kopje koffie met latte art op een Sage espressomachine

Onze barista workshops

Wil jij ook leren hoe je zelf de lekkerste koffie zet? LeRine biedt verschillende barista workshops aan voor beginners en gevorderden. Kom naar onze workshop locatie in Deventer of Haarlem, of boek een thuisworkshop waarbij wij naar jou toe komen. Dan krijg je de barista cursus gewoon thuis op je eigen machine. Na het volgen van deze workshop geniet je thuis iedere dag van de lekkerste koffie en kun je zelfs als barista aan de slag!

De workshops

Na deze 2 uur durende barista workshop weet jij alles over de achtergrond van koffie en kun je je familie en vrienden thuis baristawaardige koffie serveren.

 • Geschiedenis, origines, processen en verschillende smaken herkennen
 • Cuppingronde
 • Wat is een espresso 
 • Malen en tampen
 • Korte latte art introductie
 • Zelf espresso zetten

vanaf €75,00 per persoon

Tijdens de 2 uur durende barista workshop bij jou thuis leer je op je eigen machine de perfecte espresso te zetten. Ook melk opschuimen en latte art komen aan bod.

 • Geschiedenis, origines, processen en verschillende smaken herkennen
 • Proeven van verschillende bonen en afstellingen
 • Op zoek naar de perfecte brew ratio
 • Opschuimen van melkschuin voor latte art
 • Meest geboekt!

€225,00 –maximaal 4 personen

Tijdens de 2 uur durende latte art workshop leren we je alles over melk. Daarbij leren we je microschuim op te stomen en natuurlijk de techniek achter het schenken van latte art.

 • Waar bestaat melk uit
 • Koemelk vs plantaardige melk
 • Melk opschuimen
 • Demonstratie verschillende figuren
 • Schenktechniek
 • Opbouw van figuren
 • Zelf schenken

€95,00 per persoon

Wat is een barista workshop?

Tijdens een barista workshop leren wij je alles over koffie. We vertellen je over de herkomst van koffie, hoe je verschillende koffiebonen kunt herkennen en proeven en je gaat aan de slag met het zetten van de perfecte espresso. Dit kan op onze locatie in Deventer of Haarlem, waar we beschikken over professionele apparatuur, maar een workshop kan ook bij jou thuis op je eigen machine. Heb jij een mooie espressomachine staan, maar lukt het je (nog) niet goed om er echt lekkere koffie mee te zetten? Wij helpen je! We komen naar je toe en leren je in 2 uur tijd hoe je elke dag opnieuw kunt genieten van de lekkerste koffie thuis.

Welke barista workshop past bij mij?

Voor de beginnende barista bieden wij de barista workshop aan, waar de basis van koffie en een goede espresso wordt uitgelegd. Heb jij thuis een machine staan maar heb je moeite met het juist afstellen, of smaakt je koffie gewoonweg niet lekker? Dan is de barista workshop bij jou thuis misschien iets voor jou. Deze workshop wordt afgestemd op jouw wensen, waardoor we aandacht besteden aan wat jij wil leren. Kun jij al een prima espresso zetten, maar wil je leren hoe je deze omtovert in een cappuccino met mooie latte art? Dan is de latte art training echt iets voor jou. Deze workshop is ook mogelijk met plantaardige alternatieven voor melk.

Barista workshop op maat en horeca training

Passen onze huidige workshops net niet binnen je wensen? Dan kun je ook een workshop op maat aanvragen. Deze workshop wordt afgestemd op jouw wensen en kan met het gezelschap van jouw keuze. Deze optie is ook zeer geschikt voor groepen en bedrijven. Wil je de barista skills van het team in jouw zaak opfrissen? Kies dan voor een Horeca barista training.

Waarom een barista workshop van LeRine?

 • Wij vinden dat hoge kwaliteit koffie bereikbaar moet zijn voor iedereen.
 • Wij leren je tijdens onze barista cursussen het maximale uit je koffiebonen te halen, zodat je iedere dag kunt genieten van hoge kwaliteit koffie.
 • Bij ons kun je terecht voor individuele workshops of in kleine groepen. Wil je een workshop voor 2 personen volgen? Ook dat kan!
 • Heb je een eigen machine? Dan komen wij ook graag naar jou toe. Er is natuurlijk niks leukers dan je eigen machine optimaal te leren gebruiken.

Zij volgden al eerder een barista workshop.

Gemakkelijk thuis kunnen genieten van goede koffie. Dat is wat we bij LeRine heel belangrijk vinden en altijd naar streven. Thuis genieten alsof je in je favoriete koffiebar zit, met zo min mogelijk tools. Met de Barista workshops van LeRine leren we je dan ook alles om dit onder de knie te krijgen. De workshops zijn geschikt voor alle niveaus; wij passen de workshop namelijk helemaal aan naar jouw wensen!

5,0

Gemiddelde beoordeling
op Google.com

5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
“Super goede cursus gehad! Voor het eerst geen zure koffie of koffie die heel bitter smaakt. Door de goede tips had ik al na 3 keer testen een heerlijke espresso gezet. Ook goede tips gekregen omtrent accessoires voor espresso zetten.”
Rob Versteeg
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
“De beginnersworkshop was erg leerzaam en leuk om te volgen! Isabelle kon ons ontzettend veel vertellen over de ingewikkelde wereld van koffie en het was super om eens zelf achter de machine te staan.”
A van Heems
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
5 ster waardering
“Mijn man en ik hebben woensdag 3 mei een workshop gehad. Het was een leerzame, gezellige ochtend. Leuke uitleg over koffie en hoe je de lekkerste koffie kunt zetten. Bedankt Isabelle voor deze leerzame ervaring. Groetjes Dave en Jolanda”
Jolanda Wong

Zij volgden al eerder een barista workshop.