Gevorderde barista workshop

Gevorderde barista workshop

Je weet al aardig veel over koffie, maar toch lukt het je niet om altijd hoge kwaliteit koffie te zette met jouw mooie espressomachine. Ook is het leuk om je vrienden en familie af en toe te kunnen verwennen met een hartje in de cappuccino. Tijdens deze 2,5 uur durende cursus leer je de machine en de bonenmaler in te stellen en dit aan te passen naar smaak, het belang van de omgevingsfactoren en basis latte art.

Ben je nieuw in de wereld van koffie? Overweeg dan eerst onze basis barista workshop. Je leert hier alle basis-beginselen en kunt dan mooi doorstromen naar de gevorderde barista workshop.


Kosten:
€75,00 per persoon (inclusief btw)

Aantal personen:
Minimaal 2 personen, maximaal 6 personen

Locatie:
Dordrechtweg 25, Deventer

Data:
Na aankoop nemen we binnen 48 uur contact met je op en plannen we samen een geschikte datum.


Inhoud gevorderde barista workshop

Om het uiterste uit je koffiebonen te halen moet je weten hoe je de espressomachine en bonenmaler afstelt. Want, maling, temperatuur, hoeveelheid water en hoeveelheid koffie bepalen de uiteindelijke smaak van je espresso. Ook wordt elke boon anders gebrand, waardoor verschillende smaken ontwikkelen. Na deze workshop weet jij aan de hand van smaak hoe je de espressomachine en bonenmaler moet afstellen en hoe je dus het uiterste uit jouw favoriete bonen kunt halen. Wij geven je tijdens de training tips hoe je te allen tijde lekkere koffie drinkt.

Ook laten we je verschillende koffiebonen proeven, zodat jij kunt ontdekken welke smaak het beste bij jou past.

Latte art voor gevorderden

Tijdens de gevorderde barista workshop leren we je ook een stukje latte art en het opschuimen van microschuim. Maar, wil je hier echt alles over leren? Ga dan door met de latte art workshop. Je leert tijdens deze workshop over de wetenschap achter melk, het opschuimen van microschuim en de beste schenktechniek.