De beste barista espressomachines voor thuis

Thuis de lekkerste koffie zetten is met de machines van tegenwoordig een eitje. Maar, dan ligt het er natuurlijk wel aan wat voor koffie je graag drinkt en wat je standaarden zijn. Ben je van gemak of ga je graag een tandje verder en doe je het liefst alles zelf? Wij doen natuurlijk alles het liefst zelf. Van het zetten van de perfecte espresso tot het opschuimen van perfect microschuim. Zo word je elke ochtend wakker met de geur van verse koffie. Wil jij dit ook? Wij geven je de tips voor de beste barista espressomachines voor thuis.

VBM Domobar Classic HX

De espressomachines van Vibiemme zitten zowel van binnen als buiten goed in elkaar. Het is een simpel-ogende machine, maar zit van binnen vol techniek. HX staat voor Heat Exchanger. Het voordeel van een HX machine is dat het de voordelen van een dual boiler heeft, maar tussen de prijs van een single en een dual boiler machine zit. Het is een hele mooie machine voor als je thuis alles uit je koffiebonen wil halen. De kwaliteit blijft consistent. Je hoeft je dus alleen nog te focussen op de afstellingen van je bonenmaler.

Hoe werkt een HX espressomachine?

Een HX espressomachine heeft een enkele grote boiler. In deze boiler wordt het water verwarmd voor de stoompijp. Het water voor de E61-groep wordt door een koperen buis door de boiler geleidt. Dit water wordt dan direct door de stoompijp watertemperatuur verwarmd. De temperatuur voor de E61 en de stoompijp kunnen nooit uit dezelfde boiler komen, het water is dan veel te heet voor gemalen koffiebonen, hierdoor verbranden de bonen. Daarom zit het water voor de E61 in een koperen buis, zodat dit niet te heet wordt. Hier vind je een afbeelding van het systeem.

VBM Domobar Classic Standaard

Wanneer je net in de wereld van koffie stapt, dan is de VBM Domobar Classic standaard een hele mooie machine om mee te starten. De machine heeft een single boiler HX en is verpakt in een RVS omhulsel. De temperatuur wordt geregeld, maar de watertoevoer gaat niet automatisch. Dit is natuurlijk perfect voor de echte thuisbarista. Nog een groot voordeel van de Domobar Classic is het compacte formaat. Ook mensen met een kleine keuken kunnen de Domobar Classic kwijt.

Welke espressomachine kies jij?

Het blijft natuurlijk een groot bedrag voor een espressomachine, maar deze machines gaan een leven lang mee (mits je de machine goed onderhoud natuurlijk). Ben je een beginnende barista? Kies dan voor de Domobar Classic standaard. Deze machine heeft alles om goed koffie te leren zetten. Voor de gevorderde barista’s is de Domobar Classic HX een goede keus. Je kunt je koffie skills naar een hoger level brengen en meer leren over de techniek van de espressomachine.

Heb je meer vragen over de beste barista espressomachines voor thuis of heb je gewoon een vraag over koffie? Vraag het ons via de chat op de website of via het contactformulier. We helpen je graag verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *