Dé Specialty Coffee hotspots van Italië

Op vakantie verlang je weleens naar die vertrouwde koffie van thuis. Zeker een koffie to go is heerlijk tijdens een lange wandeling of wanneer je op weg bent naar die ene hotspot. Speciaal voor jou als koffieliefhebber hebben wij de lekkerste koffie‘s in verschillende steden op een rijtje gezet. We kijken natuurlijk ook naar de beste plekken voor wat lekkers bij de koffie. Deze week is het de beurt aan Italië.

Fluid Specialty Coffee | Florence

Dit zaakje lijkt niet Italiaans. Hip, kleurrijk en totaal niet authentiek. Toch wordt het gerund door ras-echte Italianen en tevens geweldige barista’s. Zo goed zelfs dat ze verschillende prijzen in de wacht hebben gesleept. Je kunt er allerlei soorten koffie vinden, coldbrew, verschillende soorten filterkoffie en natuurlijk ook espresso’s en cappuccino’s. Je kunt bij elke koffie zelf een keuze maken uit één van hun eigen bonen en in de muur zit een machine om je eigen filterkoffie te maken. Een soort FEBO, maar dan met koffie dus. 100% een aanrader in Florence.


Bar Café Rossi | Bellagio

Bron foto: Privé foto

Bellagio is natuurlijk al een plaatje op zich. Overal waar je loopt of neerstrijkt geniet je van een geweldig uitzicht over het Como meer. Aan de boulevard vind je Bar Café Rossi. Bij dit authentieke zaakje staan de mannen in pak achter de espressomachine aan de lopende band koffie te zetten. Je kunt je espresso snel aan de bar drinken, meenemen of toch even gaan zitten. Binnen is het knus en sfeervol. De menukaart is weliswaar wat meer gericht op de vele toeristen, maar de bar staat vol met de lekkerste croissantjes, koekjes en andere zoete lekkernijen.


Het artikel gaat verder onder deze advertentie

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Ghibellina Pasticceria | Florence

Als je hier voorbij loopt, zal ze etalage je direct naar binnen lokken. Ghibellina Pasticceria is namelijk in basis een bakkerij en ze hebben de lekkerste creaties in de vitrine liggen. Maar, wat blijkt? Ze zijn ook nog eens goed in het zetten van een pittig kopje koffie. Nou zul je in Italië niet zo snel slechte koffie tegenkomen, toch zijn dit soort plekjes net even iets bijzonderder dan de rest. De espresso drink je – zoals het hoort- staand aan de bar. Zo sta je dicht bij al het lekkers wat je voor onderweg kunt meenemen.

Pertugio Cafè Di Giordano S. | Caronno Pertusella

Bron foto: Privé foto

Dit cafeetje ligt in het kleine plaatsje Caronno Pertusella, vlakbij Saronno (jawel, van DiSaronno). In 2020 is het uitgeroepen tot beste ‘caffetteria’ van de regio. Als je hier even neerstrijkt zie je dat het echt een zaakje is waar veel locals komen. De barista maakt met iedereen aan de bar een praatje en het is er heel erg ons-kent-ons. Weg van de toeristische drukte, gewoon lekker tussen de locals. Ben je in de buurt? Ga dan dus zeker even langs voor een lekkere koffie to go met een heerlijk zoet croissantje.


Het artikel gaat verder onder deze advertentie

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Caffè dell’Arte | Modica, Sicilië

Bron foto: Privé foto

In het mooie Modica vind je het idyllische café dell’Arte. Modica is de stad van de chocola en bij Caffè dell’Arte maken ze het zelf! Naast chocola worden er ook verschillende typische Siciliaanse gebakjes zelf gemaakt. Van cannoli tot granita in verschillende smaken. Op het kleine terras zit je heerlijk in de zon, perfect om te genieten van je vers gezette Italiaanse koffie.

Tip: Bestel eens de caffè freddo con panna! Wil je deze thuis ook eens maken? We hebben hier het recept voor je.


Mis jij nog een koffiebar in dit rijtje, klopt er iets niet, of heb je suggesties voor een volgende stad, neem dan vooral contact met ons op!