Traditioneel Franse koffie truffels

Bereidingstijd

1 uur

Hoeveelheid

30 stuks

Deze traditioneel Franse koffie truffels liggen als sneeuwballetjes op je gedekte kersttafel. Franse chocolade truffels worden gemaakt met pure chocolade en slagroom en omhuld met cacaopoeder. Wij hebben hier koffie aan toegevoegd en in plaats van cacaopoeder, poedersuiker. De smaak van de pure chocolade wordt dan ook net even wat afgezwakt.

Dus ook als je niet zo’n fan bent van pure chocola, zijn deze koffie truffels ontzettend lekker! Wij durven met zekerheid te zeggen dat het nooit bij eentje blijft. 😉

Deze traditioneel Franse koffie truffels liggen als sneeuwballetjes op je gedekte kersttafel. Franse chocolade truffels worden gemaakt met pure chocolade en slagroom en omhuld met cacaopoeder. Wij hebben hier koffie aan toegevoegd en in plaats van cacaopoeder, poedersuiker. De smaak van de pure chocolade wordt dan ook net even wat afgezwakt.

Dus ook als je niet zo’n fan bent van pure chocola, zijn deze koffie truffels ontzettend lekker! Wij durven met zekerheid te zeggen dat het nooit bij eentje blijft. 😉

Bereidingstijd

1 uur

Hoeveelheid

30 stuks

Meer inspiratie nodig voor de kersttafel? Bekijk dan eens ons recept voor het lekkerste apperitief, espresso martini!

Traditioneel Franse koffie truffels in een glazen stolp

Traditioneel Franse koffie truffels recept

Ingrediënten

  • 300 gram pure chocolade (minimaal 70%)
  • 185 ml slagroom
  • 20 ml espresso
  • 1 theelepel vanille extract
  • Topping
  • Poedersuiker

Benodigdheden

  • Beslagkom
  • Steelpan
  • Bakje
  • Ijsschep of theelepel
  • Spatel

Instructies

  1. Leg de pure chocolade in kleine stukjes in een beslagkom.
  2. Verwarm de slagroom, espresso en vanille extract in een steelpannetje totdat het gaat borrelen. Haal het pannetje direct van het vuur, zodat het niet gaat doorkoken.
  3. Giet het slagroommengsel over de pure chocolade en laat een paar seconden staan. Roer met een houten spatel de chocolade en slagroom goed door elkaar totdat alle chocolade is opgelost.
  4. Laat de chocola buiten de koelkast op kamertemperatuur komen en zet dan in de koelkast.
  5. Het kan voorkomen dat het vet gaat scheiden van het truffelmengsel. Dit is geen reden voor paniek, roer als het mengsel al iets kouder is weer door elkaar. Nu blijft alles goed bij elkaar zitten.
  6. Wanneer het mengsel nog vormbaar is haal je het uit de koelkast en schep je met een klein ijsbolletjes schepje of theelepel kleine balletjes. Rol deze tussen je handen tot een mooi balletje.
    Tip: houd je handen eerst onder de koude kraan, anders houd je geen chocola meer over om te rollen.
  7. Leg alle balletjes in een bakje met poedersuiker en zorg ervoor dat alle kanten van het balletje bedekt zijn met suiker.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *