Over LeRine

Over LeRine

Hi There! Welkom bij LeRine. Voor alle koffie liefhebbers, barista’s en thuisbakkers!


Over LeRine

Van jongs af aan zijn mijn moeder en ik druk met koken en bakken. Patisserie was (is) onze grootste passie. De ideeën zijn namelijk eindeloos. Ik kon dan ook niet wachten om mijn stage bij de patissièr in de stad te lopen.

Mijn eerste ervaring met koffie was bij de Starbucks op Schiphol Airport, ik was ontzettend onder de indruk van dit bedrijf. Het fijne gevoel dat de barista’s je bij elke koffie gaven, zorgde ervoor dat ik dit ook wilde. Ik wilde niets liever dan als barista bij de Starbucks werken.
Op mijn 17e werd ik aangenomen bij de Starbucks en kreeg ik de 2-weekse barista training. Haalde je deze training niet? Dan mocht je niet aan het werk als Starbucks partner. Voor mij was er geen keus, ik moest barista bij Starbucks worden. Twee weken later was ik geslaagd en kon ik aan de slag als barista.

Mijn koffiereis ging 3 jaar later door bij Vascobelo. Vascobelo is een high-end koffieketen, waar ik specialty koffie ontdekte. Ik kocht alle boeken die ik over koffie kon vinden en ging me hierin verdiepen. Vascobelo organiseerde een barista wedstrijd, waarin je drie rondes moest doorkomen. De prijs? Een reis naar Colombia! Natuurlijk wilde ik meedoen en een aantal maanden later gingen we naar Colombia. 

In Colombia heb ik gezien wat koffie betekent voor boeren. Het is niet alleen een ontzettend belangrijk product voor drinkers, maar ook voor telers. Dit is kennis die vaak nog onbekend is bij koffiedrinkers in Nederland. 
Na deze reis was het tijd voor mijn eigen bedrijf. Het beginnen van een eigen bedrijf en dit combineren met mijn grootste passie is altijd mijn ambitie geweest. Koken, bakken en koffie heb ik nooit uit het oog verloren en dit staat ook centraal bij LeRine. Samen met mijn moeder wil ik onze passie overbrengen op anderen en dit doen we middels baristatrainingen en heerlijke huisgemaakte gerechten uit de bakkerij. 

LeRine staat voor puur. ‘Le’ van IsabelLE en ‘Rine’ van mijn moeders naam, DoRINE. 

Barista workshops

Voor alle koffie liefhebbers hebben wij leuke barista workshops. We bieden voor elk niveau een workshop aan. Ben je nieuw in de wereld van koffie? Begin dan met een basis barista workshop. Voor barista’s met al enige ervaring hebben we de gevorderde workshop en latte art workshop. Wil je ons eerst wat vragen stellen voordat je je inschrijft voor één van de workshops? Neem dan contact met ons op!