Zo maak je zelf karamel koffiesiroop

Bereidingstijd

30 minuten

Hoeveelheid

350 ml

Ben je op zoek naar een makkelijke manier om jouw favoriete koffie te upgraden? Voeg een ‘touch of gold’ toe aan je koffie met ons recept voor karamel koffiesiroop. Met maar drie ingrediënten en 25 minuutjes pruttelen, heb jij je eigen karamel koffiesiroop gemaakt! Makkelijk én heel lekker in zowel warme als koude dranken.

Lifehack! Je bent ook nog eens een stuk goedkoper uit, dit flesje zelfgemaakte karamel koffiesiroop kost €0,37 in plaats van €5,30 uit de winkel.

Ben je op zoek naar een makkelijke manier om jouw favoriete koffie te upgraden? Voeg een ‘touch of gold’ toe aan je koffie met ons recept voor karamel koffiesiroop. Met maar drie ingrediënten en 25 minuutjes pruttelen, heb jij je eigen karamel koffiesiroop gemaakt! Makkelijk én heel lekker in zowel warme als koude dranken.

Lifehack! Je bent ook nog eens een stuk goedkoper uit, dit flesje zelfgemaakte karamel koffiesiroop kost €0,37 in plaats van €5,30 uit de winkel.

Bereidingstijd

40 minuten

Hoeveelheid

8 personen

karamel koffiesiroop recept

Ingrediënten

  • 200 gram suiker
  • 250 ml water
  • Optioneel: 1 theelepel vanille extract

Benodigdheden

  • Steelpan
  • Silicone/houten spatel
  • Ovenwanten
  • Glazen flesje om de siroop in te bewaren

Instructies

  1. Doe de suiker samen met de helft van het water in een steelpannetje en breng aan de kook. Wanneer de siroop begint te pruttelen en de suiker in het water is opgelost, zet je het vuur zachter.
  2. Laat de siroop 20-25 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Verwarm de rest van het water tot kookpunt. Wanneer de siroop een karamel-achtige kleur krijgt en is ingekookt giet je het hete water bij de siroop. Let op je handen, het kan gaan spetteren.
  4. Roer dit met de spatel en haal van het vuur.
  5. Laat goed afkoelen voordat je het in je flesje giet.

Bewaaradvies

Bewaar de karamel koffiesiroop buiten de koelkast zodat deze vloeibaar blijft. In een afgesloten glazen flesje blijft de karamelsiroop minimaal een maand goed.

Op zoek naar een dessert dat snel klaar is? Dan is deze romige tiramisu perfect voor jou!

Maak kennis: Dit is Isabelle

Auteur bij LeRine

Het gezicht achter LeRine! Haar liefde voor koffie begon al op haar tiende met haar allereerste kopje, en sindsdien is die passie alleen maar gegroeid. Als eigenaresse van LeRine wil ze niets liever dan die passie delen, door specialty coffee voor iedereen toegankelijk te maken. 

Isabelle ademt koffie in alles wat ze doet. Of het nu gaat om het schenken van latte art, het geven van barista-workshops of het schrijven van blogs: haar enthousiasme werkt aanstekelijk.  Dat ze niet alleen praat over koffie, maar het ook écht kan, bewees ze begin 2025 door de derde plek te behalen tijdens de finale van de Nederlandse Barista Kampioenschappen! Met haar kennis en creativiteit neemt Isabelle je op Lerine.nl mee in haar koffiewereld.

Ook leuk om te lezen