Warme herfst appelsap met kaneel en steranijs

Bereidingstijd

20 minuten

Hoeveelheid

4 personen

Voor deze warme herfst appelsap met kaneel en steranijs gebruiken wij biologische Elstar appels. Deze appels hebben een zoetzure smaak en hierdoor is de toevoeging van suiker niet meer nodig. De kaneel en steranijs geven de warme smaak aan de appelsap. Met dit recept maak je ongeveer 1 liter. Heb je appelsap over? Bewaar dit dan maximaal een week in een gesteriliseerde glazen fles in de koelkast.

Bereidingstijd

20 minuten

Hoeveelheid

4 personen

Voor deze warme herfst appelsap met kaneel en steranijs gebruiken wij biologische Elstar appels. Deze appels hebben een zoetzure smaak en hierdoor is de toevoeging van suiker niet meer nodig. De kaneel en steranijs geven de warme smaak aan de appelsap. Met dit recept maak je ongeveer 1 liter. Heb je appelsap over? Bewaar dit dan maximaal een week in een gesteriliseerde glazen fles in de koelkast.

Houd je niet van warme appelsap? De appelsap is ook ontzettend lekker direct uit de koelkast. Laat de kruiden dan wel een dagje intrekken.

Heb je appels over? Bak dan eens onze appel kaneel swirl cake!

Warme herfst appelsap met kaneel en steranijs

Warme herfst appelsap met kaneel en steranijs recept

Ingrediënten

  • 1,5 kg Elstar appels
  • 1 kaneelstokje
  • 2 steranijs sterretjes

Benodigdheden

  • Blender of juicer
  • Zeef
  • Glazen liter fles
  • Trechter

Instructies

  1. Blender: wanneer je een blender gebruikt zul je de klokhuizen moeten verwijderen. Snijd de appels in blokjes, maar haal de schil er niet af. De schil geeft extra smaak aan de appelsap. Voeg ongeveer 100 ml water toe. En zet de blender op volle kracht.
  2. Juicer: wanneer je een juicer gebruikt, ben je het snelst klaar. Snijd de appels in 8 partjes en laat zowel het klokhuis als de schil aan de appel.
  3. Nadat de appels zijn in de blender of juicer zijn geweest, schenk je het sap door een zeef in een aparte kan. Het schuim en de grove stukken appel haal je hierdoor uit het sap.
  4. Steriliseer je fles of flessen door ze te vullen met gekookt water, laat even staan en giet ze dan weer leeg. Je zult de appelsap nu veel langer kunnen bewaren.
  5. Verdeel de appelsap over de flessen en voeg een kaneelstokje en 2 steranijs sterretjes toe aan de fles.
  6. Wil je niet direct warme appelsap? Sluit de fles dan goed af en bewaar maximaal een week in de koelkast.
  7. Verwarm de appelsap in een steelpannetje, maar laat het niet koken.
  8. Verdeel de appelsap over een aantal glazen en garneer met een kaneelstokje en steranijs sterretje.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *