Je winkelwagen is momenteel leeg!
Mille feuille met sinaasappel
Bereidingstijd
2 uur
Hoeveelheid
3-4 personen
Mille feuille is een iets chiquere tompouce. De Mille feuille komt uit de Franse patisserie en betekent ‘duizend bladeren’. Dit komt door de vele laagjes bladerdeeg. De Nederlandse tompouce bestaat uit twee lagen bladerdeeg en één laag banketbakkersroom. De Mille feuille bestaat uit drie lagen bladerdeeg en twee lagen banketbakkersroom en andere vullingen.
Je kunt met dit gebakje veel kanten op, de standaard is banketbakkersroom en een topping van fondant. Maar, framboos, aardbei en chocola zijn ook hele populaire vullingen. Wij hebben dit keer gekozen voor een Mille feuille met sinaasappel. Speciaal voor onze Nederlandse feestdag; Koningsdag!
Mille feuille is een iets chiquere tompouce. De Mille feuille komt uit de Franse patisserie en betekent ‘duizend bladeren’. Dit komt door de vele laagjes bladerdeeg. De Nederlandse tompouce bestaat uit twee lagen bladerdeeg en één laag banketbakkersroom. De Mille feuille bestaat uit drie lagen bladerdeeg en twee lagen banketbakkersroom en andere vullingen.
Je kunt met dit gebakje veel kanten op, de standaard is banketbakkersroom en een topping van fondant. Maar, framboos, aardbei en chocola zijn ook hele populaire vullingen. Wij hebben dit keer gekozen voor een Mille feuille met sinaasappel. Speciaal voor onze Nederlandse feestdag; Koningsdag!
Bereidingstijd
2 uur
Hoeveelheid
3-4 personen
Heb je zin in een ander lekker recept dat iets minder tijd in beslag neemt? Maak dan ons recept voor deze eenvoudige profiteroles!

Mille feuille met sinaasappel recept
Ingrediënten
Benodigdheden
Instructies
- Banketbakkersroom: Doe de volle melk, 75 gram kristalsuiker, sinaasappel zest, het merg van het vanillestokje en het vanille stokje in de steelpan. Breng de melk aan de kook, maar laat nog net niet borrelen.
- Klop in een kleine mengkom de eidooiers, bloem, de rest van de suiker en het snufje zout tot een romige massa.
- Verwijder het vanillestokje en giet een klein beetje van de hete melk al kloppend aan het ei-mengsel toe. Blijf goed doorkloppen, anders ontstaan er klontjes.
- Giet het ei-mengsel nu bij de rest van de melk in de steelpan en zet de steelpan weer op het vuur. Blijf nu ongeveer 5 minuten doorkloppen, totdat de banketbakkersroom goed is ingedikt.
- Giet de banketbakkersroom in een schaal en leg hier een stukje plasticfolie op. Druk het plasticfolie op de banketbakkersroom, anders ontstaat er een velletje op de room. Laat eerst compleet afkoelen en zet vervolgens nog een uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
Kant-en-klaar bladerdeeg: - Rol het bladerdeeg uit en leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat.
Zelfgemaakt bladerdeeg:
Volg alle stappen van het recept en rol het bladerdeeg dan uit in een lange lap. Prik om de paar centimeter wat gaatjes in het bladerdeeg. Dit zorgt ervoor dat het bladerdeeg niet bol gaat staan in de oven. Leg over het bladerdeeg weer een bakpapiertje en dan weer een bakplaat. De bakplaat zorgt er ook voor dat het bladerdeeg niet bol gaat staan en gelijk bakt. - Verlaag de temperatuur van de oven tot 190 graden en schuif de dubbele bakplaat in de oven. Bak het bladerdeeg eerst 15 minuten. Verwijder na 15 minuten de bovenste bakplaat en het bakpapier en bestrooi het bladerdeeg met een beetje poedersuiker. De poedersuiker karameliseert het bovenste laagje van het bladerdeeg. Bak het bladerdeeg nu nog 10 minuten.

Maak kennis: Dit is Isabelle
Auteur bij LeRine
Het gezicht achter LeRine! Haar liefde voor koffie begon al op haar tiende met haar allereerste kopje, en sindsdien is die passie alleen maar gegroeid. Als eigenaresse van LeRine wil ze niets liever dan die passie delen, door specialty coffee voor iedereen toegankelijk te maken.
Isabelle ademt koffie in alles wat ze doet. Of het nu gaat om het schenken van latte art, het geven van barista-workshops of het schrijven van blogs: haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Dat ze niet alleen praat over koffie, maar het ook écht kan, bewees ze begin 2025 door de derde plek te behalen tijdens de finale van de Nederlandse Barista Kampioenschappen! Met haar kennis en creativiteit neemt Isabelle je op Lerine.nl mee in haar koffiewereld.