Donkere chocolate chip cookies met walnoot en cranberry

Bereidingstijd

90 minuten

Hoeveelheid

20 stuks

Chocolate chip cookies zijn het perfecte koekje voor bij je kopje koffie of thee. Met deze donkere chocolate chip cookies met walnoot en cranberry heb je ook gelijk een perfect kerstkoekje. Je kunt de chocolate chip cookies een aantal dagen van te voren maken, zodat je hier met kerst geen omkijken meer naar hebt.

Bereidingstijd

90 minuten

Hoeveelheid

20 stuks

Chocolate chip cookies zijn het perfecte koekje voor bij je kopje koffie of thee. Met deze donkere chocolate chip cookies met walnoot en cranberry heb je ook gelijk een perfect kerstkoekje. Je kunt de chocolate chip cookies een aantal dagen van te voren maken, zodat je hier met kerst geen omkijken meer naar hebt.

Meer zin in witte chocola? Maak dan deze koekjes met pistache en specerijen!

Donkere chocolate chip cookies met walnoot en cranberry

Donkere chocolate chip cookies met walnoot en cranberry recept

Ingrediënten

  • 200 gram tarwebloem
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 110 gram kristalsuiker
  • 210 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 3 eetlepels cacao poeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel zout
  • 80 gram gedroogde cranberries
  • 60 gram ongezouten walnoten
  • 60 gram pure chocolade druppels

Benodigdheden

  • 2 beslagkommen
  • Staandemixer, handmixer of garde
  • Steelpannetje
  • Oven
  • Spatel
  • Bakpapier

Instructies

  1. Smelt de ongezouten roomboter op een laag vuur in een steelpannetje.
  2. Voeg ondertussen de kristalsuiker, basterdsuiker en het ei toe aan een grote mengkom en mix deze met een staandemixer (heb je geen staandemixer, dan is een handmixer of garde ook goed, alleen zul je iets langer moeten kloppen) tot een luchtig mengsel.
  3. Voeg in een gelijke straal tijdens het kloppen de gesmolten boter toe en blijf kloppen.
  4. Meng in een andere kom de tarwebloem, bakpoeder, baking soda, cacao poeder, kaneel en zout.
  5. Hang een zeef boven het eimengsel en voeg het bloemmengsel toe. Zet de mixer weer aan.
  6. Wanneer alle ingrediënten goed zijn gemengd voeg je de gedroogde cranberries, gehakte walnoten en pure chocolade druppels toe. Meng dit met een spatel.
  7. Dek af met plastic folie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
  8. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  9. Verdeel met een ijsschep het deeg over 20 balletjes voor een medium formaat koekje. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en geef elk koekje ongeveer 5 centimeter aan elke kant de ruimte.
  10. Bak de koekjes in 15 minuten af. Wanneer ze uit de oven komen zijn ze nog een beetje zacht, maar dit wordt harder naarmate ze afkoelen. Als je de koekjes langer bakt, zullen ze erg hard worden en niet meer fudgy vanbinnen zijn.

Maak kennis: Dit is Isabelle

Auteur bij LeRine

Het gezicht achter LeRine! Haar liefde voor koffie begon al op haar tiende met haar allereerste kopje, en sindsdien is die passie alleen maar gegroeid. Als eigenaresse van LeRine wil ze niets liever dan die passie delen, door specialty coffee voor iedereen toegankelijk te maken. 

Isabelle ademt koffie in alles wat ze doet. Of het nu gaat om het schenken van latte art, het geven van barista-workshops of het schrijven van blogs: haar enthousiasme werkt aanstekelijk.  Dat ze niet alleen praat over koffie, maar het ook écht kan, bewees ze begin 2025 door de derde plek te behalen tijdens de finale van de Nederlandse Barista Kampioenschappen! Met haar kennis en creativiteit neemt Isabelle je op Lerine.nl mee in haar koffiewereld.

Ook leuk om te lezen