hi there!

Welkom bij LeRine

Voor alle koffie liefhebbers hebben wij leuke barista workshops, koffietips en heerlijke recepten. Of je nu nieuw bent in de wereld van koffie of al ervaren. LeRine is dé plek voor koffie liefhebbers, barista’s en thuisbakkers! Lees hier meer over over ons bedrijf en Isa’s weg naar LeRine.

Isa’s liefde voor patisserie en koffie

Van jongs af aan zijn Isa en haar moeder druk met koken en bakken. Patisserie was (en is) hun grootste passie. De ideeën zijn namelijk eindeloos. Isa kon dan ook niet wachten om haar stage bij de patissièr in de stad te lopen. De passie voor koffie kwam ook al vroeg. Al op 10-jarige leeftijd dronk Isa voor het eerst koffie en was ze verkocht.

De weg naar barista

Haar vroege ervaring met koffie was bij de Starbucks op Schiphol Airport, ze was niet alleen onder de indruk van het drankje, maar ook van dit bedrijf. Het fijne gevoel dat de barista’s je bij elke koffie gaven, zorgde ervoor dat ze dit ook wilde. Isa wilde niets liever dan als barista bij de Starbucks werken. Op haar 17e werd ze dan ook aangenomen bij de Starbucks en kreeg ze de 2-weekse barista training. Haalde ze deze training niet? Dan mocht ze niet aan het werk als Starbucks partner. Voor haar was er geen keuze, ze moest barista bij Starbucks worden. Twee weken later slaagde ze met vlag en wimpel en kon ze aan de slag als barista.

Barista wedstrijd

Haar koffiereis ging 3 jaar later door bij Vascobelo. Vascobelo is een high-end koffieketen, waar ze de wereld van specialty koffie ontdekte. Ze kocht alle boeken die ze over (specialty) koffie kon vinden en ging zich hierin meer en meer verdiepen. Vanuit Vascobelo werd er een barista wedstrijd georganiseerd, waarbij je een reis naar Colombia kon winnen. Je moest drie rondes doorkomen om kans te maken. Ook hierbij bleek dat Isa gemaakt was voor de koffie wereld, want ze won en een aantal maanden later mocht ze naar Colombia.

In Colombia heeft ze gezien wat koffie betekent voor boeren. Het is niet alleen een ontzettend belangrijk product voor drinkers, maar ook voor telers. Dit is kennis die vaak nog onbekend is bij koffiedrinkers in Nederland. 

En nu?

Na deze fantastische reis was het tijd voor haar eigen bedrijf. Het beginnen van een eigen bedrijf en dit combineren met mijn grootste passie is altijd haar ambitie geweest. Koken, bakken en koffie is ze nooit uit het oog verloren en dit staat ook centraal bij LeRine. Ze wil haar passie overbrengen op anderen en doet dit middels barista workshops, koffie blogs, evenementen en heerlijke huisgemaakte gerechten uit de bakkerij. 

waar staat lerine voor?

LeRine staat voor puur.

‘Le’ van Isabelle en ‘Rine’ van Dorine,
de naam van mijn moeder.

Barista workshops

Voor alle koffie liefhebbers hebben wij leuke barista workshops. We bieden voor elk niveau een workshop aan. Ben je nieuw in de wereld van koffie? Begin dan met een basis barista workshop. Voor barista’s met al enige ervaring hebben we de gevorderde workshop en latte art workshop. Wil je ons eerst wat vragen stellen voordat je je inschrijft voor één van de workshops? Neem dan contact met ons op!


Koffie tips en -recepten!

Wanneer je meer wil leren over koffie; we’ve got you covered. Wekelijks delen we een interessante blog vol informatie over koffie, geven we tips en delen we heerlijke koffierecepten. Heb je bijvoorbeeld wel eens koffie met gezouten slagroom geprobeerd? Of wil je weten wat een flat white nou eigenlijk is? Wij vertellen je alles over koffie!


De lekkerste recepten uit de bakkerij

Met onze zoete en hartige recepten willen wij onze liefde voor patisserie, viennoiserie en de franse keuken bij jou thuis overbrengen. Hoewel veel van onze recepten geïnspireerd zijn door de Franse keuken, gaat het er voornamelijk om dat het lekker is. De recepten varieren van gemakkelijk tot uitdagend, ideaal voor iedere thuisbakker! En zo heb je meteen iets lekkers voor bij de koffie!


volg ons

@lerinecoffee