|

Waarom is koffie op een evenement zo belangrijk?

Waarom is koffie op een evenement zo belangrijk? Koffie is hetgeen waar veel mensen hun dag mee beginnen, jij waarschijnlijk ook. Even goed wakker worden en de dag kan van start. Vaak geniet je nóg meer van een kopje koffie als deze wordt gezet door een professionele barista. Niet zo gek dat de hippe koffietentjes je om de oren vliegen tegenwoordig. En geef ze eens ongelijk, goede koffie maakt je dag! Dat is ook de reden dat op steeds meer evenementen, beurzen en bruiloften koffietrucks en koffiekarren steeds populairder worden. 

Waarom is koffie op een evenement zo belangrijk?

Waarom koffie op evenementen?

Op evenementen en beurzen is de koffiespot vaak het eerste waar je even langsloopt voor je dagelijkse portie cafeïne. Als je graag melk in je koffie drinkt, bijvoorbeeld een cappuccino of flat white, word je vast heel blij van een hartje of ander mooi vormpje in je koffie. Een professionele barista verzorgt jouw drankje van a-z en zorgt dat jij de dag goed begint. Je kunt de koffie gelegenheden vaak vinden bij de ingang of bij het horeca punt, maar er zijn ook bedrijven die een barista inhuren om bij hun stand te staan. Hierdoor trekken ze meer mensen naar hun stand, blijven ze langer hangen en komen ze nog eens terug. Harstikke goede marketing dus, zo’n koffiekar met barista.


De tekst gaat verder onder deze advertentie


Barista op je bruiloft

Er is in de afgelopen jaren een enorme stijging van koffietrucks op bruiloften. Koffie is nautuurlijk ook wel een ideaal drankje om na het diner even op te laden voor het feest. Een leuke koffietruck of koffiekar is dan ook een aanwinst voor je bruiloft en een traktatie voor je gasten. Zelfs als afsluiter van een bruiloft kan een koffietruck of koffiekar worden ingezet, een gezellige en warme afsluiting van een mooie dag. De barista voorziet jouw gasten van verse koffie met, indien gewenst, latte art. Als dat geen feestje is?!

Waar kun je een koffietruck nog meer voor inzetten?

Naast evenementen en beurzen zijn er nog veel meer mogelijkheden om een koffietruck in te zetten. Denk aan verjaardagen, jubilea, netwerkborrels en zelfs uitvaarten. Ook bij een feestelijke opening wordt een koffietruck vaak ingezet. Koffie is een leuke binnenkomer waar mensen vrolijk van worden. Het is iets waar iedereen terecht kan, want er wordt vaak ook een variatie aan heerlijke thee geschonken of bijvoorbeeld warme chocolade melk.

Waar moet ik op letten bij het huren van een koffietruck?

Denk je erover om een koffietruck te regelen voor een feestje of andere bijeenkomst? Dan is het belangrijk om op een paar punten te letten. Ga bijvoorbeeld eerst na of er een professionele barista de koffie komt verzorgen. Je wil immers wel dat er een vakman (of -vrouw) komt die weet hoe een goede espresso gezet wordt. Daarnaast kun je checken welke espressomachine wordt gebruikt, welke koffiebonen en of er lactosevrije/vegan opties zijn voor melkdranken. Als laatste is het goed om te weten of er stroom nodig is en hoe veel ruimte de kar of truck inneemt.

Zou jij een koffietruck of koffiekar willen huren? Wij bieden verschillende mogelijkheden en denken graag met je mee!