Barista workshops zonder melkverspilling

Wie barista workshops zegt, zegt LeRine! Iedere koffieliefhebber kan bij ons terecht om alles te leren over espresso en koffie. De nadruk ligt per workshop ergens anders op, zoals bijvoorbeeld de latte art workshop. Deze koffie training is bedoeld voor een koffiedrinker, -zetter, of (thuis)barista die al wat kennis heeft van espresso en wil oefenen met melk opschuimen. Oefening baart latte art! 😉 Het kan even duren om iets zoals latte art figuurtjes schenken onder de knie te krijgen. Het opschuimen van melk tot het perfecte schuim is zo makkelijk nog niet. Net als het omtoveren van espresso tot cappuccino met een hartje of rosetta. Om te voorkomen dat daar liters melk aan verloren gaan in iedere workshop, worden alle barista trainingen van LeRine vanaf nu met BCB gegeven.

Barista trainingen zonder melk verspilling

Barista training met alternatief voor melk

Wil jij ook graag latte art oefenen zonder je zorgen te maken over melkverspilling? Goed nieuws! Met behulp van BCB kunnen wij onze barista trainingen geven zonder melk verspilling. We willen allemaal onze latte art zo mooi en goed mogelijk maken, en dat betekent veel oefenen! Dat gaan we nog steeds doen, maar dan met een duurzaam alternatief: BCB. Deze niet-drinkbare formule is speciaal ontworpen om de textuur van melk na te bootsen.

BCB vervangt liters melk

BCB is een vloeistof die zich in water net zo gedraagt als melk. Je kunt BCB niet drinken, maar wordt dan ook alleen gebruikt voor het oefenen met latte art. En maak je geen zorgen, we proeven nog steeds volop koffie en gebruiken daarbij gewoon je favoriete melk! Naast koemelk, kun je ook kiezen voor havermelk. Puur het oefenen met opschuimen en figuurtjes in een koffie schenken, doen we met BCB druppels. We vullen een opschuimkannetje met water en voegen hier wat druppels BCB aan toe. Vervolgens is het tijd om op te schuimen! De substantie die ontstaat is nagenoeg gelijk aan melkschuim en heeft een perfect schenkresultaat. Daarom is het ideaal om te gebruiken voor het oefenen met latte art. Dit alternatief is milieuvriendelijk en ook nog eens makkelijk in gebruik.

Door het gebruik van BCB binnen onze barista trainingen dragen we bij aan de vermindering van voedselverspilling, iets wat wij erg belangrijk vinden. Eén flesje BCB van 30mL kan tot wel 20L melk vervangen.