Zuivelrijck Biologische Haverdrank Barista review

Er zijn ontzettend veel verschillende melksoorten op de markt, maar welke is het lekkerst en welke past het beste bij je koffie? In onze reviews nemen we alle plus- en minpunten, specificaties en prijs/kwaliteit onder de loep en geven hier een conclusie over. Deze keer is Zuivelrijck Biologische Haverdrank Barista aan de beurt.

Zuivelrijck Biologische Haverdrank Barista met cappuccino ernaast

Plus – en minpunten van Zuivelrijck Biologische Haverdrank Barista

 • Schuimt goed op, zonder te veel bellen.
 • Ook in een automatische melkschuimer krijg je mooi zacht schuim.
 • Goed te combineren met verschillende soorten koffiebonen.
 • Goed mengbaar met koffie. Je kunt je koffie serveren met latte art.
 • De melk is biologisch, er zijn geen onnodige ingrediënten toegevoegd en zelfs helemaal geen e-nummers.
 • Smaakt erg zoet en de smaak van haver is erg aanwezig. Kan de smaak van de koffie beïnvloeden.
 • Wanneer je de opgeschuimde langer laat staan, dan zakken de zware ingrediënten naar beneden. Dit ziet er minder lekker uit.

Onze ervaring

We hebben de melk op verschillende punten getest: temperatuur, dikte van het schuim, romigheid, mengbaarheid met koffie en natuurlijk smaak. We hebben de melk met een automatische melkschuimer en een stoompijp verwarmt. Bij beide komt het schuim er goed uit, zonder hele grote bellen. Ook latte art lukt goed. Er is een mooi contrast te zien tussen melk en koffie. Wat we ook een groot pluspunt vinden is dat de melk weinig ingrediënten bevat en dat de melk biologisch is. Bij veel barista melksoorten zie je dat er veel extra ingrediënten in zitten om de mengbaarheid en pH-waarde te beïnvloeden.

Bij de minpunten zie je staan dat de smaak vrij zoet is en sterk naar haver smaakt. Dit is natuurlijk persoonlijk, maar vinden wij minder prettig. Hierdoor valt de smaak van je espresso een beetje weg en dit hoort een melk niet te doen. De melk moet de smaak van de espresso complimenteren. Daarnaast is deze melk voor thuisgebruik bijna niet te krijgen. Supermarkten hebben deze melk niet in het assortiment en ook groothandels hebben ze bijna nooit op voorraad.

Conclusie

De havermelk van Zuivelrijck is zeker een aanrader als je een havermelk zonder veel toevoegingen in je koffie wil. De melk schuimt goed op en heeft een romige mondgevoel. De smaak van de melk is erg persoonlijk. Vind je een zoetere melk juist lekker? Dan is de Zuivelrijck havermelk zeker een goede keuze voor jou. Hopelijk is deze melk binnenkort ook in de supermarkten verkrijgbaar, dan is het ook iets eenvoudiger om in huis te halen.

Waar is Zuivelrijck Biologisch Haverdrank Barista te koop?

Je kunt Zuivelrijck Biologisch Haverdrank Barista inkopen via de online webshop van compliment.nl. Je koopt de melk per 8 pakken en kost €15,49 (excl. verzendkosten).


Ingrediënten, voedingswaarde en prijs Zuivelrijck Biologisch Haverdrank Barista

water, 12% biologische haver, biologische zonnebloemolie, zeezout

 • Vetten: 2,9 gram (waarvan 0,4 gram verzadigd)
 • Koolhydraten: 10 gram (waarvan 2,5 gram van nature aanwezige suikers)
 • Eiwitten: 1,0 gram
 • Zout: 0,10 gram

Gemiddeld €1,94 per liter

*niet gesponsord, echt onze mening 😉