Basis barista workshop

basis barista workshop

Je wilt je graag verdiepen in de wereld van koffie en je wilt je gasten thuis verwennen met een heerlijke kop koffie. Daarvoor heb je dan ook een mooie espressomachine aangeschaft, maar hoe zet je de koffiebonen nou om in hoogwaardige koffie? Na deze 2,5 uur durende cursus weet jij alles over de achtergrond van koffie en kun je je familie en vrienden thuis barista-waardige koffie serveren.

Wij zijn van mening dat goede koffie niet moeilijk hoeft te zijn. We geven je daarom laagdrempelige tips, om ook thuis de lekkerste koffie te kunnen zetten.


Kosten:
€75,00 per persoon (inclusief btw)

Aantal personen:
Minimaal 2 personen, maximaal 6 personen

Locatie:
Dordrechtweg 25, Deventer

Data:
Na aankoop nemen wij binnen 48 uur contact met je op en plannen we samen een geschikte datum.


Inhoud basis barista workshop

We starten op met een kopje koffie en wat lekkers en gaan direct in op de achtergrond van koffie. We vertellen over de geschiedenis, de lange reis die koffie heeft afgelegd en hoe koffie uiteindelijk in jouw kopje koffie belandt. We vertellen je ook over het belang van specialty coffee en hoe je dit voor thuis betaalbaar kunt maken. We laten je ook verschillende koffies proeven op verschillende zetmethoden, zodat je aroma’s gaat onderscheiden. Hierna krijg je de kans om zelf achter de espressomachine te gaan staan. We laten je zien hoe je de perfecte espresso zet en hoe je melk opschuimt.

Beginnende of gevorderde barista

Wanneer je nog maar net begint als barista is de basis barista workshop een goed begin. Hierna kun je doorgaan naar de gevorderde barista workshop. Hier leer je de bonenmaler en espressomachine in te stellen en gaan we opzoek naar de perfecte brew ratio. Na deze workshop kun je overal als barista aan het werk en zet je thuis de lekkerste koffie!