voor de beginner

Barista workshop thuis


Heb je net -of al even geleden- een nieuwe espressomachine aangeschaft? Dan is het belangrijk dat je deze op de juiste manier gebruikt. Tijdens de 2,5 uur durende barista workshop bij jou thuis leer je alles over koffie, de perfecte espresso te zetten, smaken herkennen, melk opschuimen en latte art schenken. Weet je al meer over koffie en wil je 2,5 uur lang focussen op het zetten van de perfecte espresso? Dat kan natuurlijk ook!

Wat houdt de barista workshop thuis in?

Met jouw machine gaan we aan de slag om het beste uit jouw favoriete koffiebonen te halen. We starten met het proeven van een aantal andere koffiebonen met verschillende filtermogelijkheden. Hierdoor ga je begrijpen welke smaken gewenst zijn en welke smaken minder. Daarnaast gaan we in op de geschiedenis van koffie, hoe koffie wordt geproduceerd en hoe deze uiteindelijk in jouw kopje koffie belandt.

En dan is het tijd om met jouw machine aan de slag te gaan. We gaan op zoek naar de perfecte brew ratio, dit doen we door de bonenmaler en de espressomachine op de juiste manier in te stellen. Wij geven je handige tools om dit na de training ook zelf te kunnen, zodat je thuis altijd de lekkerste koffie drinkt. Voor de liefhebbers gaan we natuurlijk ook in op het opschuimen van microschuim en latte art.

Na deze training weet jij precies hoe jij je machine dient te gebruiken en altijd het uiterste uit jouw favoriete koffiebonen haalt.

  • 2,5 uur durende barista workshop bij jou thuis
  • Je leert over de geschiedenis van koffie en de verschillende smaken
  • Proeven van verschillende bonen en afstellingen
  • Op zoek naar de perfecte brew ratio
  • Handige tips&tricks om keer op keer de lekkerste koffie te zetten
  • Opschuimen van melkschuin voor latte art

*De reiskosten worden berekend op basis van de kortste route.


Barista workshop op onze locatie in Deventer

Wanneer je nog maar net begint als barista is de basis barista workshop een goed begin. Hierna kun je doorgaan naar de gevorderde barista workshop. Hier leer je de bonenmaler en espressomachine in te stellen en gaan we opzoek naar de perfecte brew ratio. Na deze workshop kun je overal als barista aan het werk en zet je thuis de lekkerste koffie! Deze barista workshops vinden plaats in ons trainingscentrum op de Dordrechtweg 25 in Deventer.