Je winkelwagen is momenteel leeg!
Gezonde carrot cake met frosting
Bereidingstijd
1 uur
Hoeveelheid
10 personen
Gezond het nieuwe jaar in, maar niet willen inleveren op lekkere snacks? Dan hebben wij het perfecte recept voor je! Deze gezonde carrot cake met frosting heeft de perfecte balans. Gezoet met honing en afgemaakt met light cream cheese. Serveer de cake voor het ontbijt, voor bij de koffie, als dessert met een bolletje ijs of gewoon als tussendoortje. Je kunt er alle kanten mee op!
Wij zijn erg benieuwd naar je creatie, gebruik op Instagram de #lerinebakery, dan zien wij je creatie voorbijkomen!
Gezond het nieuwe jaar in, maar niet willen inleveren op lekkere snacks? Dan hebben wij het perfecte recept voor je! Deze gezonde carrot cake met frosting heeft de perfecte balans. Gezoet met honing en afgemaakt met light cream cheese. Serveer de cake voor het ontbijt, voor bij de koffie, als dessert met een bolletje ijs of gewoon als tussendoortje. Je kunt er alle kanten mee op!
Wij zijn erg benieuwd naar je creatie, gebruik op Instagram de #lerinebakery, dan zien wij je creatie voorbijkomen!
Bereidingstijd
1 uur
Hoeveelheid
10 personen
Wil je nog een ander gezond recept proberen? Maak dan eens ons bananenbrood met dadels.

Gezonde carrot cake met frosting recept
Ingrediënten
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
- Prak de banaan in een grote beslagkom en voeg hier de honing, geraspte wortel, eieren en melk aan toe. Mix alles goed door elkaar met een garde of spatel.
- Voeg het volkoren tarwemeel, bakpoeder, bakingsoda en het kruidenmengsel toe aan de natte ingrediënten en meng alles goed door elkaar.
- Voeg tot slot de gewelde rozijnen toe.
- Schep het beslag in een ingevette en met bakpapier beklede cakeblik. Bak de cake in 35 – 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- De cake is klaar wanneer je een satéprikker in het midden van de cake prikt en er weer schoon uitkomt.
- Laat de cake compleet afkoelen en maak intussen de frosting.
- Mix de roomkaas met de honing en vanille extract in een kleine beslagkom en verdeel deze over de afgekoelde cake.
- Is de cake helemaal voor jezelf? Snij de cake dan in 10 dikke plakken (zonder de frosting) en vries ze in. Zo kun je elke keer een plakje uit de vriezer halen.

Maak kennis: Dit is Isabelle
Auteur bij LeRine
Het gezicht achter LeRine! Haar liefde voor koffie begon al op haar tiende met haar allereerste kopje, en sindsdien is die passie alleen maar gegroeid. Als eigenaresse van LeRine wil ze niets liever dan die passie delen, door specialty coffee voor iedereen toegankelijk te maken.
Isabelle ademt koffie in alles wat ze doet. Of het nu gaat om het schenken van latte art, het geven van barista-workshops of het schrijven van blogs: haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Dat ze niet alleen praat over koffie, maar het ook écht kan, bewees ze begin 2025 door de derde plek te behalen tijdens de finale van de Nederlandse Barista Kampioenschappen! Met haar kennis en creativiteit neemt Isabelle je op Lerine.nl mee in haar koffiewereld.