say hello

LeRine 01. Guatemala koffiebonen

De zachtzoete geur van deze boon komt je direct tegemoet wanneer je de zak opent. Melkchocolade, hazelnoot en karamel geven de boon een toegankelijke smaak. De 01. Guatemala is eenvoudig af te stellen op je espressomachine en heerlijk in elke soort koffie. Onze favoriet met de Guatemala koffieboon is een classy espresso of een romige cortado.

De specificaties

Oorsprong.

Onze koffiebonen komen uit Guatemala Antiqua en groeien op 2000 meter boven de zeespiegel. Het is een single origin en bestaat uit 100% Bourbon Arabica bonen.

Proces.

De koffiebonen worden tussen oktober en maart geplukt. Na de plukking worden de bonen gewassen en gedroogd op geheven droogbedden tot het vochtgehalte zakt naar 10 tot 12 procent.

Branding.

Vervolgens worden de bonen lokaal (in Apeldoorn) medium gebrand, zodat je de zachtzoete smaak van de bonen goed blijft proeven.

Tip!
Woon je in Deventer of Apeldoorn? Dan komen wij je bestelling GRATIS bij je thuisbezorgen! Kies voor ‘afhalen’ in het bestelproces en wij nemen contact met je op!

Veelgestelde vragen over LeRine koffiebonen

Ja zeker, de koffiebonen zijn erg toegankelijk door de medium branding en de geliefde smaken. Bij de meeste volautomaat machines kun je de sterkte van de koffie aanpassen.

Wij zorgen ervoor dat de koffiebonen vers mogelijk zijn wanneer jij ze besteld. Je ziet de branddatum op de verpakking staan, dus je weet precies hoe oud ze zijn. Onze koffiebonen zijn het lekkerst 2 weken tot 4 maanden na branding. Daarna neemt de smaak van de boon iets af, maar kunnen ze nog prima gedronken worden.

Koffie blijft het langst lekker en vers, als je de bonen na openen gewoon in de zak, op een koele donkere plek bewaard. Of, als je graag een mooie pot op je aanrecht wil, in een vacuüm koffiepot.

Een koffieboon kan op verschillende gradaties gebrand worden. Cinnamon roast, light roast, medium roast, medium dark roast, dark roast en extra dark roast zijn de verschillende brandingen. Hoe donkerder de branding hoe bitterder de smaak wordt. Hoe lichter de branding hoe zuurder de smaak wordt. Bij elke boon past een andere branding. De 01. Guatemala is het lekkerst met een medium branding.

Dat kan zeker! We hebben een speciale pagina voor zakelijke klanten.

Dat kan zeker! We hebben een speciale pagina voor zakelijke klanten.

Ja natuurlijk! Je kunt bij het afrekenen een opmerking toevoegen. Hierin kun je je persoonlijke boodschap kwijt en wij zetten dit dan voor je op een gepersonaliseerd kaartje.

Ja! Onze koffiebonen zijn een omniroast, dit betekent dat je de koffiebonen zowel voor espresso als voor filter kunt gebruiken. Wij zijn een grote fan van Aeropress. Dit is een filtermethode dat ook nog wat van de espresso weg heeft.