Dé Specialty Coffee hotspots van Reykjavík

Op vakantie verlang je weleens naar die vertrouwde koffie van thuis. Zeker een koffie to go is heerlijk tijdens een lange wandeling of wanneer je op weg bent naar die ene hotspot. Speciaal voor jou als koffieliefhebber hebben wij de lekkerste koffie to-go’s in verschillende steden op een rijtje gezet. We kijken natuurlijk ook naar de beste plekken voor wat lekkers bij de koffie. Deze week is het de beurt aan de idyllische hoofdstad van IJsland, Reykjavík.

Sandholt – Bakery & Eatery

Sandholt is één van de oudste bakkerijen van Reykjavík. De bakkerij is een familiebedrijf en specialiseert zich in zuurdesembrood en patisserie. Wanneer je binnenstapt wordt je dan ook direct omringd door vers gebakken taarten, croissants en IJslandse delicatessen. Bijna elke koffiezaak, lunchroom en restaurant heeft naast een uitgebreide espressomachine ook een filterkan staan. Ook deze koffie is bij Sandholt een aanrader!

Nog een tip: kies voor het zuurdesembrood met verse avocado en een gebakken eitje!

Reykjavík Roasters

Wanneer je Reykjavík Roasters binnenstapt heb je het idee dat je in een koffiezaak in Utrecht bent. De bar is ingericht met vintage meubels en een kleine bar met grote espressomachine. Reykjavík Roasters heeft meerdere prijzen gewonnen met hun koffie en dit is te proeven. De barista’s achter de bar hebben ontzettend veel passie voor specialty coffee. Ze schrijven dan ook zelf op hun website: ”we want to import good beans, roast them with care and brew them to the best of our abilities for the enjoyment of ourselves and all people who appreciate great coffee.”

Dus heb je zin in een goede kop specialty coffee, dan is dit the place to be!


Het artikel gaat verder onder deze advertentie

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Hygge – Coffee & Microbakery

Alleen al van het woord ‘hygge’ worden wij blij. De simpele vertaling van het Deense woord is ‘gezellig’. De microbakery is stijlvol en strak ingericht, een hele fijne, gezellige plek om even tot rust te komen na een lange (en vooral koude) stadswandeling. Alles op de kaart wordt zelf gemaakt, dus ook het brood en alle patisserie, heerlijk bij een kopje koffie!

Tip: bestel de cortado en een amandel croissant!


Mis jij nog een koffiebar in dit rijtje, klopt er iets niet, of heb je suggesties voor een volgende stad, neem dan vooral contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *