Je winkelwagen is momenteel leeg!
Bananenbrood met dadels
Bereidingstijd
1 uur
Hoeveelheid
12 personen
Kun je ooit genoeg krijgen van een zelf gemaakte smeuïg bananenbrood? Wij in ieder geval niet! Dit bananenbrood hebben wij gezoet zonder gerrafineerde suikers. Rijpe bananen zijn al erg zoet van zichzelf en hebben een smeuïge textuur. Maak dit bananbrood met dadels voor een speciaal ontbijtje, tussendoortje of zelfs dessert met een bolletje vanille/kaneel ijs!
Bereidingstijd
1 uur
Hoeveelheid
12 personen
Kun je ooit genoeg krijgen van een zelf gemaakte smeuïg bananenbrood? Wij in ieder geval niet! Dit bananenbrood hebben wij gezoet zonder gerrafineerde suikers. Rijpe bananen zijn al erg zoet van zichzelf en hebben een smeuïge textuur. Maak dit bananbrood met dadels voor een speciaal ontbijtje, tussendoortje of zelfs dessert met een bolletje vanille/kaneel ijs!
Probeer anders ook eens onze espresso bananencake!

Bananenbrood met dadels recept
Ingrediënten
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht
- Prak alle bananen in een grote kom en voeg hier honing, kokosbloesemsuiker, olijfolie, eieren en vanille extract aan toe. Meng alles goed met een garde.
- Als de bananen en de andere ingrediënten goed zijn gemengd, zeef je speltmeel, bakpoeder, baking soda, kaneel en zout bij het bananen-mengsel.
- Meng alle ingrediënten met een spatel.
- Snijd de dadels in kleine stukjes en voeg deze toe aan het beslag.
- Vet een cakeblik in met olijfolie en leg hier een bakpapiertje in.
- Schep het beslag in het cakeblik en bak de cake eerst 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Draai het cakeblik na 30 minuten, zodat de ene kant van het cakeblik nu naar de achterkant van de oven wijst. Zo zorg je ervoor dat de cake aan alle kanten dezelfde warmte krijgt.
- Bak de cake nog 15 minuten. Als je een satéprikker in het midden van het banenbrood prikt, zou deze er schoon en droog uit moeten komen. Nog niet droog? Geef het bananenbrood dan nog een aantal minuten.
- Snijd de cake in plakken en maak af met een laagje jam en/of pindakaas. Bon appétit!

Maak kennis: Dit is Isabelle
Auteur bij LeRine
Het gezicht achter LeRine! Haar liefde voor koffie begon al op haar tiende met haar allereerste kopje, en sindsdien is die passie alleen maar gegroeid. Als eigenaresse van LeRine wil ze niets liever dan die passie delen, door specialty coffee voor iedereen toegankelijk te maken.
Isabelle ademt koffie in alles wat ze doet. Of het nu gaat om het schenken van latte art, het geven van barista-workshops of het schrijven van blogs: haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Dat ze niet alleen praat over koffie, maar het ook écht kan, bewees ze begin 2025 door de derde plek te behalen tijdens de finale van de Nederlandse Barista Kampioenschappen! Met haar kennis en creativiteit neemt Isabelle je op Lerine.nl mee in haar koffiewereld.