Ultieme chocolate chip cookies met pistache en specerijen

Dit is het recept voor de ultieme chocolate chip cookies met pistache en specerijen! De combinatie van witte chocola, pistache, kaneel en nootmuskaat trekt je meteen de herfst in. We willen je wel alvast waarschuwen, je huis ruikt de rest van de week naar huisgemaakte kruidige koekjes.

Hou je van bakken in de herfst? Probeer dan eens ons recept voor een pompoen en walnoot cake.

Koekjes invriezen

Wil je de koekjes van te voren maken? Maak dan de koekjes tot en met stap 5 en schep van het koude deeg kleine bolletjes (of hoe groot je de koeken wil). Vries deze in een luchtdichte bak in. Het deeg mag best tegen elkaar aanzitten, je breekt ze makkelijk los als het tijd is om de koeken af te bakken. Bak de bevroren deegballen direct uit de vriezer af (ze hoeven niet op kamertemperatuur te komen) op 180 graden hetelucht. De koeken zijn na ongeveer 11 minuten gaar. Laat ze op de bakplaat nog een klein beetje afkoelen en uitharden.

Het deeg kun je tot 3 maanden in de vriezer bewaren.


Ultieme chocolate chip cookies met pistache en specerijen recept

  • 2 grote mengkommen
  • Mixer
  • Spatel
  • Steelpan/magnetron
  • IJsschep
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram tarwebloem
  • 110 gram kristalsuiker
  • 210 gram licht bruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 60 gram ongezouten pistachenoten
  • 120 gram witte chocolade chips
  1. Smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur of in de magnetron.
  2. Voeg aan een grote mengkom de tarwebloem, baking soda, zout, kaneel en nootmuskaat toe. Meng dit en zet apart.
  3. In een andere mengkom voeg de kristalsuiker, licht bruine basterdsuiker en de gesmolten boter toe. Klop dit met een mixer. Wanneer de suiker en boter goed gemixt zijn, voeg je het ei toe (let op: de boter mag niet meer heet zijn, dan krijg je geklutst ei). Klop alles goed door tot een egaal beslag.
  4. Zet de mixer uit en voeg het bloemmengsel toe. Mix dit nog kort met de mixer en ga daarna over op de spatel.
  5. Hak de pistachenoten grof en voeg deze samen met de chocolade chips toe aan het deeg. Vouw deze met de spatel in het deeg. Vorm het deeg in 20 koekballetjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat (of een andere plaat die in de koelkast past). Laat de koekballetjes een uur in de koelkast opstijven. Gebruik je niet alle 20 koekjes? leg de overige deegballetjes dan in de vriezer.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
  7. Haal de koekballetjes uit de koelkast en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat (als ze hier nog niet op liggen). Zorg ervoor dat de koekjes rondom ongeveer 5 centimeter ruimte hebben om uit te lopen.
  8. Bak de koekjes in 8 – 10 minuten goudbruin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *