Dé Specialty Coffee hotspots van Haarlem

Of je nou onderweg bent naar werk of bezig bent met je wandeling, een goede koffie (to go) mag natuurlijk niet ontbreken. Speciaal voor jou als koffieliefhebber hebben wij de lekkerste koffie‘s in verschillende steden op een rijtje gezet. Deze week is het de beurt aan Haarlem. 

Ax Specialty Coffee

Een prachtige witte La Marzocco is dé parel van Ax Specialty Coffee. Zodra je in het kleine maar authentieke pand aan de Kruisstraat stapt voel je direct de liefde die Axel heeft voor specialty coffee, en dat proef je ook. Ax is klein, knus, met maar een paar plekjes binnen. Je zult dan ook, zeker in de wintermaanden, buiten met je warme to-go beker de overheerlijke koffie, van Stooker, drinken. Maar dat is het dubbel en dwars waard. In de zomer kun je wel heerlijk in het zonnetje op een terrasje zitten. Axel vertelt je graag alles wat je maar wilt weten over de koffie’s en weet een aangename sfeer neer te zetten in zijn eigen koffiebar, of mogen we barretje zeggen?

Mica Coffee bar

Minimalistisch, licht en huiselijk. Dat is hoe je Mica beschrijft. Mica was jarenlang de droom van twee zussen. Inmiddels staan de zusjes al sinds 2015 iedere dag met veel passie in hun prachtige koffiebar. Zodra je binnenkomt is Mica net je tweede thuis. De super lekkere koffie die je bij Mica drinkt komt van Blommers. Een bekende micro branderij in Nederland en gevestigd in Nijmegen. Bij Mica word je met open armen ontvangen, kun je overheerlijke koffie verwachten, maar ook heerlijke veganistisch lekkers want Mica is volledig veganistisch, óók de heerlijke croissantjes! 


Het artikel gaat verder onder deze advertentie

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Jules coffee & concept

Jules is je pinterest koffiebar moodboard in real life. De stijlvolle koffiebar is nog geen jaar geleden geopend, maar is ondenkbaar uit Haarlems’ koffie scene. Je oog valt direct op de prachtige minimalistische, beige inrichting, alles in deze koffiebar lijkt te kloppen. Van handgemaakte koffiekopjes tot de – bijna te mooi om op te eten – patisserie. Wanneer je hier koffie bestelt weet je dat het écht goed is. Met heerlijke bonen van DAK Coffee Roasters en Moto kunnen we elke koffie hier wel aan je aanraden. Toch is de filterkoffie onze favoriet; speciaal on spot voor jouw bereid, is dit een van de weinige koffiebars in Haarlem waar je écht lekkere filterkoffie kan bestellen!

La Maru Coffee & Bread

De naam zegt het al: voor zowel heerlijke koffie als versgebakken zuurdesem brood moet je op in de Koningstraat zijn. Van koffie weten ze hier bij La Maru genoeg en hier vind je vaak verschillende koffiebonen en leveranciers op de koffiemolens, elke keer dus een andere ervaring! De warme, bijna vintage interieur maken La Maru huiselijk. Daarnaast is het een mega fijne co-working space door de lange leestafel die onder het dakraam staat. Het liefst halen wij hier ook ons versgebakken desembrood, want de koffiebar loopt door in de bakkerij. 


Mogador

Niet te vergeten is Mogador. Mogador is al zo’n 8 jaar een begrip in Haarlem. Echte koffie fijnproevers kunnen hier terecht om hun hart op te halen. Het kleine buitenterras is in de lente en zomer echt een aanrader om te zitten, heerlijk met je kopje koffie in de zon, kijkend naar de voorbijgangers en marktlui. Bij Mogador vind je verschillende specialty koffiebonen van Common Greens, dus vraag gerust aan de barista naar de opties! 


Mis jij nog een koffiebar in dit rijtje, klopt er iets niet, of heb je suggesties voor een volgende stad, neem dan vooral contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *