Hoe maak je een latte art zwaan?

Latte art is een leuke, maar lastige toevoeging aan je cappuccino, latte of flat white. Het hartje, rosetta en de tulp zijn de meest gemaakte latte art figuurtjes en zijn het ‘eenvoudigst’. De zwaan, zeepaardje of duif lijken heel lastig, maar bestaan eigenlijk gewoon uit het hartje, rosetta en de tulp. Toch heb je een brede fantasie nodig, zeker als je de figuurtjes net uitprobeert. Want, hoe maak je een latte art zwaan? Wij laten je hier stap voor stap zien hoe je een latte art zwaan schenkt. Heb je toch liever 1 op 1 begeleiding? Meld je dan aan voor onze latte art workshop! We helpen je graag met het schenken van de mooiste figuurtjes.

Uit welke figuurtjes bestaat de latte art zwaan?

De zwaan bestaat uit een rosetta en een hartje. Je verbindt de twee door er een nekje tussen te schenken (zie afbeelding 4 en 5). Het belangrijkste tijdens het schenken van latte art is het schuin houden van je kopje. Zo kun je met het kannetje zo dicht mogelijk bij de koffie komen en rustiger schenken. Wanneer je het kopje niet schuin houdt, moet je je kannetje erg schuin houden, waardoor alle melk er snel uitloopt.

Stap voor stap latte art zwaan schenken

Hieronder zie je de stappen van het schenken van de zwaan, zie ook onderstaande video (volg ons op Instagram voor nog meer leuke latte art video’s).

Wat heb je nodig?

  • Start hoog, zo komt de melk onder de crema en swirl de melk door de koffie (beweeg het kannetje in rondjes).
  • Ga dichter naar het oppervlak en beweeg het kannetje losjes van links naar rechts.
  • Beweeg je kannetje naar de andere kant van je kopje en blijf het kannetje van links naar rechts bewegen.
  • Houd het kannetje nu hoger en schenk aan de zijkant van de rosetta, de rosetta dicht.
  • Ga weer dichter naar het oppervlak en maak een bolletje (lichaampje).
  • Blijf dichtbij het oppervlak, teken een nekje en maak aan het einde een hartje.


Latte art workshop

Een zwaan schenken is een figuurtje voor de gevorderde barista’s. Eerst zul je het opschuimen van microschuim en de schenktechniek onder de knie moeten hebben. Dit leren we je allemaal tijdens onze latte art workshop. We leren je alles over melk, hoe je deze het beste opschuimt en hoe je uiteindelijk een hartje, rosetta en misschien zelfs een tulp schenkt! Lijkt jou dit leuk? Lees meer over onze latte art workshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *