Welke Sage espressomachine moet ik kopen?

Heb je altijd commerciële koffie gedronken en wil je de overstap maken naar Specialty Coffee? Of heb je een barista cursus gevolgd en wil je ook thuis van die lekkere koffie genieten? Dan is een Sage espressomachine echt wat voor jou. Sage heeft verschillende halfautomatische espressomachines die ideaal zijn voor thuis. Maar welke Sage espressomachine moet je dan kopen? Wij zetten de opties voor je op een rijtje.

Sage espressomachine kopen in het kort

  • Voor de beginnende barista zouden wij de Sage the Barista Express aanraden.
  • Sage heeft espressomachines met en zonder bonenmolen en half of geheel automatisch.
  • De espressomachines van Sage zijn voor beginnende en gevorderde (thuis)barista’s.

Waarom een Sage espressomachine?

Als je een volautomatische espressomachine hebt, maar zelf meer invloed wilt hebben op de zetmethode, is een Sage espressomachine ook wat voor jou. Met een halfautomaat Sage espressomachine heb je meer invloed op jouw espressozetroutine. Je kunt verschillende waarden aanpassen zoals de hoeveelheid gemalen koffie, de doorlooptijd van de espresso en de maalgraad van de boon. Deze waarden hebben een grote invloed op de smaak van de espresso die uiteindelijk in je kopje terechtkomt. Daarnaast zijn er nog andere dingen om op te letten bij het zetten van de perfecte espresso

LeRine’s Pick: Sage the Barista Express

Als wij een keus voor je mogen maken, dan zouden wij kiezen voor de Sage the Barista Express. Dit is de goedkoopste machine uit de Barista reeks, maar doet niet onder in kwaliteit. De Barista Express is een ideale espressomachine voor de beginnende barista omdat je eerst een goede espresso wil leren zetten zonder daar te veel extra’s bij nodig te hebben. Met Sage the Barista Express kun je al veel zonder dat je er veel accessoires bij nodig hebt. 


De tekst gaat verder onder deze advertentie


Sage espressomachine voor de gevorderde barista 

Ben je al wat meer bekend met espresso zetten op een halfautomatische machine en heb je het consistent shots zetten onder de knie? Dan is een uitgebreidere machine iets voor jou. De Sage Barista Pro espressomachine is een bean-to-cup machine, waarbij je volledige controle hebt over het zetproces. Zowel het malen van de koffiebonen, het tampen van de koffie en het zetten van een espresso shot, doe je op deze machine. Er zitten 30 maalstanden op deze machine die je kunt instellen op het handige display. Daarnaast heb je met de shot timer veel invloed op de extractie. 

Deze Sage espressomachine is van alle gemakken voorzien

Houd je van goede koffie, maar vind je gemak vooral belangrijk? Sage heeft ook volledig automatische espressomachines, zoals de Oracle Touch. Deze machine heeft een display waarop je jouw favoriete koffie kunt selecteren, van café crema tot cappuccino of americano. Je kunt zelfs verschillende profielen aanmaken met jouw koffievoorkeuren, zodat je met één druk op de knop je koffie krijgt zoals jij ‘m het liefste drinkt. De Oracle Touch regelt zowel het malen van de koffiebonen als het doseren, aandrukken van de koffie in de portafilter en zelfs het opschuimen van de melk. Als je toch zelf aan de slag wil met latte art, biedt de Oracle Touch ook de mogelijkheid om melk handmatig op te schuimen.


De tekst gaat verder onder deze advertentie


Sage espressomachine gekocht en nu?

Je hebt de keuze gemaakt voor een Sage halfautomatische espressomachine, maar hoe zet je hier nu echt lekkere koffie mee? In onze verschillende barista workshops leren wij je hoe je zelf de perfecte espresso zet. Als je graag de tijd wilt om al je vragen te stellen aan onze professionele barista, dan is de privé barista workshop een aanrader. Deze koffieworkshop stellen we samen aan de hand van jouw wensen. Deze één op één training vindt plaats op onze trainingslocatie in Deventer waar wij mooie machines hebben staan waarop je aan de slag kunt. Je bent ook welkom om je eigen Sage espresso machine mee te nemen. Liever een barista workshop aan huis? Ook dat kan! Bekijk de barista workshop bij jou thuis voor meer informatie over deze training. 

* Dit blogbericht bevat affiliate links