Italiaanse meringue taart met ganache

Deze Italiaanse meringue taart met ganache heeft iets weg van chocozoenen. We maken deze taart met zacht Italiaans eiwitschuim, biscuit Duchesse en ganache. De biscuit Duchesse komt uit de Franse patisserie en is een vorm van biscuitdeeg, maar dan met gesmolten boter. Door het beslag op een bakplaat te dun uit te strijken, creëer je een mooie dunne bodem voor de meringue taart. De taart wordt afgemaakt met een romige laag van ganache, zoutflakes en geblancheerde amandelen.


Italiaanse meringue taart met ganache recept

  • Stand- of handmixer
  • Steelpan
  • Bakthermometer
  • Springvorm met een diameter van 24 cm
  • Bakplaat en bakpapier
  • Keuken gasbrandertje

Biscuit Duchesse

  • 100 gram tarwebloem
  • 100 gram kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 20 gram gesmolten ongezouten roomboter
  • 1 tl vanille extract
  • Snufje zout

Italiaanse meringue

Zie ons recept hier

Ganache

  • 100 gram pure chocolade
  • 100 ml slagroom

Toppings

  • Geblancheerde amandelen
  • Zout flakes
  1. Maak eerst de biscuit Duchesse. Verwarm de oven voor op 210 graden (hetelucht). Klop de eieren samen met de suiker luchtig met een garde of mixer. Zeef hier de bloem door en voeg het snufje zout toe. Meng alles met de garde tot een luchtig beslag. Voeg als laatste de gesmolten boter en het vanille extract toe en klop goed door.
  2. Smeer het biscuitbeslag dun uit over een bakplaat en bak in 9 minuten gaar en laat daarna goed afkoelen.
  3. Maak nu de Italiaanse meringue. Het recept vind je hier.
  4. Snijd uit het midden van het biscuit een de bodem voor je taart met een diameter van 24 centimeter.
  5. Maak vervolgens de ganache. Verwarm de slagroom in een steelpannetje. Wanneer de slagroom bijna kookt giet je deze over de pure chocolade. Laat het even staan en roer het chocolade mengsel dan goed door. Na een paar seconden merk je dat het mengsel dikker wordt.
  6. Leg de biscuitbodem in de springvorm en schep hier de Italiaanse meringue op. Maak de bovenkant zo glad mogelijk en schroei de bovenkant van het schuim met een gasbrandertje. Schep hier vervolgens de ganache op en verdeel over de gehele taart. Garneer eventueel met geblancheerde amandelen en zout flakes.
  7. Voordat je de taart uit de springvorm haalt, laat je de taart buiten de koelkast even opstijven. Maak de randen met een mes van de springvorm los en verwijder de springvorm.
  8. Schroei de buitenkant van de taart nog met de gasbrander. Hierdoor gaat het eiwit karameliseren en blijft de taart mooi in vorm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *