welke barista workshop past bij mij

Onze barista workshops


Wil jij ook leren hoe je altijd geniet van de lekkerste koffie? LeRine biedt verschillende barista workshops aan. Van beginner tot gevorderde. Kom naar onze workshop locatie in Deventer, of we komen naar jou. Zo krijg je de workshop gewoon thuis op je eigen machine. Na deze workshop geniet je thuis elke dag van de lekkerste koffie en kun je zelfs als barista aan de slag!

Wil je ook latte art goed onder de knie krijgen? Ga dan aan de slag met onze latte art workshop. Hier leer je de juiste schenktechnieken en de opbouw van verschillende figuren.

Barista workshops voor de beginnende barista

Ben je nieuw in de wereld van koffie en wil je er graag meer over leren? Of heb je net een espressomachine aangeschaft en wil je graag weten hoe je deze goed gebruikt? Onze barista workshops bieden uitkomst!

Barista workshops voor de professionele barista

Lukt het jou al om de perfecte espresso te zetten, maar zou je ook latte art onder de knie krijgen? Of wil je graag zelf de machine en bonenmaler kunnen instellen? Onze gevorderde barista workshop en latte art workshop helpen jou om beter te worden!

Barista workshops op maat

Wanneer je graag met een besloten groep een barista workshop wil volgen, biedt onze barista workshop op maat uitkomst.

Ook voor horeca personeel bieden wij trainingen aan. Wij hebben onze Horeca barista training opgedeeld in een basis, gevorderde en latte art training. Elke training bevat alle aspecten om als professionele barista in de horeca aan de slag te kunnen, met de nadruk op gastvrijheid en klantvriendelijkheid.

voor jou gemaakt

Barista workshop op maat


Leer tijdens onze barista workshop op maat koffie zetten als een pro! Of het nu om een vrijgezellenfeest gaat, teamuitje of familiedag, je kunt bij ons met een besloten groep terecht voor een persoonlijke barista workshop op maat.

Vanaf €35,- p.p. | groepen van 4 – 20 personen | Locatie Deventer

gastvrijheid voorop

Horeca barista training


Hoge kwaliteit koffie is ontzettend belangrijk voor gasten. Hier is een goed opgeleide barista voor nodig. Een barista weet gasten te adviseren en kan door de espressomachine en bonenmaler in te stellen, de smaak van de bonen tot in perfectie bepalen.

Vanaf €250,- | maximaal 4 personen | Op locatie of in Deventer

ons motto

“Wij willen goede koffie voor iedereen bereikbaar maken. Want voor goede koffie hoef je de deur niet uit. Wij leiden je op tot thuisbarista, zodat je thuis altijd de lekkerste koffie kunt drinken.”


Waarom een barista workshop van LeRine?

  • Wij vinden dat hoge kwaliteit koffie bereikbaar moet zijn voor iedereen.
  • Wij leren je tijdens onze barista workshops het uiterste uit je koffiebonen te halen, zodat je elke dag weer hoge kwaliteit koffie drinkt.
  • Bij ons kun je terecht voor workshops in je eigen gezelschap of kleine groepen. Wil je een workshop voor 2 personen? Ook dat kan!
  • Heb je een eigen machine? Dan komen we ook graag naar je toe. Er is natuurlijk niks leukers dan je eigen machine optimaal te leren gebruiken.

Ervaringen barista workshop

Gemakkelijk thuis kunnen genieten van goede koffie. Dat is wat we bij LeRine heel belangrijk vinden en altijd naar streven. Thuis genieten alsof je in je favoriete koffiebar zit, met zo min mogelijk tools. Met de Barista workshops van LeRine, leren we je dan ook alles om dit onder de knie te krijgen. De workshops zijn geschikt voor alle niveaus; wij passen de workshop namelijk helemaal aan naar jouw wensen!
Lees wat anderen vonden van onze workshops:

