Café au lait cheesecake met Naturally Granola

Bereidingstijd

1 uur

Hoeveelheid

8 personen

Café au lait cheesecake met Naturally Granola, dat klinkt toch fantastisch. We hebben voor de bodem en topping van de cheesecake de Beglian Dark Chocolate granola van Naturally Granola gebruik. Deze granola bevat geen toegevoegde geraffineerde suiker en geeft de perfecte balans aan de zoetheid van de café au lait cheesecake.

In de cheesecake hebben we onze koffie toegevoegd en geeft een subtiele koffiesmaak aan het geheel. Met welke gelegenheid maak jij deze cheesecake? Voor een feestje of gewoon voor jezelf voor bij de tv? 😉

Café au lait cheesecake met Naturally Granola, dat klinkt toch fantastisch. We hebben voor de bodem en topping van de cheesecake de Beglian Dark Chocolate granola van Naturally Granola gebruik. Deze granola bevat geen toegevoegde geraffineerde suiker en geeft de perfecte balans aan de zoetheid van de café au lait cheesecake.

In de cheesecake hebben we onze koffie toegevoegd en geeft een subtiele koffiesmaak aan het geheel. Met welke gelegenheid maak jij deze cheesecake? Voor een feestje of gewoon voor jezelf voor bij de tv? 😉

Bereidingstijd

1 uur

Hoeveelheid

8 personen

Café au lait cheesecake met Naturally Granola door midden gesneden

Café au lait cheesecake met Naturally Granola recept

Ingrediënten

  • Bodem
  • 100 gram Belgian Dark Chocolate van Naturally Granola
  • 40 gram ongezouten roomboter
  • Cheesecake
  • 400 gram roomkaas (Monchou)
  • 100 gram slagroom
  • 120 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 10 theelepels sterke espresso van LeRine koffiebonen
  • 1 theelepel vanille extract

Benodigdheden

  • 2 springvormen van 12 cm of 1 springvorm van 24 centimeter
  • Steelpan
  • Beslagkom
  • Spatel
  • Oven
  • Mixer of garde

Instructies

  1. Smelt de boter op een laag vuur in een steelpannetje.
  2. Hak de granola fijn en voeg deze toe aan de gesmolten roomboter. Roer de boter goed door de granola, zodat alle granola is bedekt met boter.
  3. Verdeel de granola over de twee springvormen en stamp deze goed aan. Laat afkoelen in de koelkast. Je hoeft de springvormen niet in te vetten, maar alleen de bodem te bekleden met een stukje bakpapier. Heb je dit niet? Geen probleem, de cheesecake komt makkelijk los van de onderkant en zijkanten.
  4. Verwarm de oven voor op 150 graden hetelucht.
  5. Zet alvast een sterke dubbele espresso met je espressomachine en zet deze even aan de kant.
  6. Meng met een mixer de roomkaas met de kristalsuiker. Voeg hier de room, vanille extract en de eieren één voor één aan toe. Wanneer je alles goed gemengd hebt, voeg je één voor één de theelepels koffie toe.
  7. Verdeel het roomkaas-mengsel over de twee springvormen en schuif in de oven voor 45 minuten. Gebruik je een grote springvorm van 24 centimeter? Geef de cheesecake dan 50 minuten in de oven.
  8. Wanneer je de cheesecakes uit de oven haalt, moet deze nog een beetje vloeibaar zijn, tijdens het afkoelen stijven de cheesecakes nog op.
  9. Serveer de café au lait cheesecake met wat extra granola en natuurlijk een café latte.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *