hi there!

Welkom bij LeRine

Wij bieden barista workshops aan voor ieder koffieliefhebber, of je nu beginnend thuisbarista bent, in de horeca werkt, of een professionele espressomachine thuis hebt staan. Op LeRine.nl vind je ook koffietips, heerlijke recepten en leuke blogs. LeRine is dé plek voor koffieliefhebbers, barista’s en thuisbakkers! Lees hier meer over over ons bedrijf en Isa’s weg naar LeRine.

De weg naar barista

Van jongs af aan was Isa met haar moeder in de keuken te vinden waar ze druk waren met koken en bakken. Patisserie was hun grootste passie en dat is het nog steeds! Isa kon dan ook niet wachten om stage te gaan lopen bij de patissier in de stad. Haar passie voor koffie kwam ook al vroeg. Op 10-jarige leeftijd dronk Isa voor het eerst koffie en was ze verkocht. Bij de Starbucks op Schiphol Airport was ze niet alleen onder de indruk van het drankje, maar ook van dit bedrijf. Het fijne gevoel dat de barista’s je bij iedere koffie gaven, zorgde ervoor dat ze dit ook wilde worden. Isa wilde niets liever dan als barista bij de Starbucks werken. Op haar 17e werd ze dan ook aangenomen bij de Starbucks en kreeg ze de 2-weekse barista training. Dit was een belangrijk punt in haar beginnende barista carrière, want het halen van de training was een voorwaarde voor de baan. Niet veel later slaagde ze met vlag en wimpel en kon ze aan de slag als barista.

Barista wedstrijd

Haar koffiereis ging 3 jaar later verder bij Vascobelo. Vascobelo is een exclusieve hoogwaardige koffieketen, waar Isa de wereld van Specialty Coffee ontdekte. Ze kocht alle boeken die ze over (specialty) koffie kon vinden en ging zich hierin meer en meer verdiepen. Vanuit Vascobelo werd er een barista wedstrijd georganiseerd, waarbij je een reis naar Colombia kon winnen. Je moest drie rondes doorkomen om kans te maken. Ook hierbij bleek dat Isa gemaakt was voor de koffie wereld, want ze won en een aantal maanden later vertrok ze naar Colombia.

In Colombia heeft ze gezien wat koffie betekent voor boeren. Het is niet alleen een belangrijk product voor de koffieliefhebber, maar ook van onschatbare waarde voor telers. Dit is vaak nog onbekend of onderbelicht bij de koffiedrinkers in Nederland. 

En nu?

Na deze fantastische reis was het tijd voor haar eigen bedrijf. Het beginnen van een eigen bedrijf en dit combineren met een passie is altijd haar ambitie geweest. Koken, bakken en koffie is ze nooit uit het oog verloren en dit staat ook centraal bij LeRine. Met haar bedrijf wil Isa haar passie overbrengen op anderen en ze doet dit met barista workshops, koffieblogs, het koffie schenken op evenementen en het maken en delen van heerlijke recepten. 

Isa vertelt:

“LeRine staat voor puur.

‘Le’ van Isabelle en ‘Rine’ van Dorine,
de naam van mijn moeder.”

Barista workshops

Om onze passie en vaardigheden rond (Specialty) koffie op anderen over te brengen, geven we bij LeRine verschillende barista workshops waar je zowel met als zonder ervaring terecht kunt. Ben je helemaal nieuw in de wereld van koffie? Dan is een basis barista workshop misschien iets voor jou. In deze toegankelijke workshop maak je kennis met Specialty Coffee en leer je hoe je een goede espresso zet. Voor thuisbarista’s die al enige ervaring hebben of een eigen espresso machine hebben, zijn de latte art workshop of de barista workshop bij jou thuis aanraders. Kom je er niet uit of wil je een barista workshop op maat boeken? Neem dan contact met ons op.


Alles over koffie; bonen, tips en reviews!

Ook voor iets te lezen bij die heerlijke koffie ben je bij ons aan het juiste adres. In onze online community vind je Specialty Coffee hotspots in de leukste steden, columns, reviews van barista of koffieaccessoires en meer! Daarnaast vind je op LeRine.nl een kennisbank met blogs waarin we alles vertellen wat er te weten valt over koffie. Van het verschil in koffiesoorten zoals cappuccino of flat white, tot info over koffiebonen en tips voor je espressomachine. Als je meer wil leren over koffie, is LeRine.nl de online place to be.


De lekkerste recepten om te bakken

Met onze zoete en hartige recepten willen wij onze liefde voor patisserie, viennoiserie en de franse keuken delen. Hoewel veel van onze recepten geïnspireerd zijn door de Franse keuken, gaat het er voornamelijk om dat het lekker is. De recepten hebben een moeilijksheidgraad van gemakkelijk tot uitdagend en zijn dus ideaal voor iedere thuisbakker. Gewoon iets lekkers voor bij de koffie, een recept voor de feestdagen of ons signature recept voor romige chocolademelk met marshmallow schuim.. En heb je wel eens een koffie met gezouten slagroom geproefd? Gegarandeerd genieten!


volg ons

@lerinecoffee