voor de beginner

Basis barista workshop


Je wil je graag verdiepen in de wereld van koffie en je wil je gasten thuis verwennen met een heerlijke kop koffie. Daarvoor heb je dan ook een mooie espressomachine aangeschaft, maar hoe zet je de koffiebonen nou om in hoogwaardige koffie? Na deze 2 uur durende cursus weet jij alles over de achtergrond van koffie en kun je je familie en vrienden thuis baristawaardige koffie serveren.

Wij zijn van mening dat goede koffie niet moeilijk hoeft te zijn. We geven je daarom laagdrempelige tips, om ook thuis de lekkerste koffie te kunnen zetten.

Wat houdt de basis barista workshop in?

We starten op met een kopje koffie en gaan direct in op de achtergrond van koffie. We vertellen over de geschiedenis, de lange reis die koffie heeft afgelegd en hoe koffie uiteindelijk in jouw kopje koffie belandt. We vertellen je ook over het belang van specialty coffee en hoe je dit voor thuis betaalbaar kunt maken. We laten je ook verschillende koffies proeven op verschillende zetmethoden, zodat je aroma’s gaat onderscheiden. Hierna krijg je de kans om zelf achter de espressomachine te gaan staan. We laten je zien hoe je de perfecte espresso zet en hoe je melk opschuimt.

  • 2 uur durende barista workshop op onze locatie in Deventer
  • Je leert over de geschiedenis van koffie en de verschillende smaken
  • Cupping ronde
  • Zelf espresso zetten
  • Introductie latte art
  • En niet te vergeten: onbeperkt koffie

Welke barista workshop past bij mij?

Wanneer je nog maar net begint als barista is de basis barista workshop een goed begin. Hierna kun je doorgaan naar de gevorderde barista workshop. Hier leer je de bonenmaler en espressomachine in te stellen en gaan we opzoek naar de perfecte brew ratio. Na deze workshop kun je overal als barista aan het werk en zet je thuis de lekkerste koffie!