Privé barista workshop voor gevorderden

Heb je de basis van het espresso zetten al onder de knie en wil je een stap verder in je leerproces? Met een privé gevorderde workshop ga je dieper in op de werking van de machine, de techniek en de perfecte extractie. Vind je het leuk om je vrienden en familie af en toe te verblijden met een hartje of een rosetta in de cappuccino? We’ve got you. Ook voor latte art is ruimte in de barista workshop voor gevorderden. Tijdens deze 2 uur durende cursus leer je wat het belang van omgevingsfactoren is en hoe je daarmee omgaat, hoe je de machine en de bonenmolen afstelt en dit aanpast naar smaak, en leer je de basis van latte art.

Tip! Omdat de training privé is, kun je ook je eigen machine meenemen.

Wat houdt de privé barista workshop voor gevorderden in?

In de privé barista workshop leer je het uiterste uit je koffiebonen te halen. Er zitten veel lekkere smaken in een koffieboon verstopt en om deze tot hun recht te laten komen, moet je weten hoe je de espressomachine en bonenmolen afstelt. Want maling, temperatuur, hoeveelheid water en hoeveelheid koffie hebben een hele grote invloed op de smaak van je espresso. Ook wordt elke boon anders gebrand, waardoor er verschillende smaken ontwikkelen. Na deze workshop kun jij aan de hand van smaak bepalen hoe je de espressomachine en bonenmaler anders moet afstellen. Wij leren jou hoe je met jouw bonen de lekkerste espresso zet.

Ook laten we je verschillende koffiebonen proeven, zodat jij kunt ontdekken welke smaak het beste bij jou past.

  • 1 op 1 of met een vriend(in)/partner leren over koffie
  • 2 uur durende barista workshop op onze locatie in Deventer
  • Consistentie en de perfecte espresso afstellen
  • Melk opschuimen & schenktechnieken
  • Latte art
  • Onderhoud machine e.d.
  • Problemen oplossen

Latte art voor gevorderden

Tijdens de gevorderde barista workshop leren we je ook de basis van latte art en het opschuimen van microschuim. Wil je hier echt alles over leren? Bekijk dan de latte art workshop. Je leert tijdens deze workshop over de wetenschap achter melk, het opschuimen van microschuim en de beste schenktechniek.