aandrukken van versgemalen koffie met een tamper

Barista workshop in Alkmaar

Woon jij in omgeving Alkmaar en wil jij wegwijs worden in de wereld van koffie? Alles leren over verschillende bonen, zetmethodes en ook zelf aan de slag met het zetten van de perfecte espresso? Voor een barista workshop in Alkmaar komt onze enthousiaste barista bij jou thuis en brengt een flink staaltje kennis (en koffie) met zich mee. Zo leer jij op je eigen machine in korte tijd veel over het barista vak en geniet je gewoon thuis keer op keer van de lekkerste koffie!

Barista workshop Alkmaar op je eigen machine

Onze barista’s zijn niet alleen experts op het gebied van koffie, maar ook op het gebied van espressomachines. Heb jij thuis bijvoorbeeld een Sage espressomachine, Ascaso of VBM Domobar staan? Boek een barista workshop thuis in Alkmaar en leer hoe jij alles uit je machine haalt. Van het afstellen van de koffiemolen voor de perfecte espresso tot het voorbereiden van de gemalen koffie en het daadwerkelijk zetten van espresso. Deze koffieworkshop is de training voor jou als je al wat meer ervaring hebt met espresso en echt dieper op de stof in wilt gaan. Na de uitleg ga je ook zelf aan de slag tijdens de barista workshop bij jou thuis. Je gaat te werk op je eigen machine, zo leer je deze het beste kennen. Je leert wat de perfecte maling is, hoeveel druk je moet uitoefenen tijdens het tempen, hoe de doorloop is en natuurlijk hoe hij smaakt. Vanaf nu zet jij de lekkerste koffie van de buurt!

Leren over koffie en espresso bij LeRine

Heb je nog helemaal geen ervaring met Specialty Coffee of heb je geen espressomachine? Dan is de basis barista workshop misschien iets voor jou. In twee uur legt onze barista je alles uit over de herkomst van koffie, proef je verschillende koffiesoorten en ga je aan de slag met espresso zetten. De basis training volg je bij onze workshoplocatie in Deventer of Haarlem waar je op onze espressomachines volop kunt oefenen met espresso zetten. De training op locatie wordt gegeven in groepsverband van minimaal 2 en maximaal 6 personen. Een koffieworkshop volgen met je eigen gekozen gezelschap? Bekijk de barista workshop vriendengroep dan eens! Ideaal voor vriendengroepen van tussen de 4 en 20 vrienden.

Barista workshop LeRine

Bij LeRine kun je naast de basis barista workshop en de barista workshop thuis in Alkmaar terecht voor nog meer koffie workshops. Heb je al ervaring op het gebied van espresso en Specialty Coffee en wil je meer leren? Dan is een latte art workshop een echte aanrader. Onze barista leert je alle fijne kneepjes van het vak. Krijg tips om het beste melkschuim te maken en leer figuren schenken. Begin met een hartje en schenk misschien wel een rosetta in je cappuccino!