Koffie ijsblokjes met LeRine koffiebonen

Ijskoffie kun je op verschillende manieren maken. Koffie ijsblokjes is waarschijnlijk een manier die je nieuw in de oren klinkt, maar ontzettend makkelijk om zelf te maken. Doordat je de koffie invriest, ontstaat er een zacht zoete smaak. Heerlijk in combinatie met plantaardige melksoorten, zoals havermelk.

Koffie ijsblokjes maken

Een siliconen ijsblokjes tray is het makkelijkst voor koffie ijsblokjes. Koffie gaat een beetje plakken en kan uit een plastic ijsblokjes tray lastig te verwijderen zijn. Wij gebruiken een siliconen ijsblokjes tray voor hele grote ijsblokken. Door ze niet tot de top te vullen krijg je een soort ijsschijfjes.

In dit recept gebruiken we sterke filterkoffie, omdat je dan iets meer lekkere zoete smaken in je koffie proeft. Wil je espresso gebruiken als basis? Dat kan, je hebt alleen wel veel meer koffie nodig en de smaak wordt wat intenser.

Het grote voordeel van koffie ijsblokjes

Je denkt misschien, waarom zou ik niet gewoon ijsblokjes in een glas doen en hier een beetje koffie overheen schenken? Koffie met ijsblokjes is natuurlijk ook erg lekker en makkelijk, maar bij de laatste paar slokken heb je meestal een hele waterige substantie over. Dit is zonde van de smaak. Bij ijsblokjes van koffie heb je dit probleem niet, omdat er dan bijna geen water aan je ijskoffie toegevoegd is. Geen waterige smaak meer in je ijskoffie dus.

Benieuwd naar meer ijskoffie variaties? We hebben er vier voor je op een rijtje gezet!

Koffie ijsblokjes met LeRine koffiebonen in een glas met rietje

Totale bereidingstijd

5 min (na invriezen)

Hoeveelheid

2 personen

Koffie ijsblokjes met LeRine koffiebonen recept

  • Twee glazen
  • IJsblokjes tray
  • Rietjes
  • Filtermachine/V60/Aeropress/French press
  • 250 ml sterke filterkoffie van LeRine koffiebonen (ratio 1:10 – 1 deel koffie + 10 delen water)
  • 200 ml Oatly (of andere melk naar keuze)
  1. Verdeel de filterkoffie over de ijsblokjes tray. Schuif deze in de vriezer en laat een dag bevriezen.
  2. Verdeel de ijsblokjes over twee glazen en schenk per glas ongeveer 100 ml melk over de ijsblokjes.
  3. Doe rietjes in de glazen en geniet van je heerlijke koffie ijsblokjes met LeRine koffiebonen in het zonnetje! Bon appétit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *