Over LeRine

hi there!

Welkom bij LeRine

Voor alle koffie liefhebbers hebben wij leuke barista workshops, koffietips en heerlijke recepten. Of je nu nieuw bent in de wereld van koffie of al ervaren. LeRine is dé plek voor koffie liefhebbers, barista’s en thuisbakkers!

Het verhaal van Isa

Van jongs af aan zijn mijn moeder en ik druk met koken en bakken. Patisserie was (is) onze grootste passie. De ideeën zijn namelijk eindeloos. Ik kon dan ook niet wachten om mijn stage bij de patissièr in de stad te lopen.

Mijn eerste ervaring met koffie was bij de Starbucks op Schiphol Airport, ik was ontzettend onder de indruk van dit bedrijf. Het fijne gevoel dat de barista’s je bij elke koffie gaven, zorgde ervoor dat ik dit ook wilde. Ik wilde niets liever dan als barista bij de Starbucks werken.
Op mijn 17e werd ik aangenomen bij de Starbucks en kreeg ik de 2-weekse barista training. Haalde je deze training niet? Dan mocht je niet aan het werk als Starbucks partner. Voor mij was er geen keuzw, ik moest barista bij Starbucks worden. Twee weken later was ik geslaagd en kon ik aan de slag als barista.

Barista wedstrijd

Mijn koffiereis ging 3 jaar later door bij Vascobelo. Vascobelo is een high-end koffieketen, waar ik specialty koffie ontdekte. Ik kocht alle boeken die ik over koffie kon vinden en ging me hierin verdiepen. Vascobelo organiseerde een barista wedstrijd, waarin je drie rondes moest doorkomen. De prijs? Een reis naar Colombia! Natuurlijk wilde ik meedoen en een aantal maanden later gingen we naar Colombia. 

Gewonnen! Op naar Colombia

In Colombia heb ik gezien wat koffie betekent voor boeren. Het is niet alleen een ontzettend belangrijk product voor drinkers, maar ook voor telers. Dit is kennis die vaak nog onbekend is bij koffiedrinkers in Nederland. 

En nu?

Na deze fantastische reis was het tijd voor mijn eigen bedrijf. Het beginnen van een eigen bedrijf en dit combineren met mijn grootste passie is altijd mijn ambitie geweest. Koken, bakken en koffie ben ik nooit uit het oog verloren en dit staat ook centraal bij LeRine. Ik wil mijn passie overbrengen op anderen en doe dit middels baristatrainingen, koffie blogs, onze koffietruck en heerlijke huisgemaakte gerechten uit de bakkerij. 

Zie ik je snel?

Isa

waar staat lerine voor?

LeRine staat voor puur.

‘Le’ van Isabelle en ‘Rine’ van Dorine,
de naam van mijn moeder.

Barista workshops

Voor alle koffie liefhebbers hebben wij leuke barista workshops. We bieden voor elk niveau een workshop aan. Ben je nieuw in de wereld van koffie? Begin dan met een basis barista workshop. Voor barista’s met al enige ervaring hebben we de gevorderde workshop en latte art workshop. Wil je ons eerst wat vragen stellen voordat je je inschrijft voor één van de workshops? Neem dan contact met ons op!


De lekkerste recepten uit de bakkerij

Met onze zoete en hartige recepten willen wij onze liefde voor patisserie, viennoiserie en de franse keuken bij jou thuis overbrengen. Hoewel veel van onze recepten geïnspireerd zijn door de Franse keuken, gaat het er voornamelijk om dat het lekker is. De recepten varieren van gemakkelijk tot uitdagend, ideaal voor iedere thuisbakker! En zo heb je meteen iets lekkers voor bij de koffie!


Koffie tips en -recepten!

Wanneer je meer wil leren over koffie; we’ve got you covered. Wekelijks delen we een interessante blog vol informatie over koffie, geven we tips en delen we heerlijke koffierecepten. Heb je bijvoorbeeld wel eens koffie met gezouten slagroom geprobeerd? Of wil je weten wat een flat white nou eigenlijk is? Wij vertellen je alles over koffie!

volg ons

@lerinecoffee