voor de professional
Gevorderde barista workshop
Je weet al aardig veel over koffie, maar toch lukt het je niet om altijd hoge kwaliteit koffie te zetten met jouw mooie espressomachine. Misschien vind je het ook leuk om je vrienden en familie af en toe te kunnen verwennen met een hartje in de cappuccino. Tijdens deze 2,5 uur durende cursus leer je de machine en de bonenmaler in te stellen en dit aan te passen naar smaak, het belang van de omgevingsfactoren en basis latte art.
Wat houdt de gevorderde barista workshop in?
Om het uiterste uit je koffiebonen te halen moet je weten hoe je de espressomachine en bonenmaler afstelt. Want, maling, temperatuur, hoeveelheid water en hoeveelheid koffie bepalen de uiteindelijke smaak van je espresso. Ook wordt elke boon anders gebrand, waardoor verschillende smaken ontwikkelen. Na deze workshop weet jij aan de hand van smaak hoe je de espressomachine en bonenmaler moet afstellen en hoe je dus het uiterste uit jouw favoriete bonen kunt halen. Wij geven je tijdens de training tips hoe je te allen tijde lekkere koffie drinkt.
Ook laten we je verschillende koffiebonen proeven, zodat jij kunt ontdekken welke smaak het beste bij jou past.
Latte art voor gevorderden
Tijdens de gevorderde barista workshop leren we je ook een stukje latte art en het opschuimen van microschuim. Maar, wil je hier echt alles over leren? Ga dan door met de latte art workshop. Je leert tijdens deze workshop over de wetenschap achter melk, het opschuimen van microschuim en de beste schenktechniek.
Wat kost een gevorderde barista workshop?
€ 85,00 p.p.
Let op: de workshop gaat door bij minimaal 2 aanmeldingen. De maximale groepsgrootte is 6.
Welke barista workshop past bij mij?
Wanneer je nog maar net begint als barista is de basis barista workshop een goed begin. Hierna kun je doorgaan naar de gevorderde barista workshop. Hier leer je de bonenmaler en espressomachine in te stellen en gaan we opzoek naar de perfecte brew ratio. Na deze workshop kun je overal als barista aan het werk en zet je thuis de lekkerste koffie!
Basis
barista workshop
voor de beginner – level 1
- Geschiedenis, origines, processen en verschillende smaken herkennen
- Cuppingronde
- Smaakpalet uitbreiden
- Wat is een espresso
- Malen, doseren en tampen
- Melk opschuimen & melk textuur
- Zelf espresso zetten
Gevorderde
barista workshop
voor de professional – level 2
- Consistentie en de perfecte espresso afstellen
- Melk opschuimen & schenktechnieken
- Onderhoud machine e.d.
- Problemen oplossen
- Zelf aan de slag met afstellen, espresso zetten en schenken
Latte art
workshop
voor de professional – level 3
- Waar bestaat melk uit
- Koemelk vs plantaardige melk
- Demonstratie verschillende figuren
- Schenk techniek
- Melk opschuimen
- Opbouw van figuren
- Zelf schenken