Barista workshops

wij komen gewoon naar jou!

Barista Workshop bij jou thuis


Heb je net, of een tijdje geleden, een nieuwe espressomachine aangeschaft? Het is dan belangrijk dat je deze op de juiste manier gebruikt. Tijdens de 3 uur durende barista workshop bij jou thuis, leer je alles over koffie, de perfecte espresso te zetten, smaken herkennen, melk opschuimen en latte art schenken.

The basics

Basis Barista Workshop


Je wil je graag verdiepen in de wereld van koffie en je wil je gasten thuis verwennen met een heerlijke kop koffie. Daarvoor heb je dan ook een mooie espressomachine aangeschaft, maar hoe zet je de koffiebonen nou om in hoogwaardige koffie? Na deze 2,5 uur durende cursus weet jij alles over de achtergrond van koffie en kun je je familie en vrienden thuis barista-waardige koffie serveren.

Voor de pro’s

Gevorderde Barista Workshop


Je weet al aardig veel over koffie, maar toch lukt het je niet om altijd hoge kwaliteit koffie te zette met jouw mooie espressomachine. Ook is het leuk om je vrienden en familie af en toe te kunnen verwennen met een hartje in de cappuccino. Tijdens deze 2,5 uur durende cursus leer je de machine en de bonenmaler in te stellen en dit aan te passen naar smaak, het belang van de omgevingsfactoren en basis latte art.

dit wil je kunnen

Latte art Workshop


Om perfecte latte art te kunnen schenken heb je de juiste techniek nodig, perfect melkschuim en heel veel geduld. Wij leren je tijdens onze latte art workshop de juiste schenktechniek, het opschuimen van microschuim en vertellen je alles over melk. Misschien lukt het jou na onze latte art workshop wel een perfect hart te schenken!

lekker vanuit huis

Online Barista Workshop


Onze 1,5 uur durende online barista training leert je de basisprincipes van het herkennen van smaken en het verhaal achter koffie. Je krijgt een V60, filters, een barista kannetje en twee zakjes gemalen koffiebonen thuisgestuurd. Samen met de barista en andere deelnemers ga je de koffies proeven, ruiken en de smaken benoemen. 

Alles in één

Totaalpakket Barista Workshop


In het thuisbarista totaalpakket krijg je de basis, gevorderde en latte art cursus in één. Tijdens deze 5 uur durende cursus leer jij alles over de achtergrond van koffie, de perfecte espresso zetten, melk opschuimen, de machine instellen en latte art schenken. Na dit totaalpakket kun jij jezelf een volwaardige barista noemen.

Ook voor jouw bedrijf

Horeca Barista training

Personeel dat weet waar hij/zij over praat is ontzettend belangrijk voor jouw gasten. Kennis betekent goede service en naamsbekendheid. Wij leiden jouw personeel op tot professionele barista’s. Zo serveer je iedere dag de lekkerste koffie voor jouw gasten.

ons motto

“Wij willen goede koffie voor iedereen bereikbaar maken. Want voor goede koffie hoef je de deur niet uit. Wij leiden je op tot thuisbarista, zodat je thuis altijd de lekkerste koffie kunt drinken.”


Waarom kiezen voor een workshop van LeRine?

  • Wij vinden dat hoge kwaliteit koffie bereikbaar moet zijn voor iedereen.
  • Wij leren je tijdens onze barista workshops het uiterste uit je koffiebonen te halen, zodat je elke dag weer hoge kwaliteit koffie drinkt.
  • Bij ons kun je terecht voor workshops in je eigen gezelschap of kleine groepen. Wil je een workshop voor 1 of 2 personen? Ook dat kan!
  • Heb je een eigen machine? Dan komen we ook graag naar je toe. Er is natuurlijk niks leukers dan je eigen machine optimaal te leren gebruiken.