voor de beginner en gevorderde

Barista workshop thuis


Met de barista workshop bij jou thuis leren we je van begin tot eind hoe jij alles uit je eigen espressomachine haalt. We leren je zonder accessoires de perfecte espresso te zetten. Geen onnodige poespas, maar een simpele uitleg. Dit doen we door je uit te leggen hoe een espresso in elkaar zit, hoe de machine werkt en welke factoren van buitenaf de smaak van de espresso beïnvloeden. Zo zet jij elke dag met veel plezier en zonder frustraties gewoon die heerlijke (barista-waardige) koffie!

Wat houdt de barista workshop thuis in?

Je hebt eindelijk geïnvesteerd in die mooie espressomachine, gefeliciteerd! Maar nu komt het echte werk pas, het zetten van die perfecte espresso. Hoe doe je dit? En hoe krijg je consistentie in het zetten van die perfecte espresso? Dit gaan we je allemaal leren!

Wij vinden het belangrijk dat je na de barista workshop snapt hoe je machine in elkaar zit en wat er met je koffie gebeurt zodra je de zak opent. Dit vertellen we altijd zo eenvoudig mogelijk, zodat je elke dag met plezier en zonder te veel poespas een goede kop koffie kan zetten.

Na de barista workshop bij jou thuis weet je…

  • hoe een espresso in elkaar zit (de anatomie van een espresso);
  • de verschillende factoren die de extractie beïnvloeden en hoe jij hierop kunt anticiperen;
  • hoe je de espresso afstelt op smaak, geen weegschalen en timers;
  • hoe je een nieuwe koffieboon binnen 5 minuten afstelt;
  • hoe je alle verschillende soorten koffie maakt;
  • hoe je melk opschuimt voor latte art.

*De reiskosten worden berekend op basis van de kortste route.

Barista workshop bij jou thuis veelgestelde vragen

Wij geven training op alle halfautomaat of volledige manueel espressomachines. Van een Sage Barista Express tot een La Marzocco Linea Mini. Wij kunnen helaas geen training geven op volautomaat machines. Hier hebben we te weinig/geen invloed op de uitkomst van de espresso.

We hebben verschillende barista’s in dienst die trainingen geven. Bente geeft de trainingen in regio West (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam e.o.), Isabelle in regio Oost en Zuid (Zwolle, Apeldoorn, Deventer, Arnhem, Nijmegen e.o.), zo is er altijd een barista beschikbaar op een datum naar keuze!

Wij nemen onze koffiebonen mee, maar we starten met de bonen die jullie zelf al in huis hebben. Dan kunnen we kijken of jullie deze bonen echt lekker vinden en kun je goed verschil proeven met andere koffiebonen. Daarnaast is een pak verse volle melk (dit is gewoon een pak uit de supermarkt koeling) nodig als je ook melk wil leren opschuimen en latte art wil oefenen. Voor de rest zorgen wij voor alle accessoires.

Wij vinden het belangrijk dat je de machine helemaal snapt en een goede espresso weet te zetten. Het opschuimen van melk heeft na de training vaak nog wat oefening nodig, maar je weet wel de basis en je kunt een hartje schenkt. We zullen er aan het einde van de training voor zorgen dat je zelf een goede kop koffie kan zetten. Heb je na de training toch nog vragen? Je mag ons altijd een berichtje sturen. Daarnaast geven we je ook een ‘cheat sheet’ waarop we alles nog eens uitleggen. Zo kun je eenvoudig terugkijken.

Na de training sturen we je een factuur over de reiskosten op basis van de kortste route. Heb je de training dus gekocht via de website? Dan sturen we achteraf nog een factuur met alleen de reiskosten. De reiskosten worden voor regio West berekend vanuit Alphen aan den Rijn, voor regio Zuid vanuit Eindhoven en voor regio Oost vanuit Deventer.

Zij gingen je voor

Dat is wat we bij LeRine heel belangrijk vinden. Met zo min mogelijk tools, toch thuis genieten alsof je in je favoriete koffiebar zit. Met de Barista workshop bij jou thuis, leren we je dan ook alles op je eigen machine en met de koffiebonen die jij graag drinkt. Deze workshop is geschikt voor alle niveaus; wij passen de workshop namelijk helemaal aan naar jouw wensen!

We hebben al heel wat koffieliefhebbers mogen voorzien van onze kennis. Lees wat ze ervan vonden:

“Isabelle op bezoek gehad voor een thuis barista workshop, een aanrader! Wie kan je beter vertellen wat je moet doen als een barista zelf. Heerlijk praktisch op je eigen machine thuis. Als beginnend thuisbarista liep ik met alle zelf ingewonnen informatie aardig vast in de zoektocht naar de perfecte shot. Neigde soms meer naar een bakkie frustratie dan koffie. Gelukkig had mijn omgeving dat ook door en heeft mij deze cursus cadeau gedaan. Wat een geweldig cadeau, iemand die me gaat vertellen wat ik wel of niet goed doe!
Isabelle heeft mij echt geholpen beter te begrijpen wat ik doe, wat anders te doen en hoe uiteindelijk bij de juiste afstelling en smaak te komen. Ik had hoge verwachtingen en die zijn helemaal waargemaakt.
Dankjewel Isabelle!”

– Boy Janmaat | 2023

“Onwijs leuke en leerzame thuis workshop gehad verzorgd door Isabelle. Leuk dat we specifiek voor onze koffiemachine meer hebben kunnen leren over de perfecte espresso. Isabelle speelde goed in op onze vragen, we kunnen hier nu zelf lekker verder mee experimenteren! 3 uur in de keuken gestaan & waren voorbij voordat we er erg in hadden!”

– Roxanne van Schellen | 2022

“Wat een passie voor koffie! We hebben de smaaksensaties ervaren van zure en bittere koffie om een beter begrip te hebben van de mogelijkheden bij het zetten van koffie. Met die ervaring zijn wij tot een mooie gebalanceerde afstelling van onze koffiemachine gekomen. Isabelle, dank voor het delen van je passie. Wij genieten de komende tijd van heerlijke koffie en weten welke stappen te nemen als de afstelling niet klopt.”

– Rutger Brouwer | 2022

Barista workshop bij jou thuis

Barista workshop op onze locatie in Deventer

Wil je graag een workshop volgen op onze locatie in Deventer? Dan ben je natuurlijk van harte welkom. Hieronder vind je een overzicht van de workshops die wij op onze locatie aanbieden. Na deze workshops zet je thuis de lekkerste koffie of kun je als barista aan de slag! Deze barista workshops vinden plaats in ons trainingscentrum aan de Dordrechtweg 25 in Deventer.