Espresso bananencake

Espresso bananencake! Nog een heerlijke variatie op de populaire bananencake. Als je elke ochtend weer moe wakker wordt, geeft deze bananencake een steuntje in de rug. De smaak van espresso past ontzettend goed bij banaan en de karamel-achtige smaak van dadels!

Oude koffiebonen over?

Heb je nog oude koffiebonen over? Gooi deze dan niet weg. In recepten zoals deze, smaken de koffiebonen nog prima! Om koffiebonen zolang mogelijk goed te houden, bewaar je oude koffiebonen in een afgesloten zak op een droge en donkere plek. Wij geven je meer tips voor het bewaren van koffie op onze koffie blog. De smaak zal dan minder snel achteruit gaan. Koffiebonen hebben eigenlijk geen houdbaarheidsdatum, waardoor je de bonen eindeloos kan blijven gebruiken. De smaak zal echter wel sterk veranderen, dit proef je dan ook goed in een espresso. Wij gebruiken oude bonen daarom altijd in verschillende recepten, vooral zoete recepten kunnen soms een sterke shot espresso goed gebruiken!


Totale bereidingstijd

75 min

Hoeveelheid

12 personen

Espresso bananencake recept

  • Twee beslagkommen
  • Oven
  • Cakeblik (25 – 30 centimeter)
  • Bakpapier
  • 300 gram tarwebloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 450 gram geprakte banaan
  • 150 gram honing/maple syrup
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 shots espresso (50 ml)
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 6 dadels ontpit of 50 gram chocoladechips
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
  2. Meng bloem, bakpoeder, baking soda en cacaopoeder. Voeg hier geprakte bananen, honing, olijfolie, espresso’s, ei en vanille aroma aan toe. Meng alles goed door elkaar.
  3. Voeg de dadels/chocoladechips toe.
  4. Vet een cakeblik (wij gebruiken een cakeblik van 30 cm) in met een beetje olijfolie.
  5. Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake in de voorverwarmde oven in 45 minuten gaar.
  6. De cake is gaar wanneer een satéprikker of mes schoon uit het midden van de cake komt.
  7. Laat de cake geheel afkoelen en snijd daarna in 12 stukken.
    Bon appétit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *