Franse pompoensoep

Bereidingstijd

30 minuten

Hoeveelheid

6 personen

Pompoensoep is waarschijnlijk het populairste herfstrecept van de afgelopen jaren. Het is makkelijk gemaakt, kost weinig tijd en je hebt weinig ingrediënten nodig. Bij ons recept voor Franse pompoensoep is dat natuurlijk niet anders. Met maar 6 ingrediënten creëer je snel een super lekkere soep, met een lichte hint van Frankrijk. Garneer de soep met zwarte olijven en pijnboompitten en serveer met een stokbroodje met brie. De perfecte lunch of avondmaal.

Pompoensoep is waarschijnlijk het populairste herfstrecept van de afgelopen jaren. Het is makkelijk gemaakt, kost weinig tijd en je hebt weinig ingrediënten nodig. Bij ons recept voor Franse pompoensoep is dat natuurlijk niet anders. Met maar 6 ingrediënten creëer je snel een super lekkere soep, met een lichte hint van Frankrijk. Garneer de soep met zwarte olijven en pijnboompitten en serveer met een stokbroodje met brie. De perfecte lunch of avondmaal.

Bereidingstijd

30 minuten

Hoeveelheid

6 personen

Franse pompoensoep in een kom

Franse pompoensoep recept

Ingrediënten

  • 1 bolpompoen
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 1 grote witte ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 medium winterpeen
  • 1 bouillonblokje
  • 1,5 liter water
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout & peper naar smaak

Benodigdheden

  • Oven
  • Soeppan
  • Blender of staafmixer
  • Groot keukenmes
  • Waterkoker

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  2. Snijd de bolpompoen over de lengte doormidden. Verwijder alle pitten met een lepel en gooi deze weg.
  3. Snijd de uitgeholde pompoen helften in dunne plakjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Besprenkel 2 eetlepels olijfolie, zout, peper en de gedroogde tijm over de pompoen en schuif voor 20 minuten in de oven.
  5. Snipper ondertussen de witte ui en knoflook en snijd de wortel in kleine blokjes.
  6. Als er nog 5 minuten over zijn op de ovenwekker, verwarm je 1 eetlepel olijfolie in de soeppan en fruit de witte ui, wortel en knoflook.
  7. Kook in een waterkoker 1,5 liter water.
  8. Na 5 minuten, voeg de geroosterde pompoen toe en vul aan met gekookt water en het bouillonblokje. Voeg niet in één keer al het water toe, eerst totdat alle ingrediënten net onder water liggen en breng aan de kook.
  9. Laat de groenten 5 minuten zachtjes pruttelen.
  10. Pureer de groenten met een staafmixer of blender en voeg steeds een beetje water toe. Op deze manier krijg je geen waterige smaak en kun je goed zien of de soep te dun wordt.
  11. Verdeel de soep over 6 kommetjes en garneer met gehakte zwarte olijven en pijnboompitjes.

Jouw Franse pompoensoep creatie

We zien jullie creaties graag terug! Heb je één van onze recepten gemaakt? Gebruik dan de hashtag #lerinebakery op Instagram.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *