Je winkelwagen is momenteel leeg!
Wat is een espresso macchiato?
Misschien heb je al eens een “wat is een…” blog op LeRine.nl gelezen of ben je een koffieliefhebber die alle koffies kent. Dan weet je al dat macchiato gevlekt betekent. In onze blogs leer je altijd iets bij! Een espresso macchiato is dus een gevlekte espresso. Maar wat gaat er nu precies in deze koffiedrank, waar komt hij vandaan, kun je ‘m ook zelf maken en hoe doe je dat dan? Lees snel verder!

Italiaanse espresso met melk
Een espresso macchiato is espresso met een klein beetje melkschuim, vandaar de naam die Italiaans is voor bevlekte espresso. Een espresso macchiato is wat anders dan een cortado, wat ook bestaat uit een espresso met melk. Maar wat is een cortado dan eigenlijk? Deze lekkere koffiedrank met Spaanse origine bestaat uit een espresso met een gelijke hoeveelheid gestoomde melk. In een espresso macchiato zit dus melkschuim en in een cortado zit warme melk. De verhouding van een cortado is 1:1, wat betekent dat er 1 deel espresso en 1 deel melk in zit. Bij een espresso macchiato gaat dit niet op en zit er een klein toefje melkschuim op de espresso.
Zelf een espresso macchiato maken
Een espresso macchiato kun je gemakkelijk thuis te maken. Als je een goede koffiebonen molen hebt en een espressomachine, zet je met deze tips de perfecte espresso. Dit is de basis van een lekkere espresso macchiato.
Wat heb je nodig?

Maak kennis: Dit is Lisa
Auteur bij LeRine
Lisa is onze woordkunstenaar met een eindeloze nieuwsgierigheid naar koffie. Van zetmethodes en bonen tot koffieculturen wereldwijd: ze duikt overal in en laat geen vraag onbeantwoord! Ze struint graag nieuwe koffietentjes af, samen met haar viervoeter Charlie. Wil je de perfecte doorlooptijd van een espresso weten? Of ben je op zoek naar de wetenschap achter proeven? Lisa weet het én legt het op een leuke, toegankelijke manier uit.
Op LeRine.nl is ze onder andere de kracht achter de rubrieken ‘’Ondernemende vrouwen in de koffie’’ en ‘’Science made easy’’, waarin ze inspirerende interviews deelt en complexe koffiekennis begrijpelijk maakt.