Creëer je eigen koffiehoekje thuis

Je kent ze vast wel: de fijne plaatjes van coffee corners en barista hoekjes in huis. De sfeer spat er vanaf en je krijgt meteen zin in een kop koffie als je ernaar kijkt. Wil jij ook zo’n fijn koffiehoekje in huis? Je kunt het zo uitgebreid aanpakken als je zelf wil. Van luxe koffiebar tot cosy koffiehoekje, kies een stijl en voeg je persoonlijke touch toe om het helemaal eigen te maken. Of je nu veel ruimte hebt of een hoekje in de keuken wil omtoveren, in ieder huis past een barista hoekje. Wij vertellen je hoe jij een gezellige eigen at-home koffiebar kunt creëren waar je de dag goed begint of ‘s middags een lekkere koffie drinkt.

Koffiehoekje thuis in het kort:

  • Do: Goedkope koffiebonen voor de sier in een glazen pot bewaren en als decoratie gebruiken.
  • Don’t: Je koffiebonen van goede kwaliteit bewaren in een glazen pot. Bewaar je koffiebonen in plaats daarvan op een van de manieren die we in de blog hierover beschrijven.

De koffiehoekjes die je op social media vaak ziet, bewaren de koffiebonen vaak in de populaire glazen potten voor een mooi plaatje. Dit kan wel, maar is af te raden voor bonen die je wilt gebruiken. Koffiebonen zijn namelijk gevoelig voor zonlicht en de kwaliteit gaat er snel door achteruit. Je kunt dus wel een glazen pot met koffiebonen neerzetten voor de sier, maar bonen die je gebruikt zijn beter af in een donkere, droge en koele plaats zoals de zak van de brander met sluitstrip en ontluchtingsventiel. 

Zo creëer jij een eigen koffiebar thuis 

Heb je een favoriete koffietent waar je het liefst de hele dag zit? Die sfeer kun je ook in huis halen! Als je een liefhebber bent van specialty coffee, zijn deze koffiebonen uit Guatemala een echte aanrader. Als je de zak opent, sta je meteen in een koffietentje als de zachtzoete geur je tegemoet komt. In de Guatemala koffieboon vind je tonen van melkchocolade, hazelnoot en karamel. Heb je geen bonenmachine? Bekijk de espressomachines die wij aanbieden dan eens. Ook zonder bonenmachine kun je een gezellige at-home koffiebar inrichten. Begin met je koffiemachine als basis en zet daar de rest van je koffie accessoires omheen. Houd je van siroopjes in je koffie? Deze siroop dispensers zien er leuk uit en komen met handige labels om de siropen uit elkaar te houden. Denk ook aan een glas met koffielepeltjes en eventueel een pot met suiker. Als je van groen houdt, kun je ook nog een leuk plantje toevoegen aan jouw at-home koffiebar. Tot slot zet je een opschuimkannetje op of naast de machine of op een houten plank die je boven de machine hangt. 


De tekst gaat verder onder deze advertentie


Barista kopjes voor jouw at-home koffiebar

Je bent bijna klaar om te gaan genieten van jouw lievelingskoffie. Het enige dat nog mist, is een servies om de show mee te stelen. De LeRine Home serie heeft verschillende kopjes én schotels om jouw koffiebar helemaal mee af te maken. In het design van de kopjes is een bolling in de bodem verwerkt. Dit technische detail zorgt ervoor dat de espresso perfect terechtkomt in het kopje. De cremalaag blijft intact zodat een espresso ook in een handomdraai om te toveren is in een cappuccino met latte art. Benieuwd hoe je een zwaantje of rosetta schenkt? Lees onze latte art blog hoe je het perfecte melkschuim maakt! Of boek een latte art workshop waarin wij jou alles leren over de techniek. Ook als je een liefhebber bent van espresso, zijn de LeRine kopjes het helemaal voor jou. De kopjes zijn er namelijk in twee soorten: een espresso en een cappuccino kopje. De espresso kop heeft de perfecte inhoud voor een enkele of dubbele espresso. In de cappuccino kop past naast een cappuccino een flat white, maar ook een zwarte koffie. De koffiekopjes hebben geen oortjes zodat ze makkelijk te stapelen zijn. Doordat ze van keramiek zijn gemaakt, warmen de kopjes snel op. Tip: plaats de kopjes op je espressomachine, zodat je altijd een warm kopje hebt om uit te drinken. Heb je geen espressomachine? Spoel je kopje dan om met heet water voordat je espresso of koffie gaat zetten. Op die manier blijft je drankje lekker lang warm. 

* Dit blogbericht bevat affiliate links