Horeca barista training
Hoge kwaliteit koffie is ontzettend belangrijk voor gasten. Hier is een goed opgeleide barista voor nodig. Een barista weet gasten te adviseren en kan door de espressomachine en bonenmaler in te stellen, de smaak van de bonen tot in perfectie bepalen. Wij hebben onze horeca barista training opgedeeld in een basis, gevorderde en latte art training. Elke barista cursus bevat alle aspecten om als professionele barista in de horeca aan de slag te kunnen, met de nadruk op gastvrijheid en klantvriendelijkheid.
Wat houdt de horeca barista training in?
Tijdens de horeca barista training leer je alles wat een barista moet weten. We starten met de geschiedenis van koffie en gaan door met het herkennen van smaken en aroma’s, het afstellen van de koffiemolen en espressomachine, het opschuimen van microschuim en het schenken van latte art. Je leert dus in een korte tijd alles wat je nodig hebt om barista te worden.
We leggen tijdens de training ook de nadruk op de workflow. We beantwoorden vragen zoals: ‘hoe kun je als barista zo efficiënt mogelijk een kopje koffie klaarmaken?’, ‘hoe blijft de werkplek te allen tijde schoon?’ en ‘hoe maak je twee dranken tegelijk?’.
De training kan gegeven worden in de eigen horecagelegenheid. Is het elke dag te druk? Het is dan ook mogelijk om met het personeel naar onze trainingslocatie in Deventer of Haarlem te komen.
Welke barista workshop past bij jullie?
We bieden drie verschillende trainingen aan om zo een training voor elk niveau te verzorgen, afgestemd op jouw wensen.
Basis barista – Horeca training
Op locatie – ca. 2 uur
- Goede routine
- Herkennen van smaken
- het bedienen van de espressomachine
- Perfect schuimen van melkschuim
Vanaf € 400,00
Max. 4 personen | excl. BTW en reiskosten
Gevorderde barista – Horeca training
Op locatie – ca. 2 uur
- Zelfstandig de bonenmaler afstellen
- Espressomachine afstellen en onderhouden
- Melk opschuimen als een pro
- Latte art
Vanaf € 400,00
Max. 4 personen | excl. BTW en reiskosten
Latte art – Horeca training
Op locatie – ca. 2 uur
- Koemelk vs plantaardige melk
- Perfect microsschuim maken
- Schenk techniek
- Opbouw van figuren
- Zelf schenken
Vanaf € 400,00
Max. 4 personen | excl. BTW en reiskosten
Horeca training op maat
Op locatie – ca. 2 uur
- Afgestemd op jouw wensen
- Mogelijkheid om alle trainingen in één trainingsdag te verwerken.
Vanaf € 525,00
Max. 4 personen | excl. BTW en reiskosten