Pompoen en walnoot cake

Bananenbrood was de hit van de afgelopen jaren, maar heb je wel eens een pompoen en walnoot cake gemaakt? Pompoen en walnoot zijn de perfecte combinatie en goed te gebruiken in een zoete cake.

Pompoen en walnoot cake tips

Je kunt pompoen in blik gebruiken in plaats van een hele pompoen. Als je zelf de pompoenpuree maakt, kook of stoom de pompoenblokjes tot ze zacht zijn en stamp ze plat met een vork. 1 middelgrote flespompoen is gelijk aan ongeveer 400 gram pompoenpuree.
Let er wel op dat de cake na 40 minuten in de oven nog nat kan zijn van binnen, laat de cake dan nog 10-15 minuten langer in de oven staan. Komt de satéprikker semi-droog uit de cake? Dan is de cake gaar. Deze cake hoort smeuïg en zacht te zijn, dus wees niet bang dat de cake te nat blijft. Buiten de oven zal de cake nog nagaren, het is daarom belangrijk dat je de cake eerst compleet laat afkoelen voordat je er stukken van snijdt.

De pompoen en walnoot cake blijft ongeveer 1 week goed en vers in de koelkast. Verpak de cake in een stuk bakpapier en zilverfolie, dit houdt de cake smeuïg en zacht. Wil je de cake langer bewaren? Snij de cake dan in stukken en bewaar tot 3 maanden in de vriezer.


Pompoen en walnoot cake recept

  • Beslagkom
  • Spatel
  • Oven
  • Satéprikker
  • 125 gram volkorenbloem
  • 125 gram tarwemeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 theelepels kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel fijn zeezout
  • 1/2 cup of 1 handvol walnoten
  • 400 gram pompoen puree
  • 100 gram maple syrup/honing
  • 50 gram kokosbloesemsuiker/bruine basterdsuiker
  • 4 eetlepels volle melk
  • 3 theelepels olijfolie
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel vanille extract
  1. Verwarm je oven voor op 180 graden hetelucht.
  2. Meng alle droge ingrediënten in een grote mengkom.
  3. Meng in een aparte kom de natte ingrediënten. Als alles goed is gemengd, voeg je de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten.
  4. Verkruimel de 3/4 van de walnoten en voeg deze toe aan het cakemengsel.
  5. Bak de cake voor 40 minuten in de voorverwarmde oven. Test de cake, wanneer de satéprikker er semi-droog uit het midden van de cake komt, is de cake goed.
  6. Laat de cake compleet afkoelen op kamertemperatuur, hij kan nu nog nagaren.
  7. Snijd de cake in plakken en maak af met een laagje pindakaas. Bon appétit!

Geef een antwoord

Eén reactie