Je winkelwagen is momenteel leeg!
IJskoffie op 4 manieren voor de thuis barista
Wist jij dat je op veel verschillende manieren een heerlijke ijskoffie gewoon zelf kunt maken? Een zoete ijskoffie hoeft helemaal niet super ongezond te zijn. Koffiebonen van goede kwaliteit in een light roast zijn al lekker zoet van zichzelf als je deze met de juiste verhoudingen zet. Wij zetten ijskoffie graag met onze koffiebonen uit Guatemala. Deze smaken lekker zoet en vol van zichzelf met smaken van chocola en karamel. Hier maak je heerlijke ijskoffie op 4 manieren voor de thuis barista van. Welke is jouw favoriet?
1. Koffie ijsblokjes
Ijskoffie zonder die waterige laatste slokken? Dan zijn ijsblokjes gemaakt van koffie de uitkomst. Doordat je verder geen water meer toevoegt aan de ijskoffie zal het ook nooit waterig gaan smaken. Daarnaast krijgt koffie een ontzettend lekkere zoete smaak als je dit invriest. Zeker als je dit doet met filterkoffie. Gebruik een siliconen ijsblokjestray en maak de koffie ijsblokjes een dag van te voren. Zodat je elke zomerse dag weer kunt genieten van een heerlijke huisgemaakte zoete (maar gezonde) ijskoffie!

2. Caffe freddo met slagroom
Deze Italiaanse ijskoffie is het perfecte verkoelende koffiedrankje op het terras. Heimwee naar de vakantie gegarandeerd! Daarom hebben wij dit lekkere recept voor je waarmee je gemakkelijk thuis een Caffe freddo met slagroom maakt. Voeg optioneel likeur toe om er een heerlijk koffie dessert van te maken.

3. Cold brew met een French press
Cold brew is één van de meest populaire ijskoffie soorten. Door grof gemalen koffie enkele dagen te laten weken in koud gefilterd water, komen alle zoete smaken vrij uit de boon. Cold brew wordt meestal gezet in een grote filterzak, maar dit kan ook heel eenvoudig in een French press. Een French press is een filtermethode, waarin je grof gemalen koffie normaal gesproken 4 minuten in heet water laat weken. Cold brew met een French press vereist wel een langere extractie tijd en een kleinere verhouding tussen water en koffie. Wij zetten de cold brew met een ratio van 1:5. Dus 1 deel koffie en 5 delen water (bij voorkeur gefilterd). Je kunt de smaak van de cold brew zelf kiezen door specifieke koffiebonen te gebruiken.

4. Koffie limonade
Koffie limonade? Dat klinkt gek hè, maar is echt verassend lekker. Deze iets minder gezonde ijskoffie is een heerlijk verfrissend zomers drankje. De koffiesiroop maak je van suikersiroop. Door suiker en water te laten koken, ontstaat er een siroop. Hier voeg je een aantal sterke espresso’s aan toe en laat de siroop vervolgens afkoelen. De koffiesiroop maak je tot slot af met bruisend of plat water en wat ijsklontjes. Bon appétit!


Maak kennis: Dit is Isabelle
Auteur bij LeRine
Het gezicht achter LeRine! Haar liefde voor koffie begon al op haar tiende met haar allereerste kopje, en sindsdien is die passie alleen maar gegroeid. Als eigenaresse van LeRine wil ze niets liever dan die passie delen, door specialty coffee voor iedereen toegankelijk te maken.
Isabelle ademt koffie in alles wat ze doet. Of het nu gaat om het schenken van latte art, het geven van barista-workshops of het schrijven van blogs: haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Dat ze niet alleen praat over koffie, maar het ook écht kan, bewees ze begin 2025 door de derde plek te behalen tijdens de finale van de Nederlandse Barista Kampioenschappen! Met haar kennis en creativiteit neemt Isabelle je op Lerine.nl mee in haar koffiewereld.