdat de boeren ontzettend veel liefde en hard werk stoppen in het telen van koffie. De barista draagt de verantwoordelijkheid om deze koffie niet verloren te laten gaan en het beste uit de boon te halen. Dit leer je bij de barista cursussen van Lerine. We leren je smaken te herkennen, jouw smaak te ontdekken en hoge kwaliteit koffie zetten op elke machine. Na de cursus weet je ook de basisprincipes van latte art schenken en de wetenschap achter koffie en melk. Helaas kunnen we niet beloven dat je na de 2,5 uur durende cursus perfecte zwaantjes, rosetta’s en hartjes kunt schenken, want ook de beste barista heeft hier maandenlang op moeten oefenen. Blijf dus oefenen, ook na de cursus.

Wil je graag barista worden? Meld je dan aan voor één van onze workshops. Zie je de juiste workshop er niet tussen staan? Geef dit aan in het contactformulier. We kunnen altijd workshops op maat aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *