Je winkelwagen is momenteel leeg!
Tiramisu met likeur en espresso
Bereidingstijd
15 minuten
Hoeveelheid
8 personen
Ben jij ook zo gek op tiramisu? Deze tiramisu met likeur en espresso staat bij ons in ieder geval met elk feestje op tafel. Tiramisu is namelijk snel en eenvoudig en valt bijna bij iedereen in de smaak. Tiramisu wordt veel gemaakt met rauwe eieren en poeder koffie. Wij houden er niet van om rauwe eieren te gebruiken in gerechten, aangezien deze niet voor iedereen veilig zijn.
Deze tiramisu met likeur en espresso is gemaakt met opgeklopte slagroom, mascarpone, Tia Maria en Cognac. Deze twee likeuren passen perfect bij koffie en het zoete van de lange vingers.
Ben jij ook zo gek op tiramisu? Deze tiramisu met likeur en espresso staat bij ons in ieder geval met elk feestje op tafel. Tiramisu is namelijk snel en eenvoudig en valt bijna bij iedereen in de smaak. Tiramisu wordt veel gemaakt met rauwe eieren en poeder koffie. Wij houden er niet van om rauwe eieren te gebruiken in gerechten, aangezien deze niet voor iedereen veilig zijn.
Deze tiramisu met likeur en espresso is gemaakt met opgeklopte slagroom, mascarpone, Tia Maria en Cognac. Deze twee likeuren passen perfect bij koffie en het zoete van de lange vingers.
Bereidingstijd
15 minuten
Hoeveelheid
8 personen
Heb je kinderen op bezoek en/of gasten die geen alcohol drinken? Dan is deze tiramisu zonder alcohol het perfecte recept.

Tiramisu met likeur en espresso recept
Ingrediënten
Benodigdheden
Instructies
- Zet de espresso’s en laat afkoelen in een kom.
- Klop de slagroom op tot een lobbige dikte (houd je van een stevige tiramisu? Klop de slagroom dan wat dikker op).
- Meng de mascarpone met de honing en het vanille extract.
- Meng 1/4 van de opgeklopte slagroom door de mascarpone en roer goed door met een spatel. Als het mengsel helemaal is gemengd, voeg je nog een deel van de slagroom toe, totdat alle slagroom en mascarpone is gemengd.
- Zet de schaal klaar waar je de tiramisu in opbouwt.
- Meng de cognac en Tia Maria door de espresso shots.
- Drenk de lange vingers 1 voor 1 in het espressomengsel en leg in rijtjes in de schaal. Een laag heeft ongeveer 28 lange vingers.
- Als je de eerste laag hebt gelegd, voeg je de helft van het slagroommengsel toe.
- Leg de volgende laag langevingers op de slagroom en spatel hier weer de laatste helft van het slagroommengsel op.
- Laat een halve dag opstijven in de koelkast. De tiramisu is het lekkerst als de langevingers zo zacht als cake zijn.
- Ben je klaar om te eten? Tik met een zeef wat cacaopoeder over de tiramisu en verdeel over 8 bakjes. Bon appétit!

Maak kennis: Dit is Isabelle
Auteur bij LeRine
Het gezicht achter LeRine! Haar liefde voor koffie begon al op haar tiende met haar allereerste kopje, en sindsdien is die passie alleen maar gegroeid. Als eigenaresse van LeRine wil ze niets liever dan die passie delen, door specialty coffee voor iedereen toegankelijk te maken.
Isabelle ademt koffie in alles wat ze doet. Of het nu gaat om het schenken van latte art, het geven van barista-workshops of het schrijven van blogs: haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Dat ze niet alleen praat over koffie, maar het ook écht kan, bewees ze begin 2025 door de derde plek te behalen tijdens de finale van de Nederlandse Barista Kampioenschappen! Met haar kennis en creativiteit neemt Isabelle je op Lerine.nl mee in haar koffiewereld.