“Isabelle op bezoek gehad voor een thuis barista workshop, een aanrader! Wie kan je beter vertellen wat je moet doen als een barista zelf. Heerlijk praktisch op je eigen machine thuis. Als beginnend thuisbarista liep ik met alle zelf ingewonnen informatie aardig vast in de zoektocht naar de perfecte shot. Neigde soms meer naar een bakkie frustratie dan koffie. Gelukkig had mijn omgeving dat ook door en heeft mij deze cursus cadeau gedaan. Wat een geweldig cadeau, iemand die me gaat vertellen wat ik wel of niet goed doe!
Isabelle heeft mij echt geholpen beter te begrijpen wat ik doe, wat anders te doen en hoe uiteindelijk bij de juiste afstelling en smaak te komen. Ik had hoge verwachtingen en die zijn helemaal waargemaakt.
Dankjewel Isabelle!”

– Boy Janmaat | 2023

“Super leuke cursus gehad en veel geleerd over koffie en het goed zetten van Espresso. Kwam er later thuis nog niet helemaal zelf uit en ook daarmee heeft Isabelle me nog super geholpen. Echt een aanrader! Nogmaals bedankt.”

– Robbie de Jong | 2022

“Onwijs leuke en leerzame thuis workshop gehad verzorgd door Isabelle. Leuk dat we specifiek voor onze koffiemachine meer hebben kunnen leren over de perfecte espresso. Isabelle speelde goed in op onze vragen, we kunnen hier nu zelf lekker verder mee experimenteren! 3 uur in de keuken gestaan & waren voorbij voordat we er erg in hadden!”

– Roxanne van Schellen | 2022

“Dank je wel Isabelle, Allereerst voor de leuke ontvangst in mooie ruime ruimte.
De workshop was leuk en leerzaam en geweldig om je verhalen over de koffie soorten te horen je bezoek bij de plantages. Je bent een gepassioneerde vak vrouw en nog zo jong. Dat beloofd wat. Bravo ga lekker zo door. Wij hebben genoten en blijven iedere dag oefenen om nog meer latte art motiefjes te maken. O ja de koek bij de koffie zelf gebakken en zo lekker. Dank voor je inspiratie energie en de heerlijke koffie.
Kortom een aanrader.”

– Hetty Deunk | 2022

“Wat een passie voor koffie! We hebben de smaaksensaties ervaren van zure en bittere koffie om een beter begrip te hebben van de mogelijkheden bij het zetten van koffie. Met die ervaring zijn wij tot een mooie gebalanceerde afstelling van onze koffiemachine gekomen. Isabelle, dank voor het delen van je passie. Wij genieten de komende tijd van heerlijke koffie en weten welke stappen te nemen als de afstelling niet klopt.”

– Rutger Brouwer | 2022

Wat is een barista workshop?

Tijdens een barista workshop leer je alles over koffie. Je leert de achtergrond, verschillende koffiebonen herkennen en proeven en je gaat aan de slag met het zetten van de perfecte espresso. Dit kan op onze locatie in Deventer, waar we beschikken over professionele apparatuur, maar een workshop kan ook bij jou thuis op je eigen machine. Heb jij een mooie espressomachine staan, maar lukt het je (nog) niet goed om echt lekkere koffie eruit te krijgen? Wij helpen je! We komen naar je toe en leren je in 2 uur tijd hoe je elke dag opnieuw kunt genieten van de lekkerste koffie thuis.

Welke barista workshop past bij mij?

We hebben barista workshops voor de beginnende (thuis)barista (basis barista workshop en barista workshop thuis) tot de gevorderde barista (gevorderde barista workshop, latte art barista workshop). Hierdoor hebben we voor iedereen wat. Heb je net wat specifiekere wensen of wil je bijvoorbeeld een barista workshop als teamuitje doen? Dan maken we een barista workshop op maat voor jou. Zo past de workshop altijd bij jou en je gezelschap en leer je precies wat je wil leren. Wil je de barista skills van het team in jouw zaak opfrissen? Kies dan voor een Horeca barista training.