Pecan karamel cinnamon rolls

Kaneelbroodjes maar dan met een upgrade. We hebben twee heerlijke desserts gecombineerd, namelijk pecan pie en cinnamon rolls, met als resultaat pecan karamel cinnamon rolls. Dit recept is perfect voor een regenachtige herfst- of ijskoude winterse dag. Lekker binnen blijven en aan de bak.

Cinnamon rolls met kant-en-klaar deeg

Onderstaand recept is uitgebreid en neemt veel tijd in beslag. Je maakt namelijk je eigen deeg en dit heeft tijd nodig om te rijzen. Als je geen tijd hebt dan kun je ook kant en klaar deeg kopen, bijvoorbeeld croissantdeeg of bladerdeeg. Het eindresultaat wordt net iets anders, maar niet minder lekker. Je kunt dan alle stappen van het deeg overslaan en starten met de vulling. Let wel op dat je de temperatuur van de oven misschien moet aanpassen, omdat je ander deeg gebruikt.

Pecan karamel cinnamon rolls

Pecan karamel cinnamon rolls recept

  • Beslagkom
  • Deegroller
  • Plasticfolie
  • Steelpan
  • Ovenschaal (wij gebruiken een schaal van 17 x 27 cm)
  • Kwast
  • Oven

Deeg

Vulling

  • 100 gram gesmolten ongezouten roomboter
  • 150 gram donker bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • Handje gehakte pecannoten
  • 100 milliliter slagroom

Topping

  • 100 gram Monchou
  • 20 ml volle melk (of meer als je een dunnere topping wil)
  • 30 gram poedersuiker
  • Gehakte pecannoten
  1. Volg de stappen 1 t/m 8 van het recept van de cinnamon rolls met walnoten.
  2. Mix alle ingrediënten (behalve de pecannoten en slagroom) voor de vulling en smeer dit over het uitgerolde deeg.
  3. Verdeel de gehakte pecannoten over de vulling en rol het deeg van onder naar boven op. Je hebt nu een lange rol liggen.
  4. Snij of hak de lange rol in 6 gelijke stukken. Vet een bakvorm in met wat gesmolten boter en leg hier de cinnamon rolls, met de open kant naar onder en boven. Dek de bakvorm losjes af met wat plasticfolie en laat nog een halfuur tot een uur rijzen. Na het rijzen zul je zien dat de bakvorm gevuld is.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
  6. Schenk de slagroom na het rijzen tussen de cinnamon rolls en bestrijk de rolls met wat gesmolten boter.
  7. Bak de cinnamon rolls in 25 – 30 minuten af in de voorverwarmde oven.
  8. Wanneer de rolls in de oven staan kun je de topping maken. Mix alle ingrediënten in een kom en voeg extra melk toe als je een dunnere consistentie wil.
  9. Laat de rolls een halfuurtje afkoelen en besprenkel voor het opdienen met de roomkaas topping. Verdeel nog wat gehakte pecannoten over de cinnamon rolls en ze zijn klaar om te serveren. Bon appétit!