Nanopresso review

Weg van huis mét de koffie van thuis? De Nanopresso van Wacaco maakt het mogelijk. Het merk heeft een nieuwe koffie tool ontworpen waarmee je gemakkelijk onderweg of op vakantie heerlijke espresso’s zet. De Nanopresso is een mobiele, handzame espressomachine. Je raadt het misschien al, maar wat zo bijzonder is aan deze machine is zijn formaat (nano). Klein maar krachtig, want met de Nanopresso evenaar je een druk van maximaal 18 bar. Deze hoeveelheden druk worden ook gebruikt bij het koffie zetten met cupjes waarbij de koffie luchtdicht verpakt is. 

Je weet dus zeker dat het met de druk goed zit. De Nanopresso heeft ook een fijne prijs. Voor zo’n 72 euro heb je al een portable espressomachine in handen*. Maar komt de smaak in de buurt van de kop koffie die je thuis zet? En is het echt wel zo makkelijk in gebruik? Wij zochten het voor je uit in deze Nanopresso review. 


De plus- en minpunten van de Nanopresso

  • Espressomachine ter grootte van een drinkfles
  • Overal koffie zoals jij hem lekker vindt
  • Makkelijk in gebruik
  • Ook met koffiecups te gebruiken
  • Kan geen water opwarmen
  • Je kunt hem niet afstellen
  • Niet makkelijk te zien welk onderdeel je waar op moet plaatsen

De tekst gaat verder onder deze advertentie


Onze ervaring

Hoe werkt de Nanopresso

In grote lijnen werkt de Nanopresso op dezelfde manier als een espressomachine. De bovenkant is de portafilter, welke je er gemakkelijk afdraait. Nadat je de portafilter hebt verwijderd, kom je het filterbakje tegen. De Nanopresso bevat ook een waterreservoir aan de onderkant van het apparaat. Het water kan niet door de Nanopresso worden opgewarmd. Je maakt dus gebruik van water dat al heet is. Verder zit er een koffieschepje in de Nanopresso, die ook gebruikt wordt als tamper. Tot slot is er een kopje bevestigd aan het waterreservoir aan de onderkant. Zo kun je meteen genieten van je espresso. 

Nanopresso extra’s en accessoires

Koffiecups met de Nanopresso 

De verschillende accessoires en kits bieden de mogelijkheid om koffie te zetten op jouw manier. Geen zin om in de weer te zijn met gemalen koffie onderweg? Dan is de NS adapter een ideale toevoeging aan jouw Nanopresso. Met dit accessoire kun je Nespresso Original capsules gebruiken voor het zetten van jouw koffie. Je koopt deze tool los voor ongeveer 30 euro of als set met de Nanopresso voor 80 euro. Koffie zetten met koffiecups is snel, werkt zonder knoeien en geeft minder schoonmaakwerk. 

Barista Kit

De Barista Kit brengt een erg handige uitbreiding met zich mee. De kit bevat namelijk grotere filterbakjes waarmee je een dubbele espresso kan zetten. Je krijgt twee grotere bakjes geleverd waar 16 gram gemalen koffie ingaat in plaats van 8 gram bij een standaard filterbakje. Ook het waterreservoir krijgt met de Barista Kit een flinke upgrade met een inhoud van 140 ml ten opzichte van 80 ml. 

Dolce Gusto Kit

Gebruik jij het liefst Dolce Gusto koffiecups voor je koffie? Ook daar heeft Wacaco een oplossing voor bedacht! De DG Kit is speciaal gemaakt voor de koffiecups van Nescafé. Naast een DG adapter beschikt ook deze Nanopresso kit over een groter waterreservoir. Zo maak je de lekkerste latte macchiato’s en cappuccino’s voor onderweg!

De conclusie

De Nanopresso is erg handig voor onderweg of op reis als je graag je eigen koffie drinkt. De verschillende accessoires helpen je erbij om het koffiezet proces helemaal naar jouw zin te maken. Zowel de Nanopresso zelf als de accessoires zijn compact en makkelijk mee te nemen. Je hebt zeker niet alle accessoires nodig dus we raden aan om alleen mee te nemen wat je nodig hebt. Zo voorkom je dat het gepriegel wordt onderweg met allerlei losse onderdelen. Je wilt tenslotte makkelijk en snel die vertrouwde kop koffie zetten. Daarbij mag de heerlijke smaak natuurlijk niet ontbreken. Een espresso uit de Nanopresso doet zeker niet onder voor die uit een espressomachine. Het handige waterreservoir zit ook in de handzame espressomachine, maar kan geen water opwarmen. Hiervoor kun je gewoon zelf een thermosfles met heet water meenemen. Het apparaat is compact maar toch krachtig waardoor de espresso onder druk wordt gezet. Je bent dus verzekerd van de onmisbare cremalaag!


De tekst gaat verder onder deze advertentie


Waar de Nanopresso kopen

Je kunt de Nanopresso en accessoires kopen op Bol.com en via de retailer Wacaco.


Prijs Nanopresso

Op 13 juli 2023 bedroegen de prijzen via Bol.com: Wacaco Nanopresso zwart €71,49; Wacaco Nanopresso NS Adapter €30; Wacaco Nanopresso + NS Adapter €79,95; Barista Kit €39; DG Kit €41,45.

*In deze review wordt gebruik gemaakt van affiliate links. No worries, dit is wat anders dan sponsoring. Ons oordeel is nog steeds echt onze eigen mening.