Zomerse koffie limonade

Ben je gek op koffie, maar vind je het eigenlijk net iets te warm voor in de zomer? Dan is deze zomerse koffie limonade echt iets voor jou! Lekker zoet samen met de heerlijke warme smaak van onze Guatemala koffiebonen. Krijg je toch nog je dagelijkse dosis koffie binnen.

De koffie limonadesiroop kun je 3 maanden in de koelkast bewaren. Dus als je aan het begin van de zomer de siroop klaarmaakt, heb je de rest van de zomer een heerlijk drankje tot je beschikking. Heb je liever geen suiker in je koffie? Dan is ons recept voor de iced latte een hele fijne verkoeling.

Benieuwd naar meer ijskoffie variaties? We hebben er vier voor je op een rijtje gezet!


Hoeveelheid siroop: 400 ml

Bereidingstijd: 5 minuten

Zomerse koffie limonade recept

Benodigdheden

  • Steelpan
  • Optioneel: thermometer
  • Glazen fles
  • Trechter
  • Lang glas

Ingredienten

Om af te maken

  • Bruis of plat water
  • Ijsblokjes

Instructies

  1. Doe de suiker en water in een steelpan en breng aan de kook. Laat even door pruttelen. Als je een thermometer hebt laat je de siroop doorkoken tot 115 graden.
  2. Zet het vuur uit en voeg de espresso shots toe. Meng alles goed met een spatel en laat afkoelen.
  3. Giet de siroop in een glazen fles en bewaar de siroop tot 3 maanden in de koelkast.
  4. Om de limonade af te maken doe je wat ijsblokjes in een glas, schenk hier de siroop over (zoveel als je bij een limonadesiroop zou doen) en vul het glas vervolgens met plat of bruis water. Even roeren en je kunt genieten van je zelfgemaakte zomerse koffie limonade!

Geef een antwoord