Gezonde carrot cake met frosting

Bereidingstijd

1 uur

Hoeveelheid

10 personen

Gezond het nieuwe jaar in, maar niet willen inleveren op lekkere snacks? Dan hebben wij het perfecte recept voor je! Deze gezonde carrot cake met frosting heeft de perfecte balans. Gezoet met honing en afgemaakt met light cream cheese. Serveer de cake voor het ontbijt, voor bij de koffie, als dessert met een bolletje ijs of gewoon als tussendoortje. Je kunt er alle kanten mee op!

Wij zijn erg benieuwd naar je creatie, gebruik op Instagram de #lerinebakery, dan zien wij je creatie voorbijkomen!

Gezond het nieuwe jaar in, maar niet willen inleveren op lekkere snacks? Dan hebben wij het perfecte recept voor je! Deze gezonde carrot cake met frosting heeft de perfecte balans. Gezoet met honing en afgemaakt met light cream cheese. Serveer de cake voor het ontbijt, voor bij de koffie, als dessert met een bolletje ijs of gewoon als tussendoortje. Je kunt er alle kanten mee op!

Wij zijn erg benieuwd naar je creatie, gebruik op Instagram de #lerinebakery, dan zien wij je creatie voorbijkomen!

Bereidingstijd

1 uur

Hoeveelheid

10 personen

Wil je nog een ander gezond recept proberen? Maak dan eens ons bananenbrood met dadels.

Gezonde carrot cake met frosting met afgesneden plak

Gezonde carrot cake met frosting recept

Ingrediënten

  • 250 gram volkoren tarwemeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels baking soda
  • 4 theelepels kaneel (7 gram)
  • 1/2 theelepel kruidnagelpoeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 2 eieren
  • 2 bananen (hoe rijper hoe zoeter en makkelijker te prakken)
  • 200 gram geraspte wortel
  • 30 gram honing (hou je van zoeter? Voeg dan 50 gram honing toe)
  • 150 ml ongezoete amandel- / hazelnootmelk
  • 50 gram rozijnen (geweekt)
  • Frosting
  • 200 gram cream cheese light
  • 50 gram honing

Benodigdheden

  • Grote beslagkom
  • Cakeblik (24 cm)
  • Spatel
  • Oven
  • Bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
  2. Prak de banaan in een grote beslagkom en voeg hier de honing, geraspte wortel, eieren en melk aan toe. Mix alles goed door elkaar met een garde of spatel.
  3. Voeg het volkoren tarwemeel, bakpoeder, bakingsoda en het kruidenmengsel toe aan de natte ingrediënten en meng alles goed door elkaar.
  4. Voeg tot slot de gewelde rozijnen toe.
  5. Schep het beslag in een ingevette en met bakpapier beklede cakeblik. Bak de cake in 35 – 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  6. De cake is klaar wanneer je een satéprikker in het midden van de cake prikt en er weer schoon uitkomt.
  7. Laat de cake compleet afkoelen en maak intussen de frosting.
  8. Mix de roomkaas met de honing en vanille extract in een kleine beslagkom en verdeel deze over de afgekoelde cake.
  9. Is de cake helemaal voor jezelf? Snij de cake dan in 10 dikke plakken (zonder de frosting) en vries ze in. Zo kun je elke keer een plakje uit de vriezer halen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *