Maanzaad crêpes met lemon curd slagroom

Het is pannenkoekendag! En dat moet natuurlijk gevierd worden. Wij doen dat natuurlijk met onze favoriete variatie van de pannenkoek; crêpes. De crêpe is een Franse pannenkoek en wordt doorgaans vaak gegeten met een flinke lepel Nutella. Misschien heb je de grote potten Nutella weleens zien staan bij de crêperie in een Franse stad. Crêpes worden heel dun uitgesmeerd over een hete ronde plaat en heel kort gebakken. Vervolgens worden ze gevuld met een vulling naar keuze en twee keer dubbel gevouwen. Servetje eromheen en je bent klaar om op stap te gaan. Hoewel crêpes met Nutella ontzettend lekker zijn, hebben wij de Franse pannenkoek gecombineerd met een andere favoriet; lemon curd en maanzaad. Wat vind jij van onze maanzaad crêpes met lemon curd slagroom? Laat het ons weten door een opmerking achter te laten onderaan dit recept!

Crêpes bakken

Om crêpes te kunnen maken heb je niet persé een echte crêpe pan nodig. Dit is een grote ronde pan, met een kleine opstaande rand. Een normale grote ronde pan werkt ook. Zorg er alleen voor dat de warmte goed verdeeld wordt en je de crêpe eenvoudig kan omdraaien. Schep ook niet te veel beslag in de pan, dan maak je namelijk eerder een Nederlandse pannenkoek. Een crêpe onderscheidt zich vooral van de Nederlandse pannenkoek door de dikte. Een crêpe is flinterdun, je kunt er bijna doorheen kijken.


Maanzaad crêpes met lemon curd slagroom

  • Beslagkom
  • Garde of blender
  • Grote koekenpan
  • Soeplepel of 1/3 cupmaat
  • 200 gram tarwebloem
  • 240 milliliter volle melk
  • 3 grote eieren, of 4 kleine eieren
  • 20 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels maanzaad
  • Roomboter voor bakken

Vulling

  • 250 milliliter slagroom
  • 1/2 portie lemon curd
  • Optioneel: poedersuiker
  1. Doe alle ingrediënten behalve de ingrediënten voor de vulling in een kom en mix met de garde of in een blender (bij gebruik van een blender: voeg de maanzaad pas na het blenden toe)
  2. Dek de kom af met wat plasticfolie en laat een halfuur rusten in de koelkast.
  3. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur en smelt een beetje boter in de pan. Gebruik de 1/3 cupmaat of een soeplepel (bij gebruik van een soeplepel: waarschijnlijk hoef je niet de volledige lepel te vullen). De gehele pan moet bedekt zijn, maar geen dikke laag vormen. Bij een hele hete pan is het lastig om het beslag te verspreiden door alleen de pan te bewegen. Je kunt met een spatel het beslag dan verdelen over de pan.
  4. Bak de crêpe aan beide kanten en leg op een bord. Vervolg deze stappen tot al het beslag op is. Leg alle crêpes op elkaar op een bord.
  5. Vulling: Klop de slagroom stijf en schep hier voorzichtig de lemoncurd doorheen. Het hoeft niet helemaal gemengd te zijn.
  6. Leg de mooie kant van de crêpe onder en bedek de crêpe voor de helft met het slagroom mengsel. Vouw de crêpe dicht en vouw de linkerkant nog eens over de rechterkant. Je ziet nu 4 laagjes crêpe en 2 laagjes vulling. Herhaal deze stap met alle andere crêpes.
  7. Verdeel de maanzaad crêpes met lemon curd slagroom over de borden en bestrooi met nog een beetje poedersuiker. Bon appétit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *