voor de professional

Horeca barista training


Hoge kwaliteit koffie is ontzettend belangrijk voor gasten. Hier is een goed opgeleide barista voor nodig. Een barista weet gasten te adviseren en kan door de espressomachine en bonenmaler in te stellen, de smaak van de bonen tot in perfectie bepalen. Wij hebben onze Horeca barista training opgedeeld in een basis, gevorderde en latte art training. Elke training bevat alle aspecten om als professionele barista in de horeca aan de slag te kunnen, met de nadruk op gastvrijheid en klantvriendelijkheid.

Wat houdt de Horeca barista training in?

Tijdens de Horeca barista training leer je alles wat een barista moet weten. We starten met de geschiedenis van koffie en gaan door met het herkennen van smaken en aroma’s, het afstellen van de bonenmaler en espressomachine, het opschuimen van perfect microschuim en het schenken van latte art. Je leert dus in korte tijd alles wat je nodig hebt om barista te worden.

De training kan gegeven worden in de eigen horecagelegenheid. Is het elke dag te druk? Het is dan ook mogelijk om personeel naar onze trainingslocatie in Deventer te sturen. 

We leggen tijdens de training ook de nadruk op de workflow. Hoe kun je als barista zo efficiënt en snel mogelijk een kopje koffie klaarmaken? Hoe blijft de werkplek te allen tijde schoon? En hoe maak je twee dranken tegelijk?

  • Barista workshop in de eigen horecagelegenheid
  • Bedienen van de espressomachine
  • Perfect melkschuim maken
  • Afstellen bonenmaler en espressomachine
  • Latte art
  • Zo efficiënt mogelijk koffie zetten
  • Meerdere drankjes tegelijk maken

Welke barista workshop past bij ons?


Op maat

We willen graag meedenken om de trainingen aan te passen naar de bedrijfsformule. Laat ons weten wat je van de training verwacht, dan kunnen we samen de perfecte training samenstellen voor jouw personeel. Het is ook mogelijk alle trainingen te combineren in één trainingsdag.

Prijs vanaf €450,-.