Latte art workshop

Een cappuccino is in de meeste koffiezaken en lunchrooms de populairste soort koffie. Maar komt dit door de smaak of door de mooie latte art? Een rosetta, hart, of zelfs een zwaantje wordt door barista’s in de espresso geschonken alsof het niets is. Dat lijkt onmogelijk als je net begint met latte art oefenen. Om perfecte latte art te kunnen schenken heb je de juiste techniek nodig, perfect melkschuim en heel veel geduld. Wij leren je tijdens onze latte art workshop de juiste schenktechniek, hoe je microschuim opschuimt en we vertellen je alles over melk. Misschien lukt het jou na onze latte art cursus wel een perfect hart te schenken!

Wat houdt de latte art workshop in?

Latte art is het schenken van verschillende figuren met opgestoomde melk in de cremalaag van de espresso. Latte art wordt meestal alleen geschonken in cappuccino’s, flat whites en caffe lattes. Het begon een aantal jaren geleden met hartjes en blaadjes (rosetta’s), maar deze zijn in de loop van de tijd uitgegroeid tot echte kunstwerken. Barista’s van over de hele wereld schenken zwanen, zeepaardjes, beren, katten, rozen, duizendlagen hartjes en ga zo maar door.

Om latte art te kunnen schenken moet je echter wel de juiste techniek beheersen. Het opschuimen van melk tot microschuim is erg belangrijk. Goed schuim zorgt voor een mooi eindresultaat. Ook de manier van schenken is erg belangrijk. Je wil namelijk een groot contrast kunnen zien tussen de melkfiguren en koffie.

  • 2 uur durende barista workshop op onze locatie in Deventer
  • Waar bestaat melk uit
  • Koemelk vs plantaardige melk
  • Demonstratie verschillende figuren
  • Schenk techniek
  • Melk opschuimen
  • Opbouw van figuren
  • Zelf schenken

€ 95,00 p.p.

Let op: de workshop gaat door bij minimaal 2 aanmeldingen. De maximale groepsgrootte is 6.

Zelf latte art leren schenken

Tijdens de latte art workshop leren we je alles over melk. Want, waarom stoomt volle melk bijvoorbeeld beter dan magere melk en wat is microschuim? Dit zijn belangrijke dingen om te weten. Daarnaast leren we je microschuim op te schuimen en natuurlijk de techniek achter het schenken van gestoomde melk in koffie.

Vegan latte art workshop

Haver-, amandel-, kokos- en zelfs gele spliterwtenmelk zijn ontzettend populair. Je hoeft geen veganist te zijn om voor deze melksoorten te kiezen, want de smaak van plantaardige melk vinden veel mensen erg lekker. Wil je liever latte art leren schenken met plantaardige melksoorten? Laat het ons weten!

Past de latte art workshop bij mij?

Deze workshop past bij jou wanneer je de techniek van het espresso zetten al goed onder de knie hebt en graag wil leren hoe je deze espresso omtovert naar een cappuccino met latte art. We leren je alle tips en tricks en je oefent zelf met een aantal figuren. Wil je eerst nog meer leren over koffie en het baristavak? Dan past de barista workshop misschien beter bij je. Hierin leren we je de basis en stemmen we de workshop verder af op wat jij wil leren. Heb je een eigen machine en wil je graag weten hoe je daarmee de lekkerste koffie zet, dan is de barista workshop bij jou thuis passender.

Zij volgden al eerder de
barista workshop.

5,0

Gemiddelde beoordeling
op Google.com

5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
“Tijdens de latte art training kregen wij eerst een testje over koffie en wat leuke informatie en feitjes. Daarna geoefend met opschuimen en de art maken. Isabelle legt heel fijn, rustig en vriendelijk uit. Het was super gezellig en leuk gedaan! Plus een heerlijke lunch.”
Jolanda Verwoerd
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
“Leerzame en professionele barista training gehad. Duidelijk de leerstof besproken. Isabelle neemt de tijd om alle vragen te beantwoorden. Praktijk oefenen was een ervaring. Het zelf proberen van een latte-art valt niet mee. Isabelle is geduldig. Ze creëert een ontspannen sfeer!
Ze geeft de cursisten echt een welkom-gevoel met haar lekkere koffie en de heerlijk zelfgebakken koekjes.. echt een aanrader om bij haar deze training te volgen.! ☕️”
Hetty Deunk
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
“Dank je wel Isabelle,
Allereerst voor de leuke ontvangst in mooie ruime ruimte.
De workshop was leuk en leerzaam en geweldig om je verhalen over de koffie soorten te horen je bezoek bij de plantages. Je bent een gepassioneerde vak vrouw en nog zo jong. Dat beloofd wat. Bravo ga lekker zo door. Wij hebben genoten en blijven iedere dag oefenen om nog meer latte art motiefjes te maken. O ja de koek bij de koffie zelf gebakken en zo lekker. Dank voor je inspiratie energie en de heerlijke koffie.
Kortom een aanrader.”
Jolanda Wong