Oeuf en cocotte met zalm en asperges

Geklutst ei, spiegelei en gekookt ei zijn allemaal klassiekers, maar ken je ook de Franse klassieker Oeuf en cocotte? Dit is een eitje met room gebakken in de oven. Om dit recept helemaal klassiek te maken bak je de eieren in een ramequin. Dit is ook wel een soufflé schaaltje. Dit eitje maak je gemakkelijk en snel en je kunt alle ingrediënten toevoegen die je wil. Wij hebben dit keer gekozen voor de lekkerste smaakcombinatie; oeuf en cocotte met zalm en asperges. Ben je niet zo’n liefhebber van zalm en asperges? Geen probleem! Je kunt eigenlijk alle ingrediënten toevoegen die jij lekker vindt. Bacon en kaas, geitenkaas en spinazie en mozzarella en pesto zijn andere heerlijke smaakcombinaties!

Bij de oeuf en cocotte is het erg lekker om getoast brood te serveren. Perfect als uitgebreid ontbijt, brunch of lunch!

Ben je op zoek naar andere recepten om je ontbijt tafel mee uit te breiden? Maak dan ons recept voor Franse crêpes.


Oeuf en cocotte met zalm en asperges recept

  • 4 (soufflé) schaaltjes
  • Oven
  • 4 eieren
  • 80 ml slagroom
  • 80 gram gerookte zalm in snippers
  • 16 groene asperge tips
  • 1 eetlepel gesnipperde verse bieslook
  • Zout flakes naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Boter (invetten)

Extra

  • Getoast brood
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht. Zet een rooster in het midden van de oven.
  2. Vet de schaaltjes in met de boter.
  3. Verdeel de slagroom over de 4 schaaltjes. Verdeel hier de helft van de gerookte zalm over, de helft van de bieslook en 8 groene asperge tips (doormidden gebroken).
  4. Breek de eieren over de slagroom, zalm, bieslook en asperges.
  5. Verdeel de rest van de zalm, bieslook en asperges over de eieren.
  6. Breng op smaak met de zout flakes en peper.
  7. Schuif in de oven voor 12 – 15 minuten.
  8. Laat even afkoelen en serveer met getoast brood. Bon Appétit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *