De lekkerste koffie in Amsterdam

Er is niks fijner dan een heerlijke koffie onderweg naar werk of tijdens een lange wandeling. Speciaal voor jou als koffieliefhebber hebben wij de lekkerste koffie’s (to go) in verschillende steden op een rijtje gezet. Deze week is het de beurt aan onze hoofdstad Amsterdam. 

De Koffieschenkerij

Gevestigd in de sacristie van de Oude Kerk, het oudst bestaande gebouw in Amsterdam (!) vind je De Koffieschenkerij. Met een prachtig, vintage-look maar toch huiselijke inrichting is dit misschien wel een van de aangenaamste koffietenten in Amsterdam. We raden je, als je tijd hebt, het zeker aan om hier koffie te gaan drinken. Wanneer de zon zich laat zien is er ook een mooie tuin waar je heerlijk kunt zitten, maar de zolder is de echte parel van dit prachtige pand.

Bij De Koffieschenkerij drink je koffie van verschillende branderijen, zoals Sprout en Five Ways. Altijd dus een nieuwe ervaring!

Sango

Sango Amsterdam

Bron foto: Sango op Instagram

Sango vind je in een prachtig pand aan de Stromarkt. Zodra je Sango binnenstapt voel je de liefde voor koffie. Met zelfgebrande koffie en een wisselend assortiment drink je hier altijd super bijzondere koffies. Hier drink je heerlijke filter koffies, maar stiekem raden we je alles hier aan. Ook de zoetigheden en broodjes zijn hier ontzettend lekker. Je kunt ook een zakje koffie voor thuis meenemen uit de kast. Wanneer je Sango binnenloopt vergeet dan niet naar beneden te kijken, onder de glazen vloer heb je een doorkijk naar de branderij in de kelder.


Het artikel gaat verder onder deze advertentie

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Uncommon

Uncommon is een prachtige, minimalistische koffiebar in Amsterdam Zuid. Vlak aan het Vondelpark is het de perfecte plek om een heerlijke koffie to-go te halen voor je wandeling door het bekendste Amsterdamse park. Uncommon brandt hun eigen specialty bonen die altijd bijzondere smaaktonen hebben. Naast koffie hebben ze ook heerlijke zoetigheden zoals bananenbrood, maar ook voor bijzondere broodjes ben je hier op het juiste adres!

SAINT-JEAN

In de Jordaan vind je SAINT-JEAN, misschien wel de meest bekende specialty coffee én vegan pastry bar van Amsterdam. Ondanks dat ze nog maar een jaar te vinden zijn in Amsterdam, is deze koffiebar haast niet meer weg te denken. De liefde die eigenaar Yann in dit kleine pandje weet over te brengen zegt wat ons betreft genoeg. Bij SAINT-JEAN schenken ze de overheerlijke koffie van de Amsterdamse branderij DAK coffee roasters, ze hebben zelfs een eigen boon! Als je hier je koffie haalt zul je – zeker op weekend ochtenden – wel in de rij moeten staan, maar dat is het dubbel en dwars waard. Trakteer je zelf ook zeker op een van hun heerlijke cruffins, buns of anders lekkers, want die moet je geproefd hebben!Mis jij nog een koffiebar in dit rijtje, klopt er iets niet, of heb je suggesties voor een volgende stad, neem dan vooral contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *