Koffie zetten met een Vibiemme Domobar

Vibiemme bouwt echte Italiaanse espressomachines. Dit is duidelijk terug te zien in het verfijnde design en het robuuste binnenwerk. In 1976 werd het bedrijf al opgericht door de Italiaanse Carlo Ernesto Valente in Milaan. Eind jaren 70 ontwierp Vibiemme zelfs de eerste (wereldwijd) espressomachine voor thuisgebruik, de Domobar. Wij zijn erg gecharmeerd van deze machines, het zijn no-nonsense machines en dit is ook terug te zien in de prijs. Hoge kwaliteit, voor een in verhouding lage prijs. Heb jij zo’n mooie machine thuis staan en weet je niet helemaal hoe je de machine op de juiste manier gebruikt? Of ben je nog op zoek naar een mooie half-automaat? We vertellen je hier hoe wij koffie zetten met een Vibiemme Domobar.

VBM Domobar

Eenvoudig koffie zetten met een Vibiemme Domobar

De Vibiemme Domobar is er in verschillende soorten en maten. Stap je net in de wereld van specialty coffee dan is de Domobar Classic Standaard of de Junior HX een goede simpele machine. Ben je beginner en gek op alles dat elektronisch is, dan kun je misschien beter meteen investeren in de Domobar elettronica. Voor welke Domobar je uiteindelijk kiest, alle machines houden de temperatuur zeer consistent, zijn eenvoudig te reinigen en gaan bij goed onderhoud je hele leven mee.

Naast de machine heb je een goede koffiemolen nodig. Het geheim van een goede espresso is een consistente maling. Bespaar dus niet op de koffiemolen, je zult echt merken dat de kwaliteit van je kopje koffie sterk achteruit gaat. Wanneer je de goede apparatuur hebt staan is het alleen nog maar aan jezelf om alles uit je machines en koffie te halen. Gelukkig gaan een goede koffiemolen en een goede espressomachine jaren mee.


De tekst gaat door onder deze advertentie


Welke halfautomaat espressomachine past bij mij?

Welke espressomachine bij jou past, hangt af van hoe veel koffie je drinkt, of je alleen zwarte koffie of ook graag cappuccino’s drinkt en of je veel mensen van koffie tegelijk moet voorzien. Wanneer je kiest voor een halfautomaat espressomachine, dan heb je de keuze tussen de volgende opties:

Enkele boiler espressomachine

Een espressomachine met een enkele boiler moet de stoom- en zetgroepdruk uit één boiler halen. Dit is geen probleem als je vooral zwarte koffie en espresso’s drinkt. Maar als je dagelijks een cappuccino drinkt, dan sta je wel even te wachten. Wanneer je de machine aanzet, gaat hij automatisch verwarmen tot 92-95 graden, perfect voor koffie. Met deze temperatuur kun je alleen niet stomen. Hiervoor zet je de knop om en moet je even wachten tot de machine tot ongeveer 130 graden is verwarmd. Heb je de tijd of zet je eens in de zoveel tijd een cappuccino? Dan is dit een prima machine en bespaar je ook nog wat geld. Maar drink je het liefst elke dag een cappuccino dan haal je meer uit een dubbel boiler systeem of een HX.

Dubbele boiler espressomachine

Een dubbele boiler espressomachine is perfect voor als je iedere dag een cappuccino drinkt. Je koffie staat binnen een minuut klaar en je kunt starten met je dag. De stoom- en zegroepdruk kunnen tegelijk verwarmd worden door het dubbele boiler systeem. Hierdoor worden temperatuur schommelingen geminimaliseerd en is de smaak van je koffie een stuk consistenter. Een dubbele boiler machine is vergeleken met een enkele boiler machine een stuk zwaarder, iets groter en dit verschil zie je ook in de prijs.

Thuis koffie zetten als een barista

Bovengenoemde machines zijn, samen met een goede maler, het perfecte begin van ontzettend lekkere koffie. Maar je zult zelf ook nog wat moeten doen om de koffie goed door de machine te laten lopen. Wij kunnen je hierbij helpen. Met de barista workshop bij jou thuis leer je alles dat je moet weten op je eigen machine. We leren je alles over het afstellen van de perfecte espresso en melk romig opschuimen. Na de training weet jij hoe je alles uit je machine haalt en drink je iedere dag weer die barista-waardige koffie!