Hoe nu verder?
We hopen natuurlijk dat we al je vragen hebben beantwoord tijdens de workshop, maar soms komen vragen pas op als je zelf aan de slag gaat. Hieronder hebben we een aantal vragen die op zouden kunnen komen, beantwoord.
Ben je nou meer gaan lezen over specialty coffee of over het barista vak, maar kom je nog veel onbekende termen tegen? Lees dan ons blog ‘De begrippenlijst van een barista deel I‘, deel II en deel III.
Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op, dan kijken we hoe we jou het beste kunnen helpen.
Vragen na de workshop | LeRine
Wij gebruiken onze eigen koffiebonen uit Guatemala. Het is een toegankelijke boon met smaken van chocolade, karamel en hazelnoot. Je kunt onze koffiebonen ook bestellen voor thuis!
Eén van de belangrijkste dingen om op te letten is de branddatum. Vers gebrande koffiebonen zijn namelijk het lekkerst binnen 1-6 weken na branddatum. Wil je weten waar je nog meer op kunt letten? Lees dan ons blog ‘Waar moet je op letten bij het kopen van koffiebonen‘.
De maalstand/maalgraad is afhankelijk van vele factoren en hiermee zul je moeten spelen per koffieboon. Over het algemeen kun je aanhouden: smaakt de espresso zuur? Maal de boon dan iets fijner, of voeg meer koffie toe als er nog ruimte is; of smaakt de espresso bitter? Dan is de boon waarschijnlijk te fijn gemalen, of zit er te veel koffie in het filterbakje. Je leest er meer over in ons blog ‘De perfecte maalgraad voor espresso‘.
We hebben een handige infographic ontwikkeld om jou te helpen wat je kunt doen als je espresso zuur smaakt. Deze heb je ontvangen bij de training. Ook kun je ons blog ‘mijn koffie smaakt mijn zuur‘ lezen.
We hebben een handige infographic ontwikkeld om jou te helpen wat je kunt doen als je espresso bitter smaakt. Deze heb je ontvangen na de training. Ook kun je ons blog ‘waarom smaakt mijn koffie bitter‘ lezen.
Je leert pas echt een lekkere espresso zetten door het te doen en veel te proeven. Er spelen veel factoren mee bij het maken van een espresso en deze moet je eerst goed onder controle hebben.
De perfecte crema is niet te dun en niet te dik, mooi bruin met een pantervelletje. Heb je geen idee waar we het over hebben? Lees dan meer in ons blog ‘wat is crema‘.
Natuurlijk! We leggen het je stap voor stap uit in ons blog ‘Thuis latte art maken met een Sage espressomachine‘.
Ben je aan het oefenen geslagen met het maken van latte art, maar krijg je de grote bellen niet uit je schuim? Probeer altijd een kolk te maken in de melk tijdens het stomen. Zo worden grote luchtbellen kapot gemaakt en ontstaat er microschuim. Dit en meer tips lees je in ons blog ‘10 tips voor een perfecte espresso‘.