Latte art workshop

Latte art workshop

Een cappuccino is in de meeste koffiezaken en lunchrooms de meest verkochte drank. Maar, komt dit door de smaak of door de mooie latte art? Een rosetta, hart, of zelfs zwaan wordt door barista’s in de espresso geschonken alsof het niets is. Heel frustrerend als je net begint. Om perfecte latte art te kunnen schenken heb je de juiste techniek nodig, perfect melkschuim en heel veel geduld. Wij leren je tijdens onze latte art workshop de juiste schenktechniek, het opschuimen van microschuim en vertellen je alles over melk. Misschien lukt het jou na onze latte art workshop wel een perfect hart te schenken!

Voor horeca personeel bieden wij ook complete barista trainingen aan. Latte art zit hier ook bij inbegrepen.


Kosten:
€75,00 per persoon (inclusief btw)

Aantal personen:
Minimaal 2 personen, maximaal 6 personen

Locatie:
Dordrechtweg 25, Deventer

Data:
Na aankoop nemen we binnen 48 uur contact met je op en plannen we samen een geschikte datum.

Wat is latte art precies?

Latte art is het schenken van verschillende figuren met opgestoomde melk in de cremalaag van de espresso. Latte art wordt meestal alleen geschonken in cappuccino’s, flat whites en caffe lattes. Het begon een aantal jaren geleden met hartjes en blaadjes (rosetta’s), maar deze zijn in de loop van de tijd uitgegroeid tot echte kunstwerken. Barista’s van over de hele wereld schenken zwanen, zeepaardjes, beren, katten, rozen, duizendlagen hartjes en ga zo maar door.

Om latte art te kunnen schenken moet je echter wel de juiste techniek beheersen. Het opschuimen van microschuim is erg belangrijk. Goed schuim zorgt voor een mooi eindresultaat. Ook de manier van schenken is erg belangrijk. Je wil namelijk een groot contrast kunnen zien tussen de melkfiguren en koffie.

Zelf latte art leren schenken

Tijdens de latte art workshop leren we je alles over melk. Want, waarom stoomt volle melk beter dan magere melk en wat is microschuim? Daarbij leren we je microschuim op te stomen en natuurlijk de techniek achter het schenken van opgestoomde melk in koffie.

Vegan latte art workshop

Haver-, amandel-, kokos- en zelfs gele spliterwtenmelk zijn ontzettend populair. Je hoeft geen veganist te zijn om voor deze melksoorten te kiezen, want de smaak van plantaardige melk vinden veel mensen erg lekker. Wil je liever latte art leren schenken met plantaardige melksoorten? Laat het ons weten!


Bekijk onze andere barista workshops