Tiramisu zonder alcohol

Eén van de meest geliefde recepten is voor de meeste mensen toch wel de Italiaanse tiramisu. Lekker romig en de perfecte combinatie met een heerlijke kop koffie na een uitgebreid diner. Met dit recept voor de tiramisu zonder alcohol zullen je kinderen er ook niet vanaf kunnen blijven. Zeker ook een aanrader om deze samen met je kids te maken. Het recept is voor 2 personen, maar je kunt de ingrediënten eenvoudig verdubbelen voor grotere porties.

In een normale tiramisu zit eigenlijk geen gelatine, we hebben dat in dit recept toegevoegd zodat de tiramisu als een taartje blijft staan. Heb je liever geen gelatine in je gerechten? Laat dit dan gewoon lekker achterwege, het heeft geen invloed op de heerlijke smaak.

Heb je geen kinderen of wil je gewoon graag een tiramisu met alcohol? Maak dan ons recept voor de traditionele tiramisu.


De tekst gaat verder onder deze advertentie


Tiramisu zonder alcohol recept

  • 2 beslagkommen
  • Steelpannetje
  • Garde/mixer
  • Spatel
  • Ronde bakvorm/ring
  • 200 ml slagroom
  • 200 gram mascarpone
  • 20 lange vingers
  • 1 theelepel + 1/2 theelepel vanille extract
  • 50 gram honing/fijne kristalsuiker
  • 1 blaadje gelatine
  • 3 sterke espresso shots (eventueel cafeïnevrij)
  • Cacaopoeder
  1. Klop de slagroom stijf en meng de suiker, vanille extract en de mascarpone in een aparte kom. Schep de slagroom bij de mascarpone en zorg ervoor dat je het geheel goed mengt.
  2. Doe het gelatine blaadje in een steelpannetje en schenk hier 3 eetlepels water bij. Zet het pannetje op een laag vuur en laat de gelatine oplossen in het water. Laat het gelatinewater afkoelen voordat je deze bij het slagroommengsel schenkt.
  3. Schenk het gelatinewater bij de slagroom en klop dit goed door. Voeg nu ook het mascarpone mengsel toe.
  4. Zet 3 sterke espresso shots en schenk hier een 1/2 theelepel vanille extract bij.
  5. Verkruimel de lange vingers en meng hier de koffie doorheen.
  6. Nu kun je gaan opbouwen. Zet de vorm klaar en schep hier eerst een laag slagroom/mascarpone in. Vervolgens schep je er een laagje langevingers op. Herhaal de lagen totdat beide ingrediënten op zijn, maar eindig met een laag slagroom/mascarpone.
  7. Zet de tiramisu minimaal een uur in de koelkast om op te stijven. Wanneer je de tiramisu wil serveren, strooi je er nog een laagje cacao op en verwijder je de vorm. Bon appétit!