Tiramisu met likeur en espresso

Tiramisu wordt veel gemaakt met rauwe eieren en poeder koffie. Wij houden er niet van om rauwe eieren te gebruiken in gerechten, aangezien deze niet voor iedereen veilig zijn. Deze tiramisu met likeur en espresso is gemaakt met opgeklopte slagroom, Tia Maria en Cognac. Deze twee likeuren passen perfect bij koffie en het zoete van de lange vingers.

Aantal personen: 8

Bereidingstijd: 15 minuten

Tiramisu met likeur en espresso recept

Benodigdheden

  • Beslagkom
  • Garde, handmixer of staandemixer
  • Schaal (20 x 20 centimeter)

Ingrediënten

  • 1 pak langevingers (ongeveer 56)
  • 250 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 50 gram honing
  • 1 theelepel vanille extract
  • 10 ml cognac
  • 10 ml Tia Maria
  • 2 shots espresso (50 ml)
  • 50 gram cacaopoeder

Instructies

  1. Zet de espresso’s en laat afkoelen in een kom
  2. Klop de slagroom op tot een lobbige dikte (houd je van een stevige tiramisu? Klop de slagroom dan wat dikker op)
  3. Meng de mascarpone met de honing en het vanille extract
  4. Meng 1/4 van de opgeklopte slagroom door de mascarpone en roer goed door met een spatel. Als het mengsel helemaal is gemengd, voeg je nog een deel van de slagroom toe, totdat alle slagroom en mascarpone is gemengd.
  5. Zet de schaal klaar waar je de tiramisu in opbouwt.
  6. Meng de cognac en Tia Maria door de espresso shots.
  7. Drenk de lange vingers 1 voor 1 in het espressomengsel en leg in rijtjes in de schaal. Een laag heeft ongeveer 28 lange vingers.
  8. Als je de eerste laag hebt gelegd, voeg je de helft van het slagroommengsel toe.
  9. Leg de volgende laag langevingers op de slagroom en spatel hier weer de laatste helft van het slagroommengsel op.
  10. Laat een halve dag opstijven in de koelkast. De tiramisu is het lekkerst als de langevingers zo zacht als cake zijn.
  11. Ben je klaar om te eten? Tik met een zeef wat cacaopoeder over de tiramisu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Eén reactie