Romige iced latte voor de warme dagen

Eindelijk is het weer zover! De warme dagen komen er weer aan. De winter is nog niet eens voorbij en de zonnige dagen zijn alweer in volle gang. Hoewel het nog niet zo lekker is om zonder jas naar buiten te gaan, kunnen we wel alvast genieten van dat zomerse gevoel met een romige iced latte in de hand.

Als barista vind ik het erg leuk om een iced latte smaak te geven door de aroma’s in de koffieboon Ik voeg geen kunstmatige smaak- en zoetstoffen toe, maar laat de smaak van de espressoboon naar boven komen. Ben je gelijk ook een stuk gezonder bezig! Wel gebruik ik volle melk, dit geeft een heerlijk romig mondgevoel. De volle melk kun je natuurlijk ook vervangen voor halfvolle, magere, of veganistische melksoorten. Let wel op dat het uiteindelijk resultaat misschien minder romig zal zijn.

Je kunt op veel verschillende manieren een iced latte maken, maar het makkelijkst is toch wel je glas vullen met ijs en melk en hier overheen een espresso schenken. Heb je zin in een projectje? Maak dan eens cold brew! Cold brew is koud getrokken filterkoffie en wordt erg lekker zoet van smaak. Zeker een aanrader. Hieronder vind je ons recept voor een romige iced latte met een dubbele espresso, maar je kunt de dubbele espresso ook zeker vervangen voor cold brew!

Benieuwd naar meer ijskoffie variaties? We hebben er vier voor je op een rijtje gezet!


Totale bereidingstijd

5 min

Hoeveelheid

1 persoon

Romige iced latte voor de warme dagen recept

  • 170 milliliter volle Arla melk
  • 2 espresso shots van goede kwaliteit koffiebonen
  • Glas vol ijsblokjes
  1. Optioneel; shake de melk samen met 4 ijsblokjes in een shaker tot de melk lekker romig wordt.
  2. Schenk de (geshakete) melk over de ijsblokjes in het glas.
  3. Schenk langzaam de dubbele espresso over de melk, je ziet nu mooie laagjes ontstaan.
  4. Roer de drank even door en geniet ervan in het zonnetje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *