Je winkelwagen is momenteel leeg!
Warme herfst appelsap met kaneel en steranijs
Bereidingstijd
20 minuten
Hoeveelheid
4 personen
Voor deze warme herfst appelsap met kaneel en steranijs gebruiken wij biologische Elstar appels. Deze appels hebben een zoetzure smaak en hierdoor is de toevoeging van suiker niet meer nodig. De kaneel en steranijs geven de warme smaak aan de appelsap. Met dit recept maak je ongeveer 1 liter. Heb je appelsap over? Bewaar dit dan maximaal een week in een gesteriliseerde glazen fles in de koelkast.
Bereidingstijd
20 minuten
Hoeveelheid
4 personen
Voor deze warme herfst appelsap met kaneel en steranijs gebruiken wij biologische Elstar appels. Deze appels hebben een zoetzure smaak en hierdoor is de toevoeging van suiker niet meer nodig. De kaneel en steranijs geven de warme smaak aan de appelsap. Met dit recept maak je ongeveer 1 liter. Heb je appelsap over? Bewaar dit dan maximaal een week in een gesteriliseerde glazen fles in de koelkast.
Houd je niet van warme appelsap? De appelsap is ook ontzettend lekker direct uit de koelkast. Laat de kruiden dan wel een dagje intrekken.
Heb je appels over? Bak dan eens onze appel kaneel swirl cake!

Warme herfst appelsap met kaneel en steranijs recept
Ingrediënten
Benodigdheden
Instructies
- Blender: wanneer je een blender gebruikt zul je de klokhuizen moeten verwijderen. Snijd de appels in blokjes, maar haal de schil er niet af. De schil geeft extra smaak aan de appelsap. Voeg ongeveer 100 ml water toe. En zet de blender op volle kracht.
- Juicer: wanneer je een juicer gebruikt, ben je het snelst klaar. Snijd de appels in 8 partjes en laat zowel het klokhuis als de schil aan de appel.
- Nadat de appels zijn in de blender of juicer zijn geweest, schenk je het sap door een zeef in een aparte kan. Het schuim en de grove stukken appel haal je hierdoor uit het sap.
- Steriliseer je fles of flessen door ze te vullen met gekookt water, laat even staan en giet ze dan weer leeg. Je zult de appelsap nu veel langer kunnen bewaren.
- Verdeel de appelsap over de flessen en voeg een kaneelstokje en 2 steranijs sterretjes toe aan de fles.
- Wil je niet direct warme appelsap? Sluit de fles dan goed af en bewaar maximaal een week in de koelkast.
- Verwarm de appelsap in een steelpannetje, maar laat het niet koken.
- Verdeel de appelsap over een aantal glazen en garneer met een kaneelstokje en steranijs sterretje.

Maak kennis: Dit is Isabelle
Auteur bij LeRine
Het gezicht achter LeRine! Haar liefde voor koffie begon al op haar tiende met haar allereerste kopje, en sindsdien is die passie alleen maar gegroeid. Als eigenaresse van LeRine wil ze niets liever dan die passie delen, door specialty coffee voor iedereen toegankelijk te maken.
Isabelle ademt koffie in alles wat ze doet. Of het nu gaat om het schenken van latte art, het geven van barista-workshops of het schrijven van blogs: haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Dat ze niet alleen praat over koffie, maar het ook écht kan, bewees ze begin 2025 door de derde plek te behalen tijdens de finale van de Nederlandse Barista Kampioenschappen! Met haar kennis en creativiteit neemt Isabelle je op Lerine.nl mee in haar koffiewereld.